Politie Zaanstreek-waterland


Grote verkeerscontrole in Purmerend
De politie in Purmerend hield vrijdagavond een grote verkeersactie in samenwerking met de Marechaussee (documentencontrole), de Douane (motorrijtuigenbelasting), het verkeershandhavingsteam en de technische verkeersondersteuning. Dit gebeurde op het parkeerterrein nabij de kruising Jaagweg met de Verzetslaan. Drie motorrijders reden in Purmerend om scooters en bromfietsers staande te houden en over te brengen naar de controleplaats.
In totaal werden 400 voertuigen gecontroleerd (alcoholgebruik bestuurder, voertuig gecontroleerd in alle politiesystemen, bestuurder in alle politiesystemen). Daarbij werden 60 transacties uitgeschreven voor diverse overtredingen.
Drie personen werden aanhoudingen (2 alcohol, 1 belediging).
Vier bromfietsen konden na een rollerbanktest worden ingenomen voor verder technisch onderzoek.
De actie duurde van 18:00 uur tot 02:00 uur.

03:52, 24-JAN-04
loc.: WESTZAAN, ZUIDEINDE
Dodelijk ongeval
Bij een eenzijdige aanrijding met een personenauto op het Zuideinde kwam een 31-jarige Zaandammer om het leven. De man raakte vermoedelijk bij het met te hoge snelheid passeren van een bruggetje de macht over het stuur kwijt. De wagen ramde de zijkant van een huis en slingerde terug de weg op.
Het slachtoffer overleed in de ambulance aan zijn verwondingen.

13:18 24-JAN-04
loc.: ZAANDAM, NICOLAASSTRAAT
Op neus geslagen
Een 25-jarige Zaandammer liep het politiebureau binnen met een gebroken neus. Hij verklaarde dat hij in een coffeeshop door een jongen was geslagen omdat hij 'verkeerd' naar een meisje zou hebben gekeken. Een onderzoek in het etablissement leverde niets op. Het slachtoffer werd overgebracht naar ziekenhuis de Heel.

13:41 24-JAN-04
loc: EDAM, PROVINCIALEWEG N244, PROVINCIALEWEG N247
Kop-staart aanrijding
Bij een kop-staart aanrijding tussen twee auto's op de kruising van de provincialeweg N244 met de N247 raakte beide bestuurders gewond. Een 52-jarige Volendammer remde voor het verkeerslicht. Een 73-jarige automobilist uit Volendam kon niet tijdig tot stilstand komen en reed achterop. Beide bestuurders klaagden over nekklachten.

17:33, 24-JAN-04
loc.: ILPENDAM, JAAGWEG
Aanhouding na bedreiging en mishandeling in bus
In een lijnbus van Amsterdam naar Purmerend werden twee meisjes(15 en 16 jaar) uit Purmerend aangehouden voor openlijke geweldpleging en bedreiging.
Een 39-jarige buspassagiere uit Purmerend had de meisjes aangesproken omdat zij zonnebloempitten op de vloer van de bus gooiden, waardoor een enorme troep ontstond. Hierop ontstond een woordenwisseling die van de kant van de verdachten steeds bedreigender werd. Tevens werd de vrouw bij haar haren en handen vastgegrepen waardoor zij krasletsel opliep. Ook de buschauffeur en de partner van de vrouw die ingrepen werden door de verdachten beledigd en bedreigd. Hierop riep de chauffeur de assistentie in van de politie.
De meisjes werden na de aanhouding overgebracht naar het politiebureau aan de Waterlandlaan in Purmerend. Daar zijn ze in verzekering gesteld.
De vrouw en de buschauffeur deden aangifte van de bedreiging en mishandeling.


01:06 25-JAN-04
loc.: ZAANDIJK, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM, GUISWEG
Kop-staart aanrijding
Een 33-jarige vrouw uit Koog aan de Zaan raakte gewond toen de auto waarin zij als passagier zat van achteren werd aangereden. Dit gebeurde op de kruising van de provincialeweg met de Guisweg. Een 38-jarige bestuurder uit Deventer zag de verkeerslichten op groen springen maar zag vermoedelijk de voor hem opgestelde auto over het hoofd zodat hij er bovenop reed.
De man was onder invloed van alcohol (625 ug/l) en werd aangehouden. Hij kreeg een rijverbod, proces verbaal en kon zijn rijbewijs inleveren.
De vrouw werd door de brandweer uit de auto bevrijd en met onbekend letstel overgebracht naar ziekenhuis de Heel.
Een 28-jarige automobilist uit Krommenie negeerde de aanwijzingen van de politie bij de afzetting ter hoogte van het ongeval. Hij schold de agenten uit en probeerde tegen het verkeer in te rijden. De man werd aangehouden en kon op het bureau een aantal processen verbaal in ontvangst nemen.

02:13 25-JAN-04
loc.: PURMEREND, KOEMARKT
Aanhoudingen na mishandeling portier
Rond half vier konden een 18-jarige man uit Purmerend en een 23-jarige inwoner van Wijdewormer, worden aangehouden bij een horecagelegenheid op verdenking van mishandeling van de portier. De portier had een drietal jongens aangesproken om zich te verwijderen uit de kroeg omdat ze stonden te blowen. De verdachten verzette zich hiertegen en begonnen de portier te slaan. Door het ingrijpen van een tweede portier en de gearriveerde politiemensen kon de mannen worden aangehouden.
De portier moest zich bij het Waterlandziekenhuis laten behandelen aan zwellingen in zijn gezicht.
Na afloop bleef het nog enige tijd onrustig buiten het café. Twee mannen uit Purmerend en een uit Edam werden aangehouden nadat zij geen gehoor gaven aan herhaaldelijke vorderingen zich te verwijderen. De heren kregen hiervoor een proces verbaal.

05:58 25-JAN-04
loc.: ZAANDAM, KRIMP
Camera betrapt vernieler
Op de camerabeelden voor het toezicht op het Damgebied verscheen een jongeman die probeerde een autoruit van een bestelbus stuk te trappen. Toen dit kennelijk niet lukte rende de verdachte weg over de Hogendijk richting het station. Daar kon hij door de gewaarschuwde surveillance eenheid worden aangehouden. De 21-jarige Zaandammer werd ingesloten voor verhoor.

10:55 25-JAN-04
loc.: VOLENDAM, DICK TOLSTRAAT
Drie inbraken in Dick Tolstraat
Bij drie woningen werd door onbekenden ingebroken. In één woning bleef het bij een poging. De bewoners bemerkte in de ochtend dat een slot aan de achterzijde van de woning was geforceerd. Bij een andere woning bleek een handtas te zijn ontvreemd met een kleingeld bedrag en een GSM. Het is nog onbekend of uit de derde woning ook goederen zijn weggenomen.


---- --