Politie IJsselland

Dagrapport Pers Zwolle
Zaterdag 24-jan-2004 07:00 uur tot Zondag 25-jan-2004 06:59 uur
Door Wim Rabelink
Piket 038 4963891
---


Voetbalsupporters vernielen trein.

Zwolle - Zaterdagavond, 24 januari even voor 18.00 uur kreeg de regiopolitie IJsselland het verzoek om assistentie te verlenen aan de spoorwegpolitie. Zij begeleidde de trein waarin supporters van Heerenveen zaten die inmiddels de nodige vernielingen hadden aangericht.

Op het NS station in Zwolle werd de supportersgroep door de politie opgevangen en met de nodige moeite teruggezet in de trein. Zij zouden teruggaan naar Heerenveen. De supporters werd gevorderd de trein in te gaan. Na enig duwen en trekken gelukte het de politieagenten om de supporters weer in trein te krijgen. Daarbij werden 6 Heerenveensupporters aangehouden voor openlijke geweldpleging en het niet voldoen aan een bevel of vordering.

Bij het transport van deze groep aangehouden verdachten werd gebruik gemaakt van een politiebusje dat aan de voorzijde van het NS station geparkeerd stond.

Inmiddels waren de eerste Zwolle supporters op de ongeregeldheden afgekomen en pleegden zij
Vernielingen. De politiebus, waarin op dat moment enkele Heerenveensupporters zaten, werd met flessen, blikjes en stenen bekogeld. De bus werd behoorlijk beschadigd.
De politie zette o.a. politiehonden in om de orde te herstellen. Ter plaatse kon op dat moment niemand worden aangehouden.
Ook naar de verdachten van deze openlijke geweldpleging wordt onderzoek ingesteld. Getuigen worden verzocht zich te melden (0900 - 8844).

De Heerenveensupporters werden op de terugreis begeleid door onder meer de politie IJsselland. In de trein werden opnieuw blikjes bier naar de agenten gegooid. Naar aanleiding daarvan werden nog twee verdachten aangehouden, waarmee het totaal uit kwam op 8 arrestanten. Hun leeftijd varieerde van 17 tot 31 jaar.

Het treinstel van de NS liep ernstige schade op. Het onderzoek en afwikkeling van deze vernielingen wordt door de spoorwegpolitie en de politie Friesland onderzocht.

---


Drankrijders

Zwolle - Een 21 jarige bromfietser uit Zwolle reed zaterdagnacht bijna een paar voetgangers omver, toen over de Schellerweg reed. De bestuurder werd gecontroleerd en bij hem werd alcoholgebruik geconstateerd. Een ademanalyse aan het bureau leverde een resultaat op van 430 ug/l.
( 04-0099720 )


Op herhaling

Zwolle - Een 38 jarige man uit Zwolle reed zondagochtend met zijn auto over de Korte Kamperstraat en gebruikte daarbij een deel van het voetpad. De bestuurder werd gecontroleerd, waarbij alcoholgebruik werd vastgesteld. Ademanalyse wees maar liefst 740 ug/l uit. Omdat de man al twee keer eerder met het water (c.q. alcohol) voor de rechter was geweest, werd zijn rijbewijs ingevorderd. (04-009998 )

---


Computers en TFT schermen weg bij bedrijfsinbraak

Zwolle - Bij een bedrijfsinbraak aan de Simon Stevinweg werden in de nacht van vrijdag op zaterdag vier computers met bijbehorende TFT-monitoren weggenomen. De daders kwamen door een raam te forceren.
( 04-009621 )


---


Voetganger mishandelt automobilist.

Zwolle - Naar aanleiding van een verkeerssituatie op de Van der Capellenstraat ontstond zaterdagochtend onenigheid tussen een automobilist en een voetganger. Dit leidde tot een handgemeen, waarbij de voetganger de bestuurder van een groene Renault klappen in zijn gezicht gaf.
De voetganger liep daarna weg in de richting van de Commissarislaan, richting Deldenmarke.
Het signalement luidt: Man was ongeveer 30 jaar oud, was 2.00 meter lang en had blond kortgeknipt haar. Hij was bijna kaal. Getuigen van het voorval en personen die deze man menen te kennen, worden verzocht zich te melden bij de politie 0900 8844.

