Politie Drenthe

zondag

Emmen 25-01-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Auto tegen boom

PEIZE In de nacht van zaterdag op zondag botste een 22-jarige inwoner van Peize met zijn auto tegen een boom op De Horst. De oorzaak is nog niet geheel duidelijk, maar wel dat de man teveel alcohol gedronken had. Hij blies aan het bureau 0.95 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto raakte zwaar beschadigd.

Doorrijden na aanrijding

BOVENSMILDE Vrijdagavond rond 19.00 uur, reed een 39-jarige inwoonster van Smilde met haar auto over de Van Liersbrug. Bij de Hoofdweg zag ze geen verkeer naderen en sloeg linksaf de Hoofdweg op. Toen bleek dat ze toch een auto over het hoofd had gezien en raakte deze. Deze auto was net bezig een andere in te halen. De auto waartegen zij gebotst was stopte een eindje verder, maar ook weer weg. Ook de ingehaalde auto is niet gestopt. De politie is op zoek naar betrokkenen en getuigen van deze aanrijding.

Gewond bij aanrijding

ASSEN Zaterdagavond botste een 41-jarige bestuurder uit Assen met zijn auto tegen een geparkeerde auto op de Obrechtlaan. De bestuurder is met verwondingen aan zijn hoofd overgebracht naar het WZA. Van de man is een bloedproef genomen. De autos raakten behoorlijk beschadigd.

Dodelijk verkeersslachtoffer

BEILEN In de nacht van zaterdag op zondag tegen half zes is een 30-jarige taxichauffeur bij een ongeval in de Beilervaart om het leven gekomen. De man reed met een taxi, met daarin 2 passagiers over de Beilervaart. In een bocht van de weg raakte de man van de weg af en kwam in het water van de Beilervaart terecht. De beide passagiers, een 20-jarige man uit Smilde en een 18-jarige man uit Langedijke wisten op eigenkracht de taxi te verlaten en uit het water te komen. De chauffeur gelukte dit niet en is door duikers van de brandweer uit Smilde uit de auto gehaald. De man is met onderkoelingsverschijnselen direct overgebracht naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen, alwaar hij in de loop van de morgen is overleden. De oorzaak van de aanrijding is nog niet geheel duidelijk, maar niet uitgesloten wordt dat de weg plaatselijk glad is geweest en de auto daardoor in een slip is geraakt.

Onder invloed

GASSELTE Op de Gieterveldweg kreeg een 55-jarige bestuurde uit Zwartemeer een lekke band. Door getuigen werd aan de politie verteld dat de man nogal stonk naar drank. De man is aangehouden en aan het bureau blies hij 1.45 promille. Zij rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor kreeg hij en dagvaarding mee.

EMMEN Op de Wilhelminastraat werd in de nacht van zaterdag op zondag een bestuurder gecontroleerd op alcohol. Bleek een bekende te zijn van de politie, omdat zij hem een nacht eerder ook al gepakt hadden met drank op achter het stuur. Het betrof een 45-jarige Emmenaar, die nu 0.9 promille blies. Het rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

RODEN Bij een controle op de Heerestraat bleek een 39-jarige bestuurder uit Haulerwijk teveel drank op te hebben. Hij blies aan het bureau 1.15 promille. De man kreeg na verhoor een dagvaarding mee.

EMMEN Op een parkeerplaats aan de Weerdingestraat trof de politie afgelopen nacht een auto aan die behoorlijk beschadigd was. Een man die bezig was de auto af te sluiten, verklaarde van de weg af te zijn geraakt en vervolgens tegen een boom was gebotst. De man is aangehouden omdat hij alcohol gebruikt had. Hij blies later 1.2 promille. Met een dagvaarding op zak mocht hij later naar huis.

ZUIDLAREN Op de Stationstraat werd afgelopen nacht een 36-jarige bestuurder uit Zevenhuizen gecontroleerd. Hij had teveel op en moest mee naar het bureau, alwaar hij 0.7 promille blies. Hij kreeg een dagvaarding.

EMMEN Op de Houtweg raakte zondagmorgen in alle vroegte een auto een stoeprand, vervolgens een lantaarnpaal, om tot stilstand te komen op een vluchtheuvel. De bestuurder, een 23-jarige man uit Leiderdorp had teveel gedronken en hij blies 0.9 promille. De man kreeg een bekeuring van 480 euro. De auto raakte zwaar beschadigd.

