Politie Midden- en West Brabant

Politie houdt Twente supporters aan

Tilburg, 25 januari 2004.

20 Twente supporters uit stadion verwijderd

TILBURG - Rondom de voetbalwedstrijd Willem II - FC Twente, die gisteravond in het Willem II - stadion in Tilburg is gespeeld heeft de politie vier aanhoudingen verricht. Verder hebben Willem II - stewards en de politie 20 FC Twente supporters vanuit het E-vak van dit stadion verwijderd.

Voor deze voetbalwedstrijd gold voor de supporters van de bezoekende club een verplichte bus-combiregeling. Dat betekent dat FC Twente - supporters alleen met de verplichte buscombi naar Tilburg mochten komen en dat zij plaats moeten nemen in het voor de bezoekende club gereserveerde vak D.

Voor de wedstrijd, rond tien voor zeven, hebben agenten in de Telegraafstraat in Tilburg vier FC Twente supporters aangehouden. Het zijn alle vier mannen van 17,18, 19 en 25 jaar oud. Drie van hen wonen in Enschede en een supporters komt uit het Overijsselse Hengelo. In de auto van de aangehouden mannen heeft de politie mutsen met ooggaten, een kettingslot, een slaghout en vuurwerk aangetroffen. Zij werden aangehouden op grond van de Wet Wapens en Munitie.

In het Willem II - stadion hebben Willem II - stewards en de politie 20 FC Twente supporters verwijderd uit het E-vak, een supportersvak dat voor Willem II - supporters is bestemd. Toen FC Twente de 0 - 1 en de 0 - 2 op het scorebord zette trok deze groep supporters de aandacht van met name de harde kern van de Willem II - supporters uit de vakken A en B omdat ze bij deze doelpunten begonnen te juichen. Bij de wedstrijd tussen Willem II en Utrecht, de laatste thuiswedstrijd van Willem II voor de winterstop, leidde dit gedrag op het E - vak tot ongeregeldheden tussen Willem II en FC Utrecht supporters. Om te voorkomen dat dit soort incidenten weer zouden plaats vinden hebben Willem II - stewards en de politie de FC Twente supporters van het E - vak en uit het Willem II - stadion verwijderd.

Bron: Carel Bouman