Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom (25/1)

weekendberichten

Politieteam Courage houdt veegactie

BERGEN op ZOOM Afgelopen vrijdag heeft het project Courage een "veegactie" gedaan rond het station, Zuid-Oostsingel en de Antwerpsestraatweg. Bedoeling is om repressief herkenbaar in politie-uniform aanwezig te zijn en mensen op hun gedrag te wijzen. Ook parkeerbeheer nam deel aan de actie.

Tijdens de zogenaamde veegactie werden twee Belgen aangehouden terzake het kopen van softdrugs bij een niet gedoogd verkooppunt van softdrugs. Op de Antwerpsestraatweg, Stationsplein en de Zuid-Oostsingel zijn 26 bekeuringen terzake parkeerovertredingen geschreven en er werd 1 bekeuring uitschreven terzake het rijden tegen de richting in. Tevens werd nog een bekeuring uitgedeeld voor het urineren aan de openbare weg.

In de avonduren van de actie werd een persoon gecontroleerd die naar alle vermoeden dealactiviteiten aan het plegen was. Bij controle bleek deze persoon in het bezit te zijn van in totaal 9 pillen en 30 wikkels met poeder, vermoedelijk beiden harddrugs.

Naar aanleiding van deze aanhouding werden er op twee adressen, onder leiding van de rechter-commissaris, huiszoeking gedaan. Bij deze huiszoekingen werd op een adres nog een 3 tal pillen, vermoedelijk harddrugs, gevonden. De verdachte is in verzekering gesteld.

Politie vindt auto in sloot

STEENBERGEN Kort na middernacht trof de politie vanmorgen op de Zeelandweg Oost een auto in de sloot aan. Het betreft een Opel calibra. De bestuurder was niet meer ter plaatse. De politie stelt een onderzoek in wie de eigenaar is.

Auto gestolen

BERGEN op ZOOM- Op het Narcissenveld te Bergen op Zoom werd tussen 22 januari 2004 en 23 januari 2004 een donkerblauwe Volvo Amazone met het kenteken GJ-07-96 gestolen.

Politie arresteert man voor bedreigen met vuurwapen

BERGEN op Zoom- Een 26 jarige inwoner uit Capelle aan de IJssel is vrijdagavond door een autoinbreker bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De man betrapte de inbreker toen hij op de Lindebaan in de parkeergarage bij zijn auto kwam. De inbreker bleek de autoradio al in een plasticzak te hebben gestopt maar gaf die weer aan de eigenaar toen hij er om vroeg. Toen de bestuurder de politie wilde gaan bellen trok de inbreker een wapen en ging ervandoor. Later die nacht kon de verdachte, een 30 jarige man uit Bergen op Zoom, door de politie worden aangehouden. In zijn fouillering vond de politie een alarmpistool. De verdachte is in verzekering gesteld.

Brand in videotheek

BERGEN op ZOOM- Vrijdagavond rond 23.50 brak er brand uit aan de achterzijde van de Videotheek aan de Vogelaar in Bergen op Zoom. Er was een melding via de alarmcentrale binnengekomen van een ruitbreuk aan de achterzijde van het pand. Eigenaar was ook snel ter plaatse. Brandweer heeft brand geblust. Er was tevens rookschade bij Keurslager Peter Krijnen, bakkerszaak t Lekker Plekske en bij C1000. De keurslager en de bakker zijn ter plaatse gekomen en van C1000 was niemand te bereiken. Glasservice terplaatse voor het dichten van de deuren. Ook Salvage ter plaatse. De Unit Forensisch Technisch Onderzoek stelt een technisch onderzoek. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De videotheek is aan de achterzijde zwaar uitgebrand.

Vernieling ruit

BERGEN op ZOOM - Zaterdagmorgen rond 05.00 uur zijn van een kapsalon aan de Noordsingel 59 een drietal ruiten ingegooid met stukken trottoirtegel.Twee grote ruiten en een kleine ruit zijn vernield. Wie de dader(s) is is niet bekend.

Rustig weekend horeca Bergen op Zoom

BERGEN op ZOOM- In de nacht van zaterdag op zondag werd door de politie in het uitgaanscentrum van Bergen op Zoom wederom toezicht gehouden in het kader van het project veilig uitgaan. Een horecagelegenheid moest zijn deuren sluiten omdat de leidinggevende niet over de juiste papieren beschikte. In een café werden twee personen door de politie verwijderd omdat deze zich een week eerder in dat café schuldig hadden gemaakt aan vernielingen en hun aanwezigheid door de leidinggevende niet op prijs werd gesteld. Verder werden er 9 bekeuringen uitgeschreven voor foutief parkeren.

Auto botst met trein en rijdt door

OUDENBOSCH- Zaterdagavond rond 23.30 uur is op de met knipperlichten beveiligde spoorwegovergang aan de Industrieweg in Oudenbosch een auto in aanrijding gekomen met een trein. De bestuurster, een 21 jarige vrouw uit Oudenbosch, reed na de aanrijding door, maar meldde zich kort erna bij de politie die nog ter plaatse was. De auto werd later op een parkeerplaats aangetroffen en bleek zwaar beschadigd te zijn. Er raakte niemand gewond. De spoorwegpolitie stelt een nader onderzoek naar de juiste toedracht van het ongeval. De personentrein liep eveneens schade op en het treinverkeer was korte tijd gestagneerd.

