Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum zondag 25 januari 2004                                         


Van Monique Linthorst Homan, 06-22930037/ afdeling Communicatie

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen


Aanhoudingen
De politie heeft een 38-jarige man uit Grave aangehouden op verdenking van bedreiging van een politieagent. De man werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op de Nassausingel. Twee politieagenten controleerden daar twee inzittenden van een personenauto. Eén van de inzittende uitte verschillende bedreiging in de richting van een 36-jarige politieagent. Vervolgens is de man aangehouden.
Een 38-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats is zaterdagmorgen aangehouden op de 44ste straat Lankhorst. Hij wordt ervan verdacht vernielingen te hebben gepleegd aan de toegangsdeur van kelderboxen. De man had daar geslapen.
De politie heeft een 22-jarige man uit Nijmegen aangehouden op verdenking van mishandeling. Hij heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige man uit Enschede geslagen. De 22-jarige liep op het Keizer Karelplein en had ruzie met zijn vriendin. De 21-jarige passerende fietser zag het voorval en keek ernaar. Dit zinde de 22-jarige blijkbaar niet en haalde naar hem uit.
Een 17-jarige jongen uit Nijmegen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op verdenking van mishandeling en vernieling. Hij liep samen met een vriend op de Sta Annastraat toen er drie fietsers wilden passeren. Hij heeft één van de fietser, een 16-jarige jongen uit Nijmegen geslagen. Daarbij heeft hij vermoedelijk een geparkeerde auto beschadigd.
In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 35-jarige man uit Nijmegen aangehouden. Hij reed in zijn auto over de Nieuwe Dukenburgseweg en werd door de politie voor een algehele controle aangehouden. De man bleek in het bezit van 11 bolletjes cocaïne
Een 34-jarige man uit Beuningen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden op verdenking van in het bezit zijn van harddrugs. De man werd aangehouden op de Molenstraat.
Een 17-jarige Nijmegenaar is aangehouden op verdenking van diefstal. Hij fietste In de nacht van vrijdag op zaterdag op de Rijnstraat met een fiets over zijn schouder. Hij verklaarde op dat moment tegenover de politie dat het de fiets van een vriend betrof. Ze zouden vervolgens naar de woning van de vriend rijden, maar de verdacht kon deze niet meer vinden. De 17-jarige is daarop aangehouden.
De politie heeft vrijdagmiddag drie Nijmeegse jongens in de leeftijd van 13 tot 15 aangehouden op verdenking van vernieling. De jongens worden ervan verdacht een fiets te hebben vernield op de Spinthuisplaats. Een getuige lichtte de politie in waarna de jongens konden worden aangehouden.
Een 33-jarige man uit Nijmegen is vrijdagavond aangehouden op de Bloemenburgerhof. Hij bleek in het bezit van zeven witte bolletjes vermoedelijk cocaïne.
Twee jongens van 16 en 17 jaar, beide afkomstig uit Nijmegen zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op verdenking diefstal van verkeersborden. De politie zag de twee met de borden rennen over de Marienburgsestraat. De jongens konden op de Hertogstraat worden aangehouden.
Een 23-jarige man uit Dordrecht is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden inzake belediging. Hij was de inzittende van een personenauto die gecontroleerd werd op de Waalkade. De 23-jarige werd aangehouden nadat hij beledigingen had geuit in de richting van de controleerde politiemensen.

Aanhouding na verkeersongeval

Een 26-jarige Nijmegenaar is vanmorgen aangehouden in een woning aan de 17de Straat Voorstenkamp. Hij had met zijn personenauto een verkeersongeval veroorzaakt op de kruising Graafseweg Neerbosscheweg. Bij het oversteken op het kruispunt had hij het rode stoplicht genegeerd, waardoor hij in botsing kwam met een 43-jarige automobilist uit Valburg. Na de botsing heeft de 26-jarige de plaats van het ongeval verlaten.

Verkeersongeval

Vrijdag heeft er op de Dennenstraat een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een 34-jarige automobilist uit Deest en een 17-jarige bromfietser uit Nijmegen. De automobilist sloeg op de kruising met de Joubertstraat rechtsaf en liet de voor hem van rechts schuin achter hem op dezelfde weg niet voorgaan. Er ontstond een aanrijding, waardoor de bromfietser en zijn 17-jarige bijrijder over een tuinmuur vlogen. Beide zijn met een ambulance overgebracht naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis.


Verkeersongeval dodelijk

Vanmorgen, omstreeks 10:15 is een 89-jarige man uit Bussum om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Lent op de A 325. De man kwam uit de richting van Arnhem en reed in de richting van Nijmegen. Hij is vermoedelijk onwel geworden. Hij reed met zijn auto tussen de vangrail en kwam vervolgens tegen een peiler van de Lentse brug tot stilstand. Politiemensen van de spoorwegpolitie, die op weg waren naar Nijmegen, waren zeer snel ter plaatse en hebben geprobeerd het slachtoffer uit de auto te bevrijden. Vermoedelijk was het slachtoffer op dat moment al overleden. De auto heeft ook nog even gebrand, maar kon door de brandweer snel geblust worden.
De A325 is enige tijd afgesloten geweest, omstreeks 12:30 kon 1 rijbaan weer vrijgegeven worden.


