Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (25/01)

weekendberichten

Politie arresteert verhitte bestuurder
Bestuurder vecht meningsverschil uit met wielmoersleutel

BREDA- De politie heeft afgelopen nacht een 30 jarige Bredanaar op de Antwerpenstraat aangehouden, omdat hij na een meningsverschil met een medeweggebruiker een wielmoersleutel had gebruikt om zijn ongenoegen te uiten. De verhitte bestuurder sloeg met de wielsleutel een ruit en een spiegel van de auto van de tegenpartij aan diggelen. Ook gooide hij de sleutel nog een keer tegen de zijkant van de auto. De politie heeft de man aangehouden voor vernieling. Eenmaal tot rust gekomen gaf de man aan bereid te zijn de schade te betalen. Wat nu eigenlijk precies de kwestie was waar het om ging werd al met al niet duidelijk. Na het opmaken van een proces-verbaal mocht de man weer naar huis.

Politie houdt verdachte aan voor steken met drinkglas

BREDA- Zaterdagmorgen heeft de politie in de Torenstraat een 20 jarige Bredanaar aangehouden voor steken met een drinkglas. In een horecagelegenheid aan de Torenstraat in Breda vond een vechtpartij plaats tussen twee personen waarbij door een van die personen de ander met een stukgeslagen glas sloeg. Het slachtoffer, een 35 jarige Bredanaar, raakte gewond aan zijn oor en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De verdachte werd door de beveiligingsmedewerker van de horecagelegenheid aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. Een nog onduidelijke woordenwisseling zou aanleiding zijn geweest.

Man mishandelt zonder aanleiding voorbijganger

BREDA - Een nietsvermoedende 33 jarige Bredanaar heeft zaterdagmorgen rond 02.00 uur op de Haven een flinke klap in zijn gezicht gehad van een voorbijganger. De man liep op de Haven toen hij werd aangesproken door vermoedelijk een Algerijn. Die vroeg hem om een sigaret, maar toen de Bredanaar vertelde dat hij niet rookte haalde de man uit en sloeg de man recht in zijn gezicht. Direct daarna ging de dader op de vlucht.

Wat de verdachte niet wist was, dat de man die hij had mishandeld een politieagent betrof die privé een avondje uit was. Het slachtoffer zette de achtervolging in en op de Haagdijk kon hij de verdachte aanhouden. Hij werd overgedragen aan collega`s in uniform, die de man insloten. De man weigert elke medewerking en zegt niet wie hij is. De politie vermoedt dat de verdachte de Algerijnse nationaliteit heeft. De politie stelt een onderzoek in. De politieman hield er een dik gezicht, een bloedneus en kapotte lippen aan over.

Politie houdt verdachte aan voor mishandeling

BREDA- De politie heeft een 26 jarige inwoner uit Biervliet aangehouden, omdat hij op de Haven een 36 jarige Bredanaar vermoedelijk een gebroken neus en een flinke hoofdwond heeft geslagen.

Een gesprek met een paar meisjes zou aanleiding zijn geweest. De horecadienst van de politie zag dat de man uit Biervliet de Bredanaar recht in het gezicht sloeg waardoor hij door de klap achteroversloeg. Onmiddellijk kon de verdachte door de politie worden aangehouden. Volgens de verdachte was niet hij met het gevecht begonnen, maar had hij van de Bredanaar een knietje in de rug gekregen toen hij met drie meisjes stond te praten. Hierna was hij hem achterna gelopen en was er een gevecht ontstaan. De verdachte is in verzekering gesteld. De Bredanaar moest naar het ziekenhuis voor zijn vermoedelijk gebroken neus.

Politie houdt snelheidscontrole Backer en Ruebweg

BREDA- Gisteren heeft het Verkeershandhavingsteam van de Politie Midden en West Brabant een snelheidscontrole gehouden op de Backer en Ruebweg te Breda. De snelheid van de passerende voertuigen werd gemeten met behulp van een laser. Het betreft een weg binnen de bebouwde kom waar een maximum snelheid geldt van 70 km/u. Van de gecontroleerde voertuigen waren 33 bestuurders in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 109 km/u. Twee bestuurders, een uit Polen en een uit Frankrijk, moesten beide hun boete van 100,- ter plaatse voldoen. Tevens werd nog een bromfietser bekeurd die met een snelheid van 76 km/u over het fietspad reed. Zijn snelheid werd vastgesteld middels de geijkte snelheidsmeter van een politiemotor.