Brand in container

SPRUNDEL- Zaterdagavond rond 20.30 uur is een kledingcontainer op de Voreneindseweg te Sprundel in brand geraakt. Uit informatie uit de buurt bleek, dat 3 jongens kort voor de brand bij de container waren gezien. Onbekend is wie deze jongens zijn. Evenmin is bekend of zij verantwoordelijk zijn voor de brand in de container.

Zakkenrollen

ROOSENDAAL,- Op de Nieuwe Markt is een 56 jarige vrouw tijdens het winkelen slachtoffer geworden van zakkenrollerij. Haar portemonnee werd uit haar tas weggenomen. Van de dader ontbreekt tot nu toe ieder spoor.

Bromfiets rijdt 105 km per uur

ROOSENDAAL Vrijdagmiddag is in Roosendaal van een 21 jarige inwoner uit die plaats de bromfiets in beslag genomen. Verdachte haalde er gevaarlijke capriolen mee uit op de openbare weg en het apparaat kon een snelheid halen van 105 km/uur.

Gewapende overval Shell benzinestation

ROOSENDAAL - Zaterdagavond omstreeks 20:40 uur vond er voor de tweede keer deze week een gewapende overval plaats op het Shell benzinestation aan de Burg.Freijterslaan te Roosendaal. Van de dader ontbreekt tot nu toe ieder spoor. Hoeveel geld uit de kassa is weggenomen is nog niet bekend.

Toen de eigenaar bezig was de zaak te gaan afsluiten zag hij een man het terrein van het pompstation opkomen, die eerder deze week ook al in zijn zaak was geweest en hem had overvallen. Ook nu had de dader een vuistvuurwapen in zijn hand. Om te voorkomen dat hij voor de tweede keer direct betrokken was bij een overval verstopte de man zich in het magazijn en sloot zich op. De overvaller probeert de deur te openen maar liep vrij snel daarna door naar de kassa. Nadat de overvaller was vertrokken kwam de eigenaar er achter dat de inhoud van de kassalade was meegenomen.

De overvaller heeft de shop verlaten via de opening tussen de hekken in de Jacob van Ruijsdaelstraat en heeft zijn weg vervolgd via de brandgang die uitkomt bij de woningen gelegen aan de Hobbemastraat. Het signalement van de dader is: lengte zeker 1 m 80 Tenger postuur, licht getint gezicht, zwart mariniersmutsje met kleine omslag op zijn hoofd, donker trui met daarover een donkere jas die tot over de heupen viel. Donkere spijkerstofachtige broek, donkere schoenen. De politie stelt een onderzoek in.

Horecatoezicht Roosendaal

ROOSENDAAL - In het kader van het openbare orde traject werd door de politie toezicht gehouden in het uitgaanscentrum van Roosendaal. Er werden 11 bekeuringen uitgeschreven voor foutief parkeren, met name op de Nieuwe markt. De bestuurder van een bromfiets kreeg een bekeuring, omdat hij geen helm droeg.

Auto in brand

ROOSENDAAL - Vrijdagavond tussen 22.00-22.55 uur stond er op de Angelusberg een auto in brand. De auto brandde geheel uit. Een auto die ernaast stond werd daardoor ernstig beschadigd. Kort na de brand renden drie jongens hard weg. De politie stelt een onderzoek in. De auto van een 39 jarige inwoner van Roosendaal die naast deze auto stond geparkeerd liep ten gevolge van de brand eveneens schade op. De eigenaar van deze auto heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie.

Horecatoezicht Hoogerheide en Woensdrecht

HOOGERHEIDE - In de nacht van zaterdag op zondag werd door de politie toezicht gehouden op de openbare orde in de Raadhuisstraat te Hoogerheide. Een persoon werd bekeurd voor het stuk gooien van een bierglas op de rijbaan, drie personen voor wildplassen en de bestuurder van een personenauto kreeg een bekeuring voor het overschrijden van de maximumsnelheid met 35 kilometer per uur in de bebouwde kom.

Tijdens de uitgaansuren heeft de politie van team Woensdrecht intensief toezicht gehouden op de uitgaande jeugd. Er was veel jeugd in de horeca. Tot de sluitingstijd waren er geen problemen. Vanaf 02.00 uur is er intensief toezicht geweest op de vertrekkende jeugd. Dit resulteerde in een bekeuring voor het plegen van baldadigheid ( het stuk gooien van een bierglas op de rijbaan) en 3 bekeuringen voor wildplassen.
Verder werd nog een automobilist bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid met 35 km per uur . En dit binnen de bebouwde kom. Verder is er opgetreden tegen onfatsoenlijk gedrag, zoals schreeuwen.

Bron: R. van Kuik