Inbraken in woningen

MIDLAREN Bij een woning aan de Groningerstraat is vrijdagavond ingebroken. De daders kwamen binnen door het forceren van een deur. In het pand werd alles doorzocht. Vermist wordt een geldsbedrag van een paar honderd euro.

Ook in een ander woning aan de Groningerstraat werd ingebroken. Ook hier werd een raam geforceerd. Ook hier werd alles doorzocht. Nog niet duidelijk is wat er precies weg is.

MEPPEL - Zaterdagavond is er ingebroken in een woning aan de Pieter de Hooghstraat. De daders kwamen binnen door forceren van een raam. Gedeelten van de woning werden doorzocht. Vermist worden enkele sieraden en wat geld.

EMMEN Zaterdagmiddag of avond is er ingebroken in een woning aan de Torflang. Door het vernielen van een ruitje wisten de daders een deur open te krijgen. Binnen werd alles doorzocht. Vermist worden een dvd-speler, een digitale ontvanger, een fotocamera en een videorecorder.

Diefstal bij bedrijven

ASSEN Bij een bedrijf aan de Van Doornestraat in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Een raam bleek te zijn geforceerd en vermist worden 5 lcd-schermen en 4 computers. Totale schade is niet bekend.

Op heterdaad betrapt

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie een melding dat er een ruit was vernield van een winkel aan de Wilhelminastraat. Een getuige verklaarde dat uit het gat in het raam een man naar buiten was gekomen. Toen de politie ter plaatse kwam, kwam er plotseling weer een man naar buiten. Later bleek dat het om dezelfde man ging, die nog een keer naar binnen was gegaan. De man verklaarde gekeken te hebben of er nog iemand binnen was. Dit verhaal kwam niet geloofwaardig over en hij werd aangehouden. In zijn jas werd een gestolen camera aangetroffen. De man, een 46-jarige inwoner van Emmen is ingesloten.

EMMEN Bij een winkel aan de Houtweg bleek afgelopen nacht een deur te zijn vernield. Bij een controle in het pand werd een man aangetroffen. Hij was weggekropen onder een bureau. Het betrof een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is aangehouden en ingesloten.

Vernieling 45 km auto

COEVORDEN In de nacht van zaterdag op zondag is aan de Wilhelminasingel een 45 km auto totaal vernield. De deuren waren verbogen en het glas stuk geslagen. Het stuur en het dashboard waren los getrokken. Ook de carrosserie vertoonde op diverse plekken scheuren. De schade is zo groot, dat het voertuig vermoedelijk onherstelbaar beschadigd is. De 29-jarige eigenaar moet nog aangifte doen.

Openlijk geweld

ELIM Zaterdagavond hadden vijf jongens uit Elim in de kantine van de sporthal het voorzien op een bezoeker van de kantine. Een 41-jarige inwoner van Elim probeerde te voorkomen dat er gevochten zou worden. Het vijf-tal keerde zich tegen deze man en hij werd geschopt en geslagen. Een 37-jarige broer van het slachtoffer probeerde hem te ontzetten, maar kreeg ook diverse schoppen en trappen van de 5 daders. Hij werd zelfs met een stoel op het hoofd geslagen. De vijf verdachten, allen in de leeftijd van 16 en 17 jaar zijn in de loop van de avond aangehouden en ingesloten. Zij zullen in verzekering worden gesteld. De beide slachtoffers zijn er, gezien het gebruikte geweld en behoudens diverse kneuzingen, redelijk goed van af gekomen.

Poging verkrachting (vervolg 24-01-04)

ZUIDLAREN De in Midlaren aangehouden man die verdacht wordt betrokken te zijn bij de verkrachting aan de Vijftig Bunder in Zuidlaren, is bij confrontatie positief herkend. Het betreft een 24-jarige inwoner van Marum. Het onderzoek is in volle gang en de politie is nog op zoek naar getuigen die vrijdagavond 23 januari jl. rond 18.20 uur, of daarvoor of daarna, iets gezien hebben dat kan bijdragen aan de oplossing van dit misdrijf. Zijn kunnen via 0900-8844 zich in verbinding stellen met de politie in Zuidlaren.

Roel Hallink verzorgt de persberichten tot maandagmiddag 17.00 uur. Tel.: 06-51528156