Politie Noord- en Oost Gelderland

REGIOPOLITIE NOORD- EN OOST- GELDERLAND

Politiedistrict Achterhoek

Nadere informatie:
Afd. Voorlichting, Brandt Keegstra
Tel. 055-5486054

PERSBERICHTEN

25 januari 2004

362a817.gif

Feit
:
Auto in weiland
Datum/tijd
:
24-01-04 te 19.15 uur
Locatie
:
Aalten aan de Wikkeringweg
Betrokkene (1)
:
27 jarige man uit Dinxperlo
Betrokkene (2)
:

Omschrijving
:
Bij de politie kwam een melding binnen dat er een personenauto in een weiland was gereden. De inzittenden zouden weggelopen zijn. In de omgeving werden een aantal personen aangetroffen, waaronder de bestuurder Be 1. Op het politiebureau bleek dat na de ademanalyse Be 1 teveel gedronken had. Uitslag ademanalyse 1,0 promille. Tegen de bestuurder zal een proces-verbaal opgemaakt worden.

Feit
:
Vernieling autospiegels, daders aangehouden
Datum/tijd
:
24-01-04 te 23.25 uur
Locatie
:
Neede aan de Meijersweg
Betrokkene 1,2, en 3
:
Drie 15 jarige jongens uit Neede
Betrokkene (4)
:
30 jarige inwoner van Neede
Omschrijving
:
In Neede zijn Be 1,2, en 3 aangehouden nadat zij waren betrapt bij het vernielen van drie autospiegels in de omgeving van de Meijersweg. Door omwonenden werden de vernielingen gehoord en samen met een van de eigenaren (Be 4) van een vernielde auto werden de jongeren in de omgeving aangetroffen en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De schade zal op de bewuste jongeren worden verhaald en zij moeten zich binnenkort melden bij bureau Halt.

Feit
:
Aanrijding met Letsel Doetinchem
Datum/tijd
:
24-01-04 te 23.20 uur
Locatie
:
Doetinchem, kruising Liemersweg met de Keppelseweg Betrokkene (1)
:
78 jarige bestuurder uit Doetinchem
Betrokkene (2)
:
74 jarige vrouw uit Doetinchem
Omschrijving
:
Bij de politie kwam een melding binnen dat op de genoemde kruising een auto over de kop was geslagen nadat deze door nog onbekende oorzaak frontaal tegen een verkeerslicht was gereden. De bestuurder Be1 en de inzittende Be 2 werden afgevoerd met de ambulance naar het ziekenhuis. Na onderzoek konden zij gelukkig weer naar huis. De auto en het verkeerslicht raakten zwaar beschadigd.

Feit
:
Inbrekers bedrijf overlopen
Datum/tijd
:
25-01-04 te 02.20 uur
Locatie
:
Silvolde aan de Munstermanstraat
Betrokkene (1)
:
49 jarige man uit Silvolde
Betrokkene (2)
:

Omschrijving
:
Tijdens een nachtelijke controle van een bedrijf te Silvolde zag de eigenaar Be 1 twee mannen in het kantoor lopen. Toen de twee inbrekers Be 1 zagen gingen deze er als een haas vandoor. Kennelijk hadden zij het op de computer apparatuur van het bedrijf voorzien. De politie heeft nog samen met een ter plaatse gekomen politiehond de omgeving afgezocht, maar helaas werden de daders niet meer aangetroffen.

-1- -1-