25/1 Aa & Dommel r/>
Boxtel 25-01-2004

DISTRICT AA & DOMMEL

ONDERZOEK ONTVOERING, Schijndel

Zondagmiddag is het rechercheteam van vijfentwintig rechercheurs dat onderzoek doet naar de ontvoering zaterdagmorgen jl. van een 58-jarige man op de Boterbloemstraat in Schijndel, uitgebreid naar vijfendertig rechercheurs. De politie is vandaag o.a. druk doende met het horen van getuigen. Verder hoopt zij vandaag het buurtonderzoek af te kunnen ronden.

VUGHTENAREN AANGEHOUDEN, Vught

Zaterdagmiddag zijn twee Vughtenaren van 24- en 21 jaar oud aangehouden. De 24-jarige man is op het Moleneindplein in Vught aangehouden, de jongste verdachte meldde zich later op verzoek van de politie op het bureau in Vught. De 24-jarige verdachte werd op het Moleneindplein in Vught aangesproken door een motoragent en moest met zijn bromfiets naar het bureau ter controle. De man weigerde en gedroeg zich recalcitrant. De jongste verdachte bemoeide zich met de zaak en bedreigde de agent met de dood. Volgens twee winkelende vrouwen zou laatstgenoemde verdachte de agent met een fles hebben willen slaan. De agent was genoodzaakt assistentie in te roepen. De bromfietser werd terplaatse aangehouden voor het o.a. niet voldoen aan bevel of vordering. De tweede verdachte ging er vandoor en meldde zich later op verzoek van de politie op het bureau. Hij is aangehouden voor bedreiging en het beletten of belemmeren van ambtshandelingen. Beide verdachten zijn voor verhoor ingesloten. De politie verzoekt de twee vrouwen die de agent hebben aangesproken zich te melden op het politiebureau in Vught, of om telefonisch contact op te nemen met telefoonnummer 0900-8844.

AUTOMOBILIST ONDER INVLOED ALCOHOL, Vught

In de nacht van zaterdag op zondag is een 49-jarige automobilist uit Vught op de Boslaan in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur en een proces-verbaal.