stad Utrecht 11.00 uur

Utrecht 25-01-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Verdachte steekpartij aangehouden

UTRECHT - Een 14-jarige jongen uit Utrecht is vrijdagavond omstreeks 19.00 uur neergestoken met een zakmes, nadat hij een opmerking had gemaakt over het ingooien van een ruit. De dader, een 16-jarige jongen uit Utrecht, is aangehouden.

Tijdens het spelen met een bal op de Johannes Camphuisstraat was s middags een ruit gesneuveld. Toen het slachtoffer de verdachte een paar uur later toevallig weer tegenkwam en hem daarover aansprak, kreeg hij eerst een klap in het gezicht. Er volgden wat woorden over en weer. Vervolgens stapte de verdachte van zijn fiets en stak hij het slachtoffer twee keer met een mes in de zij. Daarna vluchtte hij weg. Een aantal uren na het incident meldde de verdachte zich op het politiebureau. Hij zit nu nog vast voor nader verhoor. Het slachtoffer is met ernstige steekwonden overgebracht naar het ziekenhuis.

Pepperspray voor bedreiger

UTRECHT Toen een 38-jarige man uit Utrecht na meerdere verzoeken van de politie niet wilde weggaan bij een woning aan de Curacaolaan, alwaar hij al geruime tijd een 34-jarige vrouw lastig viel en bedreigde, heeft de politie de man met pepperspray tot rust gemaand.

De verdachte bleef zich ook op weg naar het politiebureau zeer onstuimig en onberekenbaar gedragen en probeerde in de politiecel kopstoten uit te delen naar politiemensen. Hij heeft de nacht doorgebracht op het politiebureau. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. Onderzoek wees uit dat de man ook nog een vonnis had open staan.

Tasjesdieven opgepakt

UTRECHT Een 29-jarige vrouw uit Utrecht is zaterdagavond om 18.15 uur op de Van Asch van Wijckkade slachtoffer geworden van een poging van tasjesroof door twee Utrechtse jongens van 17 en 15 jaar.

De vrouw liep over de Asch van Wijckkade toen twee jongens op een scooter haar vanachter naderden en probeerden haar tas te pakken. Zowel het slachtoffer als de beide verdachten kwamen ten val, omdat de vrouw weigerde haar tas los te laten. De politie wist de verdachten even later op de Draaiweg staande te houden en heeft ze voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De 17-jarige jongen heeft inmiddels bekend. Beide heren zijn in verzekering gesteld.

Gewapende overval

UTRECHT - Drie personeelsleden van een winkel aan de Hammarskjoldhof zijn zaterdagmiddag omstreeks 17.30 uur onder bedreiging van een mes en een vuurwapen gedwongen geld af te geven aan overvallers.

De drie overvallers hadden de mogelijkheid gezien om zich na sluitingstijd nog toegang te verschaffen tot de winkel. Na de overval heeft de politie direct de toegangen van het winkelcentrum Kanaleneiland afgezet en controles uit gevoerd bij winkelende passanten, maar dit leidde niet tot aanhouding van de daders. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Plundering eetgelegenheid

UTRECHT Een eetgelegenheid van aan de Samuel van Houtenstraat is zaterdagnacht volledig geplunderd en vernield. Bij de inbraak zijn etenswaren en rookwaren buit gemaakt. De daders wisten te ontkomen.

Rond 05.30 uur hoorde een getuige het alarm van de zaak afgaan, alarmeerde de eigenaar en ging vervolgens zelf polshoogte nemen. De daders, die op dat moment nog in de zaak aanwezig waren, namen bij het zien van de getuige, de benen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Slachtoffer overleden

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag kwam bij de politie rond 00.45 uur een melding binnen dat op de Aucklands een man in zwaar beschonken toestand op de grond lag. Bij aankomst van de politie hadden omstanders zich over de 54-jarige man uit Utrecht ontfermd. Omdat de man totaal niet aanspreekbaar was, werd hij overgebracht naar het politiebureau. Politiemensen en een inmiddels ingeschakelde arts zagen hoe de toestand van de man verslechterde en daarop werd besloten hem per ambulance over te brengen naar het ziekenhuis. Daar is het slachtoffer op zaterdagmiddag overleden. Naar de doodsoorzaak vindt onderzoek plaats.