Socialistische Partij

Hulpdienst SP-Alkmaar draait lekker

25-01-2004 * Van januari tot en met december kwamen er 220 vragen binnen bij de hulpdienst. Ongeveer 70% daarvan kwam binnen via e-mail, de overige van horen zeggen en van de straat. Vanaf november zijn we telefonisch operationeel maar er is nog niet gebeld. Wellicht omdat het buiten de internetpagina nog niet duidelijk genoeg naar buiten is gebracht en mensen die op de het internet zijn liever het formulier invullen, wat minder direct is, en niet afhankelijk is van de tijd. Mensen weten goed de bestuursleden en raadsleden te vinden die de vragen weer doorspelen naar de hulpdienst.

Enige successen waren het voorkomen van 2 huisuitzettingen door doorverwijzen en een langslepend conflict met het zorgkantoor dat na één brief was opgelost. Maar ook kleine overwinningen als het helpen van iemand met een aanvraag voor een WVG-voorziening of het doorverwijzen naar een buurthuis of het helpen een scholier met zijn werkstuk. Telkens valt het op dat mensen het waarderen dat er een luisterend oor is en dat ze gehoord en serieus genomen worden.

Er zijn contacten met rechtshulp, sociaal raadslieden en andere instanties. Ook wordt er samengewerkt met andere afdelingen en de partij op landelijk niveau.

Wat vooral heel duidelijk naar voren komt uit de gesprekken is dat de afbraakplannen van dit kabinet velen onzeker en angstig maakt. Vooral de vragen over de Wet Water en Brood en de kaalslag op de uitkeringen zijn de laatste tijd fors gestegen.

De hulpdienst voorziet duidelijk in een behoefte gezien het aantal vragen dat is binnengekomen en de geringe ruchtbaarheid die er aan is gegeven.

De hulpdienst iedere woensdag van 19.30 uur tot 21.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 072-5644976.

Zie ook:
Hulpdienst on-line