Openbaar Ministerie

25 januari 2004

Oplettende burgers zorgen voor aanhoudingen

Inbreker aangehouden, door oplettendheid buurtbewoners

Sittard-Geleen-Born 22-01-2004 - Oplettende buurtbewoners hebben woensdagavond 21 januari 2004, omstreeks 18.15 uur, kunnen voorkomen dat een inbreker zijn gang kon gaan bij een woning aan de Holleweg in Sittard. Zij zagen dat een onbekende man aan een garagepoort zat te rommelen. Toen ze hem hierop aanspraken rende de man weg. De in kennis gestelde politie kon hem evenlater aanhouden op de Mgr. Rijckerstraat aan de hand van het opgegeven signalement. De man, een 44-jarige inwoner van Sittard, werd ingesloten. (Bron: politie Limburg-Zuid)

Alerte getuigen achterhalen tasjesrover

Maastricht 21-01-2004 - Een man en een vrouw (allebei 36 jaar) uit Maastricht die op dinsdagmiddag 21 januari 2004 op de Einsteinstraat in Maastricht getuige waren van een tasjesroof bedachten zich niet lang en reden in hun auto de tasjesrover achterna en achterhaalden hem waarna zij de verdachte aan de gewaarschuwde politie overdroegen. De gestolen boodschappentas van het slachtoffer werd teruggegeven. De aangehouden verdachte, een 22-jarige jongeman uit Klimmen werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Hij heeft de tasjesroof inmiddels bekend.
Het slachtoffer, een 80-jarige vrouw uit Maastricht liep op de Einsteinstraat toen zij plotseling vanachter werd benaderd en haar boodschappentas uit haar handen werd gegrist. De tasjesrover liep met de buit er vandoor in de richting van de Dorpsstraat. Een Maastrichts echtpaar die in de auto getuige waren van de straatroof reden de straatrover meteen achterna en wisten hem te achterhalen en ter plaatse te houden totdat de gewaarschuwde politie was gearriveerd. De politie stelt verder onderzoek in en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. (Bron: politie Limburg-Zuid)

Burgers pakken veelpleger op

BREDA: Woensdagmorgen rond 09:30 uur hebben twee inwoners van Breda en Made aan de Ettensebaan een 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Zij betrapten de man, die bekend staat als veelpleger, op heterdaad bij een inbraak in een personenauto nabij het Esso-tankstation.
Het tweetal zag hoe de man een ruit van een auto intikte en er vervolgens met spullen vandoor wilde gaan. Zij bedachten zich geen moment en zijn achter de dader aangelopen. De verdachte is in verzekering gesteld. De goederen zijn teruggegeven aan de eigenaar die ter plaatse aangifte heeft gedaan.
De politie zal de inzet van de twee mannen zeker belonen en uitnodigen voor de avond voor Beloonde Burgers, mensen die zich in hebben gezet voor de bestrijding van de criminaliteit. (Bron: politie Midden- en West-Brabant)

Lastige klant aangehouden

NIEUWEGEIN De politie heeft vrijdagavond rond 22.00 uur in een winkel aan de Passage een 23-jarige man uit Nieuwegein aangehouden omdat hij de door hem zelf gemaakte rommel niet wilde opruimen. Winkelpersoneel had hem even daarvoor aangesproken met het verzoek een door hem bewust omgegooide stapel goederen zelf op te ruimen. Toen hij dit weigerde en wilde wegrennen heeft winkelpersoneel hem aangehouden en overgedragen aan de politie. Een proces verbaal was het gevolg.