25/1 Maasland

> Oss 25-01-2004

ILLEGAAL VENTEN DAKLOZENKRANT, Oss

Zaterdagmiddag zijn twee vrouwen van 38- en 15 jaar en een 49-jarige man, allen afkomstig uit Roemenië, op de Brederodestraat in Oss, betrapt op illegaal venten. De politie kreeg een telefoontje dat het drietal zich hinderlijk ophield bij winkels. Bij controle bleken zij te venten met de Belgische daklozenkrant. Zij waren niet in het bezit van een ventvergunning voor de gemeente Oss. Zij zijn aangehouden en kregen een proces-verbaal.

GEVAARLIJKE SITUATIE MET GASFLESSEN, Vinkel

Vrijdagavond ontdekte de politie dat een 48-jarige bewoner van een stacaravan op een camping in Vinkel handelde in volle gasflessen. De verdachte sloeg de gasflessen op in een schuurtje zonder daarvoor de vereiste veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Toen de agenten bij de caravan aankwamen stond de man net op punt met een aanhangwagen gevuld met gasflessen weg te rijden. In de aanhanger waren veertien gasflessen van 33 kg en veertien gasflessen van 11 kg provisorisch opgestapeld, waardoor er een zeer gevaarlijke situatie ontstond. De politie maakte een einde aan de onveilige situatie en nam de aanhanger en in het totaal 46 gasflessen van 11 kg en veertien gasflessen van 33 kg uit de aanhanger en het schuurtje inbeslag. Een aantal gasflessen was gevuld met propaangas. De verdachte is aangehouden en na verhoor weer in vrijheid gesteld. De gasflessen zijn inbeslaggenomen en inmiddels opgeslagen bij een gespecialiseerd bedrijf. Er is proces-verbaal opgemaakt voor de Wet Milieubeheer en de Wet Economische Delicten.

DRONKELAP OVERGEBRACHT NAAR ZIEKENHUIS, Oss

In de nacht van zaterdag op zondag troffen agenten op de Heuvelstraat in Oss een 22-jarige inwoner uit die plaats aan. De man had zoveel aan Bacchus geofferd dat hij nauwelijks meer aanspreekbaar was. Een te hulp genomen ambulance heeft hem meegenomen naar het ziekenhuis.

DEKZEILEN VRACHTWAGENS OPENGESNEDEN, Oss

Zondagmorgen ontdekte een medewerker van een bedrijf aan de IJsselstraat in Oss dat van dertien trucks met oplegger de dekzeilen waren opengesneden. Er werd niets ontvreemd. De schade was groot. (Bedrag niet bekend)