Politie Noord- en Oost Gelderland

REGIOPOLITIE NOORD- EN OOST- GELDERLAND
Politiedistrict IJsselstreek
Nadere informatie:
Afd. Voorlichting, Brandt Keegstra
Tel. 055-5486054
PERSBERICHTEN
25 januari 2004

Feit
:
Automobilist bedreigd scooterbestuurder na verkeersincident
Datum/tijd
:
24 januari 2004 rond 16.00 uur
Locatie
:
Teuge, Rijksstraatweg
Betrokkene (1)
:
18-jarige aangever uit Apeldoorn
Betrokkene (2)
:
30-jarige automobilist uit Deventer
Omschrijving
:
Op zaterdagmiddag reed een 18-jarige man op zijn scooter op de Parmentierstraat. Hij wilde linksaf De Zanden oprijden. Een op De Zanden rijdende automobilist, be 2 kreeg zijns inzicht niet voldoende voorrang en wilde verhaal halen.Toen de 18 jarige scooterbestuurder achterom keek zag hij dat hij door de betreffende auto werd achtervolgd. Na enkele bijna aanrijdingen kon Be 1. wegkomen door naar een woning van een kennis te rijden. Inmiddels in de woning aangekomen zag hij de bestuurder van de auto dreigend op hem afkomen. Aldaar werd de politie in kennis gesteld en een aldaar aanwezige man heeft de boel kunnen sussen, waarna de bestuurder wegreed. Door de politie van Deventer werd de 30 jarige bestuurder (be 2) aangetroffen. De bestuurder bleek alcohol genuttigd 2.0 promille en niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tegen hem zal proces-verbaal opgemaakt worden.

Feit
:
Personenauto belandt op afsluitingspaal
Datum/tijd
:
24 januari 2004 om 17.19 uur
Locatie
:
Zutphen, Overwelving
Betrokkene (1)
:
60-jarige bestuurder uit Winterswijk
Betrokkene (2)
:
Omschrijving
:
Voor een 60-jarige inwoner van Winterswijk liep een bezoek aan Zutphen vervelend voor hem af. De man was al geruime tijd niet meer in Zutphen geweest en had geen rekening gehouden met de gewijzigde verkeerssituatie op De Overwelving. Hij reed op De Overwelving achter een lijnbus. De man had echter niet de bebording gezien dat deze weg afgesloten is voor motorvoertuigen en de weg dmv een beweegbare afsluitingspaal wordt afgesloten. In de sluis kwam de paal omhoog en hij botste er tegenaan. Het voertuig raakte aan de onderzijde beschadigd en is afgesleept.

Feit
:
Poging overval op winkel
Datum/tijd
:
24 januari 2004 om 12.00 uur
Locatie
:
Zutphen, Korte Beukerstraat
Betrokkene (1)
:
52-jarige aangeefster uit Zutphen
Betrokkene (2)
:
Omschrijving
:
Op zaterdagmiddag is Be 1 in het genoemde woon/winkelpand. Toen zij de winkel/deurbel hoorde liep zij vanaf de woning de winkel binnen.In de winkel gekomen ziet zij dat een haar onbekende man een op een pistool gelijkend voorwerp op haar richt en haar sommeert weer de winkel te verlaten. De eigenaresse van de winkel blijft opmerkelijk koel en roept naar boven dat een toevallig aanwezige kennis de politie moet bellen. Kennelijk schrikt de overvaller hier van er rent de winkel uit in de richting van de Turfstraat. De politie heeft nog in de omgeving uitgezien naar deze man, maar deze werd niet aangetroffen. De politie onderzoekt deze zaak.

-1-
-1-
-1-