Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (25/01)

Oosterhout, zondag 25 januari 2004

Oliespoor leidt agenten naar dronken doorrijder
OOSTERHOUT: Op vrijdagavond 23 januari ramde een automobilist om 23.25 uur een verkeerspaal uit de grond op de Sint Antonisstraat. De brokkenmaker reed na het ongeval meteen door, zonder zijn identiteit bekend te maken. De auto verloor olie, tengevolge van de aanrijdingschade. Het werd de politie op die manier wel erg gemakkelijk gemaakt om de auto op te sporen. De bestuurder kon even later worden aangehouden bij zijn woning. De man verkeerde onder invloed van alcohol en moest een ademanalyse ondergaan. Bij de ademanalyse blies hij 405 ug/l terwijl 220 ug/l het maximaal toegestane waarde is. De auto bleek, bij nader onderzoek, ook niet verzekerd te zijn. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Politie arresteert inbreker op heterdaad
WAALWIJK: Op zaterdag 24 januari arresteerde de politie een inbreker op heterdaad. Dat gebeurde rond 02.00 uur bij een inbraak in een bedrijf aan de Irenestraat. Toen de agenten ter plaatse kwamen, zagen zij dat de toegangsdeur en een raam van het pand geopend was. Omdat de dader nog in de buurt moest zijn, werd een zoekactie op touw gezet. Uiteindelijk werd de inbreker onder een geparkeerd staande personenauto aangetroffen. Het gaat om een 40- jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Twee gewonden bij aanrijding
ALMKERK: Afgelopen zaterdag 24 januari 2004 werd de politie geroepen bij er een verkeersongeval. Het ongeluk gebeurde rond 13.40 uur op de Almweg, ter hoogte van de kruising van het Hoekje. Een 40-jarige inwoner van Woudrichem botste achter op een voorgangster. Dat was een 59-jarige vrouw uit Zuilichem, die linksaf wilde slaan. Toen zij stilstond werd ze van achteren aangereden door de 40-jarige man uit Woudrichem. Het gevolg was een aanrijding waarbij allebei de voertuigen in de sloot belandden. De veroorzaker van het ongeval is met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis te Gorinchem. De vrouw uit Zuilichem is met nekklachten overgebracht naar het Willen Alexanderziekenhuis te s-Hertogenbosch. De politie maakt proces-verbaal op van dit ongeval.

Brokkenmaker zonder rijbewijs
DONGEN: Op zondag 25 januari 2004, omstreeks 05.10 uur vond op de Vierbundersweg een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto raakte, vermoedelijke door het gladde wegdek, in een slip. De auto kwam in de berm terecht en raakte total loss. De politie stelde vast dat de 19-jarige veroorzaker, afkomstig uit Tilburg geen rijbewijs had. De politie maakte proces-verbaal tegen hem op. Er raakte overigens niemand gewond.

Gestolen auto teruggevonden
RIJEN: Op zondag 25 januari omstreeks 10.35 uur werd aan de Spoorlaan Noord, een gestolen auto terug gevonden. Het gaat om een Opel Corsa, kenteken XJ-94-NZ. De auto was op 12 januari 2004 in Tilburg aan het Salkplantsoen ontvreemd.

Politie treedt op tegen rijden onder invloed alcohol
Diverse automobilisten zijn het afgelopen weekend door de politie betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Een overzicht:

RAAMSDONKSVEER: Een 45-jarige inwoner van Raamsdonksveer reed vrijdagavond 23 januari om 19.15 met zijn auto tegen een lantaarnpaal op de Breetweerlaan. Agenten namen hem een blaastest af, op basis waarvan de man is aangehouden. In het politiebureau onderging hij een ademanalyse, wat een uitslag van 735 ug/l. opleverde. Het rijbewijs en het kentekenbewijs zijn door de politie ingevorderd. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt. Bovendien heeft de politie de Rijksdienst Wegverkeer gevraagd om de rijvaardigheid van deze verdachte te onderzoeken. Bij zon onderzoek wordt gekeken of de persoon nog steeds de lichamelijke en geestelijke geschiktheid heeft die vereist is voor het besturen van motorrijtuigen.

RAAMSDONKSVEER: Een 30-jarige inwoner van Raamsdonksveer moest in de nacht van zaterdag 24 januari meewerken aan een alcoholcontrole. Om 00.30 reed hij over de Herman Gorterlaan toen de politie hem controleerde. De man had alcohol gedronken en moest mee naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 485 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 4 uren

MADE: Zaterdagmorgen 24 januari een 23-jarige inwoner van Made aangehouden vanwege het rijden onder invloed. Dat gebeurde om 02.35 uur in de Valkenbergstraat in Made. De man blies 615 ug/l. Dit was voor de politie reden om het rijbewijs van de verdachte in te vorderen. Daarnaast heeft de politie de Rijksdienst Wegverkeer gevraagd om de rijvaardigheid van deze verdachte te onderzoeken.

EETHEN: Zondagmorgen 25 januari arresteerde de politie een 40-jarige vrouw uit Eethen op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. De vrouw reed omstreeks 01.25 uur over de Provincialeweg Zuid, toen agenten haar controleerden. De ademanalyse gaf een uitslag van 330 ug/l. De politie maakt proces-verbaal tegen haar op. Ze kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd.

WAALWIJK: Een 31-jarige inwoner uit Waalwijk vestigde met zijn rijgedrag de aandacht op zichzelf. Agenten hielden hem op zaterdag 24 januari om 00.01 uur staande op de Bachlaan en roken alcohol. De man moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse Uitslag ademanalyse: 455 ug/l. De man kreeg een rijverbod voor de duur van vier uur en uiteraard proces-verbaal.

Letsel bij verkeersongeval
LOON OP ZAND Een 35-jarige automobiliste uit Berkel-Enschot reed op zaterdag 24 januari rond 16.50 uur over de Midden Brabantweg. Ze reed in de richting van Tilburg. Bij een inhaalmanoeuvre ging het om onbekende redenen fout. De vrouw reed frontaal in de middenvangrail. Hierdoor ontstond een flinke ravage op de weg en de auto liep aan de voorzijde flinke schade op. Twee passagiers zijn overgebracht naar het ziekenhuis alwaar lichtletsel werd geconstateerd. Een 15-jarige meisje liep kneuzingen op aan knieën en heup. Een 33-jarige passagiere heeft tengevolge van het ongeval een hersenschudding opgelopen. De politie maakte proces-verbaal op en liet een takelbedrijf de zwaar beschadigde auto wegslepen.

24 bekeuringen bij snelheidscontrole in Made
De politie hield afgelopen vrijdag 23 januari een snelheidscontrole op de Crullaan.
Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u.
Tijdstip controle : van 10.00 uur tot 15.00 uur
Aantal passanten : 2154
Aantal overtreders : 24
Hoogste snelheid : 70 km/u
Bijzonderheid : 1 bromfietser met 59 km/u.

Diefstal auto
OOSTERHOUT: Op zondag 25 januari is tussen 05.00 en 09.45 uur is een personenauto gestolen uit de Tollenstraat. Het gaat om een Toyota Corolla, kleur grijs, voorzien van het kenteken NR-FZ-56, In de auto lagen diverse persoonlijke documenten van de eigenaar. De politie nam een aangifte op en zorgde voor de internationale signalering van het voertuig.

Bron: Jeroen Steenmeijer