Diefstal auto

In de nacht van vrijdag op zaterdag is vanaf de Graafsedwarsstraat een blauwe Opel Corsa met kenteken YB-43-GL gestolen.
Zaterdagmorgen is vanaf de 35ste straat Hillekensackereen blauwe Mitsubitsi Colt met kenteken XS-53-DX gestolen.
Zaterdagavond is vanaf de 67ste Straat Tolhuis een grijze Isuzu Trooper met kenteken 46-BD-HD gestolen.


Diefstal uit woning

Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Mr. Van Houtenstraat. Men heeft zich de toegang tot de woning verschaft door een deur open te breken. De 33-jarige eigenaar mist onder ander geld en sierraden.
Zaterdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Tuinstraat. Men heeft zich de toegang tot de woning verschaft door een deur te forceren. De 49-jarige bewoonster mist onder andere sierraden en geld.


District Tweestromenland


Druten-Verkeersongeval

Vrijdagavond omstreeks 19:30 heeft er een verkeersongeval plaatsgevonden op de Van Heemstraweg in Druten tussen een 28-jarige automobilist uit Druten en een 17-jarige bromfietser uit Appeltern. De automobilist sloeg rechts af en liet de voor hem van links, over het fietspad komende bromfietser niet voorgaan. De 17-jarige jongen is met lichte verwondingen overgebracht naar het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel.

Wijchen-Diefstal uit bedrijf

Zaterdagmorgen is ingebroken in een bedrijf aan de Kraanvogelstraat in Wijchen. Men heeft zich vermoedelijk de toegang tot het pand verschaft door een deur open te breken. Er worden vooralsnog geen goederen vermist.


Groesbeek-Aanhouding

Een 19-jarige man uit Mook is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Hij veroorzaakte een ongeluk bij het wegrijden uit een parkeervak op de Cranenburgsestraat in Groesbeek. Hij raakte daarbij een andere geparkeerde auto. Tijdens een blaastest blies hij 325 ug/l.

Druten-Aanhouding na verkeersongeval

Een 31-jarige man uit Druten is zaterdagavond op de Maas en Waalweg aangehouden. Hij liep daar, nadat hij op de Scharenburg een ongeval had gehad. Hij is daar vermoedelijk met een hoge snelheid uit de bocht gevlogen. Daarbij is hij het talud afgeschoten en tegen een boom tot stilstand gekomen. De man was onder invloed van alcohol. De man is ter controle overgebracht naar het Canisius wilhelmina Ziekenhuis.

Wijchen-Diefstal uit bedrijf

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een bedrijf aan de Markt in Wijchen. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door een raam open te breken. De eigenaar mist diverse goederen.

Wijchen-Diefstal uit bedrijf

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een bedrijf aan de Copernicusstraat in Wijchen. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door een deur open te breken. De eigenaar mist onder andere motorkleding.


District De Waarden


Tiel-Aanhouding

De politie heeft een 54-jarige man uit Tiel aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man had vrijdagmiddag een verkeersongeval veroorzaakt op de Lingeweg in Tiel. Hij reed in zijn personenauto over de Lingeweg, komende uit de richting van Waddeoyen. Hij reed niet helemaal op de rechter weghelft, waardoor hij in botsing kwam met een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 32-jarige man uit Tiel. Toen de politie ter plaatse kwam lag de 54-jarige man te slapen achter het stuur.

Waardenburg-Diefstal uit woning

Een 32-jarige man uit Waardenburg heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door een niet afgesloten deur. Men heeft onder andere een televisie ontvreemd. De diefstal werd zaterdagavond gepleegd.

Opheusden-Diefstal uit woning

In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een woning aan de Esdoornstaart in Opheusden. Men heeft zich de toegang tot de woning verschaft door een niet afgesloten deur. De 49-jarige bewoner mist onder andere audioapparatuur.


Tiel-Aanhouding zware mishandeling

Een 19-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Hij wordt ervan verdacht in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige vrouw uit Tiel met glaswerk in het gezicht te hebben geslagen in een horecagelegenheid in het centrum in Tiel. De verdachte gedroeg zich schijnbaar nogal al hinderlijk tegenover een groep vrouwen. De 18-jarige gaf aan hiervan niet gediend te zijn, waarop de 19-jarige man haar heeft mishandeld. De politie heeft ter plaatste zeer veel hulp gekregen van de medewerkers van verschillende horecagelegenheden en heeft daardoor haar werk goed kunnen uitoefenen.

Culemborg-Aanhouding vernieling

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 15-jarige jongen uit Culemborg aangehouden op verdenking van vernieling. De politie, surveillerend op een mountainbike, zag hoe de 15-jarige opzettelijk een spiegel van een personenauto afsloeg. De 32-jarige eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan.


Blik op veilig


Millingen aan de Rijn-Alcoholcontrole

Op verschillende locatie in Millingen aan de Rijn hebben in de nacht van zaterdag op zondag verschillende alcoholcontroles plaatsgevonden. In totaal zijn 185 automobilisten gecontroleerd. Daarvan bleken er 8 onder invloed van alcohol.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --