24/1 De Leijgraaf

Uden 25-01-2004

VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR NIET VOLDOEN AAN VORDERING, Uden

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op de Marktstraat in Uden een 21-jarige man uit Berghem en een 20-jarige man uit Oss aangehouden voor opruiend gedrag en het niet voldoen aan bevel of vordering door de politie. De 21-jarige man werd weggestuurd bij een opstootje op de Markt maar bleef steeds weer luid schreeuwend terugkomen. Hij is daarop aangehouden en voor verhoor ingesloten. De Ossenaar bemoeide zich met deze aanhouding en wilde ook niet weggaan. Ook hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

UDENAAR AANGEHOUDEN VOOR OPGEVEN VALSE NAAM, Uden

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 22-jarige inwoner uit Uden op de Kastanjeweg in zijn woonplaats aangehouden voor het opgeven van een valse naam. De verdachte kreeg een bekeuring omdat hij stond te urineren tegen de gevel van een winkel. Hij gaf daarbij een valse naam op en is aangehouden. Hij is later die nacht met twee processen-verbaal heengezonden.

ALCOHOL IN HET VERKEER, Uden

Van vrijdag op zaterdag zagen surveillerende agenten dat een 27-jarige automobilist uit Oss op de Markt in Uden tegen het verkeer in reed. Bij controle bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij is aangehouden, kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING DOCHTER, Veghel

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 43-jarige inwoner uit Veghel in zijn woning aangehouden voor mishandeling van zijn meerderjarige dochter. De man wordt ervan verdacht zijn dochter, terwijl zij lag te slapen hard tegen het hoofd te hebben geslagen. De man was boos op zijn dochter i.v.m. haar gedrag. Hij kwam tot zijn daad na cafébezoek. De moeder van het meisje kwam tussenbeide. De man is door de gewaarschuwde politie aangehouden en ingesloten.

VERDACHTE MET VUURWERK EN MESSEN AANGEHOUDEN OP WINKELCENTRUM,

Veghel

Vrijdagavond is een 23-jarige inwoner uit Veghel op het winkelcentrum De Bunders in zijn woonplaats aangehouden voor illegaal wapen- en vuurwerkbezit. De politie kreeg een klacht over het afsteken van vuurwerk en ging terplaatse. Daar bleek dat de verdachte 24 astronauten, een vlindermes en een zakmes bij zich had. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

RIJBEWIJS SNELHEIDSMANIAK INGEVORDERD, Odiliapeel

Vrijdagmiddag is op de Middenpeelweg in Odiliapeel het rijbewijs van een 46-jarige man uit De Rips ingevorderd. De man reed met een snelheid van 137 km/h waar slechts 80 km/h is toegestaan. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kan een forse boete verwachten.