Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving 25 januari

Den Helder 25-01-2004 - 18.00 uur

Woninginbraak
Den Helder, zaterdag 24 januari 2004.
Zaterdagochtend is er ingebroken in een woning aan het Malzwin in Den Helder. De onbekende zijn binnengekomen door de achterdeur te forceren. Er zijn een laptop en twee portemonnees weggenomen.

Fietser gewond
Wieringerwerf, zaterdag 24 januari 2004.
Zaterdagavond om 20.00 uur is een 16-jarige fietser uit Wieringerwerf gewond geraakt nadat hij was aangereden door een 69-jarige automobilist uit Wieringerwerf. De fietser stond op de Verbindingsweg in Wieringerwerf in de richting van de Robbenoordweg. De automobilist zag de fietser te laat en kon hem niet meer ontwijken. De fietser is met een gebroken rib, en diverse inwendige verwondingen naar het Westfries Gasthuis in Hoorn overgebracht. Het is onbekend waarom hij stilstond op de weg.

Spookrijder
Den Oever, zondag 25 januari 2004.
Zondagochtend om 0.50 uur reed een 20-jarige automobilist uit Opmeer in de verkeerde richting over de Afsluitdijk in de richting van Den Oever. Bij de afslag Den Oever is de man aangehouden en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook kreeg hij een proces-verbaal. De man was per ongeluk de Afsluitdijk opgereden en dacht dat hij pas aan de andere kant van de dijk in Friesland kon keren. Daarom besloot hij om tegen het verkeer in te gaan rijden.

Man duwt glas in gezicht
Schagen, zondag 25 januari 2004.
Zondagochtend om 1.15 uur is een 30-jarige inwoner van Schagen aangehouden nadat hij op de Markt in Schagen een glas in het gezicht van 18-jarige plaatsgenoot had geduwd. Het slachtoffer verklaarde ruzie te hebben gehad met de dader waarna de laatste een kapot glas als wapen gebruikte.

Aanhoudingen na cameratoezicht
Den Helder, zondag 25 januari 2004.
Zondagochtend omstreeks 3.45 uur zijn drie mannen aangehouden die betrokken waren bij een vechtpartij op de Koningstraat in Den Helder. Bij de vechtpartij waren ongeveer zes jongeren betrokken en aan de hand van camerabeelden konden drie verdachten worden aangehouden. Het betreft een 18-jarige, een 19-jarige en een 20-jarige man uit Den Helder. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau in Den Helder en zitten vast.