Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 25 januari 2004

* VIER STRAATROVERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Zondagochtend omstreeks half vijf werd een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden nadat hij op de Lijnbaan een man had beroofd. Een 20-jarige man uit Barendrecht was door een groep mannen van zijn gouden ketting beroofd en alarmeerde de politie. Eén van de verdachten werd na een door politiemensen en het slachtoffer ingesteld onderzoek in de omgeving op het Weena-Zuid aangetroffen en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.
Omstreeks half negen zaterdagavond werd een 16-jarige voedselkoerier uit Rotterdam op de Noordsingel beroofd. Twee mannen grepen het slachtoffer, dat op zijn scooter zat, van achteren om zijn nek en beroofden hem van zijn portemonnee, walkman en het eten dat hij moest rondbrengen. De verdachten renden weg in de richting van de Bergstraat waar zij korte tijd later door politiemensen in de kraag werden gevat. Het tweetal, Rotterdammers van 19 en 20 jaar oud, werd in verzekering gesteld. Een 29-jarige man uit Rotterdam, die zaterdagochtend rond acht uur een 58-jarige Rotterdammer beroofde, werd op heterdaad aangehouden. De verdachte had het slachtoffer van zijn geld beroofd. De 29-jarige Rotterdammer werd overgebracht naar het politiebureau.

* AUTOMOBILIST DOORGEREDEN NA AANRIJDEN VOETGANGER

ROTTERDAM - Zaterdagochtend omstreeks zes uur werd een 66-jarige man uit Schiedam op de Mauritsweg door een auto aangereden. De bestuurder van de auto reed na de aanrijding door, zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.
De Schiedammer werd met onder meer hoofd-, nek- en beenletsel overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Politiemensen stelden aan de hand van getuigenverklaringen een onderzoek in en troffen de beschadigde auto op de Oldegaarde aan. De bestuurder, een 30-jarige Rotterdammer, werd aangehouden.
* TWEE INBREKERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Zondagochtend omstreeks kwart voor vijf gingen politiemensen, naar aanleiding van een inbraakmelding, naar een school aan de Beijerlandselaan. Volgens getuigen was er ingebroken in de school en was de verdachte weggelopen in de richting van de Slaghekstraat. Na een onderzoek in de omgeving werd de verdachte, een 28-jarige Rotterdammer, op de Beijerlandselaan aangetroffen. De man was in het bezit van een stereotoren en een videorecorder. De verdachte werd aangehouden en in verzekering gesteld. Zaterdagavond omstreeks acht uur werd een 15-jarige Amsterdammer aangehouden nadat hij had ingebroken in een school aan het Malmopad. De jeugdige verdachte had onder meer een beeldscherm en een toetsenbord uit de school weggenomen. Na een melding dat werd ingebroken in de school kwamen politiemensen ter plaatse en zagen de verdachte wegrennen. Na een korte achtervolging werd de Amsterdammer aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld.

* KLEINE HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Zondagochtend omstreeks kwart voor vijf stelden politiemensen van district Zuid, naar aanleiding van een inbraakmelding, een onderzoek in een pand aan de Portlandstraat in.
In het pand werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen van 125 planten. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een nader onderzoek ingesteld