Rijn en Venen 12.00 uur

Utrecht 25-01-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Veelplegende winkeldief aangehouden

WOERDEN De politie heeft zaterdag omstreeks 15.00 uur een 24-jarige man uit Nieuwkoop na een korte sprint aangehouden op het Stationsplein nadat hij met medeneming van goederen ter waarde van een tiental euros had geprobeerd een winkel aan het Stationsplein te verlaten zonder te betalen. De man, een echte veelpleger, had hetzelfde feit in andere regios ook al zon 24 keer gepleegd.

Autodieven aangehouden

MAARSSEN Toen surveillerende politiemensen zaterdag rond 1.30 uur op de A2 ter hoogte van Nieuwegein reden, constateerden zij bij het natrekken van de gegevens dat eveneens op de A2 rijdende auto gesignaleerd stond als gestolen. Deze auto reageerde niet op het stopteken van de politie waarop de achtervolging werd ingezet. Met hoge snelheid werd over de A2 gereden waarbij werd afgeslagen bij de Lage Weide. Op de Niels Bohrweg vloog de auto uit de bocht waarna de twee inzittenden uit de auto sprongen en wegrenden in de richting van het Maarssense station. Een van de verdachten, een 33-jarige man uit Den Bosch, kon worden ingehaald en aangehouden. De tweede man (leeftijd en woonplaats onbekend) kon op een bedrijfsterrein aan de Westkanaaldijk met behulp van een politiehond worden aangehouden. Zij zijn ingesloten op het politiebureau.

Aangehouden na inbraakpoging

LINSCHOTEN Een bewoner belde zaterdag omstreeks 21.30 uur de politie omdat zij zojuist oog in oog had gestaan met een man die in haar huis aan de Raadhuisstraat wilde inbreken. De man was weggerend. Met verschillende voertuigen zocht de politie vervolgens de omgeving af waarbij in de Dorpsstraat drie mannen werden aangehouden (36 jaar uit Vianen, 36 jaar uit Nieuwegein en 39 jaar uit Nieuwegein). De mannen bleken voor meerdere inbraken gesignaleerd te staan.

Openbare dronkenschap

MIJDRECHT De politie heeft zondag rond 2.30 uur op de Bozenhoven drie jongens uit Mijdrecht (15, 17 en 18 jaar) een bekeuring gegeven omdat zij alcohol drinkend en luidruchtig over straat liepen.