1e persbericht van zondag 25 januari 2004

Eindhoven 25-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Alert optreden verijdelt beroving

Zaterdagavond rond 18.00 uur heeft een nog onbekende man geprobeerd een 73-jarige vrouw te beroven. De dader belde bij de woning van de vrouw aan het van Langerenpad aan. Toen de vrouw de deur opende stond ze oog in oog met een man met een bivakmuts op. De man wilde de vrouw vastpakken maar de vrouw was hem te vlug af en gooide de deur dicht. Ze waarschuwde de politie en ook de buurtbewoners. De dader is een man van rond de twintig jaar oud, 1.70 meter groot, slank postuur. Hij droeg donkere kleding.

Eindhoven: Jongen beroofd

Zaterdagavond rond 21.30 uur is een jongen van 17 uit Eindhoven beroofd door drie mannen. Het slachtoffer fietste op Cranendonck richting Veldhoven. Plotseling werd hij van zijn fiets getrokken en werd zijn jas over zijn hoofd getrokken. De kleding van de het slachtoffer werd nagezocht en de dader pakte, de gsm, een CD en een klein geldbedrag bij hem uit de kleding. Daarna werd de band van zijn fiets leeg gelaten en vertrokken de drie daders.

Eindhoven: Man gepakt na vernieling politieauto

Zondag om 2.10 uur is op het Stratumseind een man van 48 uit Eindhoven aangehouden. Hij had een fiets bovenop een politieauto gegooid. De ruit van de auto sneuvelde en een antenne brak af. De agenten waren verderop aan het werk en daardoor dacht de man zijn kans schoon te zien. Hij had echter geen rekening gehouden met agenten in burger die de vernieling wel zagen. Tegen de man is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt en de schade aan de politieauto wordt op hem verhaald.

Eindhoven: Jongens beroofd

Zondag rond 2.30 uur zijn op de Boschdijk twee jongens van 17 uit Best beroofd. De twee stonden met hun snorscooters op vrienden te wachten toen er drie jongens op één scooter aankwamen. Ze stopten bij de twee en een van hen werd bedreigd met vermoedelijk een vuurwapen. Een van hen werd door de daders in zijn gezicht geslagen. Hij moest zijn scooter afgeven en de andere moest zijn gsm afgeven.

Eindhoven: Diefstal auto

In de nacht van vrijdag op zaterdag is aan de Doctor Berlagelaan een witte Volkswagen LT 35 SDI met het kenteken 87-VJ-DG gestolen. Op de auto staat de tekst BAM NBM Rail.

Helmond: Meisje lastig gevallen

Zaterdag rond 17.45 uur heeft een nog onbekende man een meisje van 14 uit Helmond lastig gevallen. Het meisje fietste op het fietspad van de Noord Parallelweg ter hoogte van het bruggetje over de Goorloop. De man kwam naast haar fietsen en begon het meisje te betasten. Het slachtoffer pakte haar gsm om haar ouders te bellen. Toen de man haar bleef betasten sloeg ze de man met de gsm in zijn gezicht. Ze kon toen wegkomen. De dader is een ongeveer twintig jaar oude man. Hij is ongeveer 1.65 tot 1.75 meter groot. Hij droeg een donkere jas, een crèmekleurige sjaal, een donkerkleurig muts of pet en een donkere broek. De man reed op een soort mountainbike.

De Rips: Inbraak in woning

Zaterdagavond tussen 18.30 en 20.00 uur is ingebroken in een woning aan de Hertsigstraat in De Rips. Achter de woning heeft de inbreker een ruitje vernield om binnen te komen. Er is en klein geldbedrag gestolen.