2e persbericht van zondag 25 januari 2004

Eindhoven 25-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man met XTC aangehouden

Zondag rond 3.45 uur is op het Stratumseind een 24-jarige Duitser aangehouden. Hij werd door horecapersoneel betrapt op het dealen in XTC. Tijdens onderzoek aan zijn kleding kwamen negen XTC pillen te voorschijn. De drugs zijn in beslaggenomen en op het politiebureau is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Eindhoven: Vrouw met drugs aangehouden

Op het Stationsplein is zondag om 4.20 uur een vrouw aangehouden. Ze werd aangehouden nadat ze horecapersoneel bedreigd had. De vrouw, die flink onder invloed van alcohol en drugs was, was zeer recalcitrant. Op het politiebureau werd in haar kleding 11 gram hasj en een zakje cocaïne ontdekt. De vrouw werd ingesloten. Ze weigerde haar personalia op te geven. De drugs zijn in beslaggenomen. Tegen haar wordt in de loop van de dag proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man met gestolen fiets gepakt

Zondagmorgen rond 8.30 uur is op Neckerspoel een 47-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij was in het bezit van een fiets die half januari in Eindhoven was gestolen. De fiets is in beslaggenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor diefstal dan wel heling van de gestolen fiets.

Heeze: Inbreker na korte achtervolging gearresteerd

De politie heeft zondag rond 01.50 uur op De Plaetse in Heeze een man van 39 uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een supermarkt aan de Kapelstraat in Heeze. Nadat het inbraakalarm bij die winkel afging zagen getuigen een auto wegrijden richting Geldrop. Ze waarschuwden direct de politie. Een politiepatrouille zag de bewuste auto rijden en zette de achtervolging in. Op de Plaetse ging de inbreker met zijn auto over kop. Hij werd aangehouden. In de auto lag de buit van de inbraak, een hoeveelheid sigaretten en het inbrekers gereedschap. De man, die overigens niet gewond raakte, is voor onderzoek ingesloten.

Bergeijk: Jongen met traangas aangehouden

Zondagmorgen rond 3.30 uur is op het Hof in Bergeyk een jongen van 17 uit Bladel aangehouden. Hij had in een horecazaak na een woordenwisseling met een vrouw, met traangas gespoten. Twee vrouwen ( 22 en 17 jaar oud) kregen de volle laag van het bijtende gas en enkele omstanders liepen irritaties op. Tegen de jongen is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

Reusel: Diefstal auto

In de nacht van zaterdag op zondag is in Reusel in de Reeneik een witte Volkswagen Transporter met het kenteken VG-GN-36 gestolen. Op de auto staat met rode letters A. Moeskops Timmer & Montagebedrijf.