( 04-009728 )


---


Ruiten ingegooid.
Zwolle Werden er zondagmorgen omstreeks 04.45 uur een ruit stukgegooid aan de Thomas à Kempisstraat.
Twee van de drie daders werden op aanwijzing van een getuige aan de Vechtstraat aangehouden. Een derde wist te ontkomen. Het zijn twee Zwollenaren van 19 en 21 jaar.

( 04-010008 )


---


Einde dagrapport Pers Zwolle


---- --


Dagrapport Pers Kampen e.o.
Zaterdag 24-jan-2004 07:00 uur tot zondag 25-jan-2004 06:59 uur
Door wim Rabelink
Piket 038 4963891
---


Automobilist raakt blauwe sierverlichting kwijt.

04-009943


Kampen - Op de Vermuydenstraat werd zaterdagavond een auto gecontroleerd die meerder blauwe lichten voerde. De auto stond met deze verlichting op straat geparkeerd. De 19 jarige bestuurder uit Kampen had tl-verlichting aan de onderkant van de auto, blauwe lampen op de ruitenwisser en flikkerende lichtjes in de koplampen.

Deze kerstboom gecontroleerd en de eigenaar de kans gegeven om zijn voertuig weer in orde te maken en ter keuring aan te bieden. Het kentekenbewijs wordt tot dan toe ingenomen. Voorlopig kan hij dus niet van deze auto gebruik maken. Bovendien wacht hem nog een proces-verbaal.

---


Opnieuw rijbewijs ingevorderd.

Kampen - Een 22 jarige jongen uit Urk wist zaterdagnacht met zijn auto een snelheid te bereiken van 145 kilometer per uur. Dit deed op de Frieseweg, waar slechts 80 kilometer per uur was toegestaan. Zijn rijbewijs werd voor deze snelheidoverschrijding ingevorderd.
De in de auto aanwezige radarverklikker werd door de bestuurder gedemonteerd en door hem ter plekke vernietigd. (04-009951)

---


Einde dagrapport Pers Kampen e.o.


---- --


Dagrapport Pers Hardenberg/Dalfsen/Ommen
Zaterdag 24-jan-2004 07:00 uur tot Zondag 25-jan-2004 06:59 uur
Door Wim Rabelink
Piket 038 4963891
---


Autokrakers houden huis in de woonwijk Baalder.

Hardenberg - In de nacht van zaterdag op zondag werden een vijftiental personenauto's opengebroken in de woonwijk Baalder. O.a. aan de Paasberg, Kleine Pollen, Singelberg, de Bree, Onderrmaat, Veldmaat, de Woerte en Wilgenstuk werden autoportieren geforceerd en werden met name radio's ontvreemd. Ook een navigatie systeem en CD's werden gestolen. De verwachting is dat het aantal aangiftes nog wel op zal lopen.

Getuigen die de bewuste nacht iets bijzonders gezien of gehoord hebben, worden verzocht om de politie te bellen: 0900 8844.

---


Eenzijdig ongeval met letsel

Kloosterhaar - Bij een eenzijdig ongeval op de Groendijk reed zaterdag tegen het middaguur een 26 jarige bestuurster in een flauwe bocht recht uit. Mogelijk dat ze door de ijzel geen controle meer over de auto had.
De bestuurster uit Zwolle kwam tegen een boom tot stilstand en liep letsel op aan haar oor. De auto was total loss. ( 04-009725 )

---


Aanrijding met drie gewonden kent toch nog goede afloop

Lutten - Bij een frontale aanrijding op de Kerkdijk liepen zaterdagvaond omstreeks 19.15 uur drie personen uit één Hardenbergs gezin letsel op. Een van de zoons liep een beenbreuk op, terwijl bij de anderen lichter hoofdletsel geconstateerd werd. Het is niet bekend hoe deze frontale aanrijding kon plaats vinden. Nader onderzoek en verhoor moet nog plaats vinden.
De vermoedelijk veroorzaker, een 25 jarige man uit Bruchterveld, liep geen letsel op.

04-009892


---


Drankrijder krijgt eenzijdig ongeval

Balkbrug - Op zaterdagnacht werd op de provinciale weg N377, tussen Balkbrug en Nieuwleusen een zwaar beschadigde auto aangetroffen. Deze bleek betrokken te zijn geweest bij een eenzijdig ongeval. De 29 jarige bestuurster uit Dedemsvaart had alcohol gebruikt en blies 530 ug/l. Getuigen zagen haar zonder verlichting en al slingeren over de rijbaan rijden. ( 04-009914 )

---


Einde dagrapport Pers Hardenberg/Dalfsen/Ommen


---- --