Resultaten alcoholcontrole Claudius Prinsenlaan

BREDA- Gisteren heeft het Verkeershandhavingsteam van de Politie Midden en West Brabant in de avond een alcoholcontrole gehouden op de Claudius Prinsenlaan te Breda. Er werden daar 159 bestuurders gecontroleerd. Drie bestuurders bleken teveel te hebben gedronken. Een 53-jarige Bredanaar blies bij de ademanalyse 250 Ug/l (0,6 promille). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur. Een 48 jarige man uit Bavel blies bij de ademanalyse 450 Ug/l (1.05 promille). Deze bestuurder kreeg ook een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur. Een 41 jarige Bredanaar blies bij de ademanalyse 265 Ug/l (0,6 promille). Ook deze bestuurder kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur.

Geen rijders onder invloed, maar wel rijders zonder gordel

RUCPHEN Afgelopen vrijdag werd door het Verkeershandhavingsteam van de Politie Midden en West Brabant gecontroleerd op alcohol- en autogordelgebruik in het verkeer.
Tussen 14.00 en 21.00 uur werd gecontroleerd op de Sprundelseweg te Rucphen.
In totaal werden 275 bestuurder gecontroleerd. Geen van de bestuurders bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Er werd wel 17 maal bekeurend opgetreden voor het niet dragen van de autogordel. Voorts werd nog bekeurend opgetreden voor verkeerde cq. geen verlichting voeren 3x, geen helm dragen 1x, snelheid 1x en verkeersplein tegen rijrichting in berijden 1x.

Politie arresteert man voor mishandeling ex

ETTEN-LEUR- Een 38 jarige inwoner uit Etten-Leur is zondarmorgen rond 02.00 uur door de politie aangehouden, omdat hij kort ervoor zijn ex-vrouw flink had mishandeld. De vrouw werd bij thuiskomst na het uitlaten van de hond kennelijk door haar ex-partner opgewacht en in de schuur geduwd. Daar zou hij haar fors hebben mishandeld en met de dood hebben bedreigd. Twee uur later kon de politie de verdachte aanhouden. De ex van de vrouw is in verzekering gesteld voor zware mishandeling cq poging tot doodslag. De vrouw liep verwondingen op aan haar hoofd en diverse pijnlijke plekken op haar lichaam.

Auto in brand gestoken

ETTEN-LEUR- Vannacht rond 02.30 uur heeft brand gewoed in een bestelauto die geparkeerd stond aan de Vioolstraat in Etten-Leur. In de auto trof de politie een fles aan met een nog onbekende vloeistof. De auto zou volgens getuigen al enkele weken in de straat staan zonder kentekenplaten. De politie stelt een onderzoek in. De politie heeft de bestelauto laten afvoeren door een bergingsbedrijf.

Boten beschadigd door brand in jachthaven

NOORDSCHANS- Twee zeilschepen op een jachthaventerrein aan het Hollandsdiep bij Noordschans zijn vanmorgen rond 07.00 uur door brand verwoest. De twee boten stonden op het droge op bokken en zijn door nog onbekende oorzaak in brand geraakt.

Vermoedelijk is de brand in een van de twee schepen ontstaan en vervolgens overgeslagen naar het direct ernaast gelegen jacht. Door de felle brand vielen beide masten van de schepen waardoor er buiten brandschade ook schade ontstond aan vermoedelijk nog vijf andere schepen die in de directe omgeving stonden. De schepen stonden allen in de openlucht in winterberging. Vooralsnog is brandstichting niet uit te sluiten. De Politie te Water van het Korps Landelijke Politiediensten stelt samen met Technisch Rechercheurs van de politieregio Midden en Westbrabant een nader onderzoek in.

Bron: R. van Kuik