Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving 25 januari

Hoorn 25-01-2004 - 18.00 uur

Botsing tussen twee auto's
Oosterblokker, zaterdag 24 januari 2004.
Zaterdagmiddag heeft er een botsing plaatsgevonden tussen een 82-jarige automobilist uit Westwoud en een18-jarige automobiliste uit Medemblik op de kruising Noorderdracht/Oudijk in Oosterblokker. De 82-jarige man reed over de Oudijk en verleende op genoemde kruising geen voorrang aan de van rechts komende automobiliste waarna een botsing ontstond. Beide personen en een 20-jarige mannelijke inzittende die bij de 18-jarige zat, zijn met diverse verwondingen naar het Westfries Gasthuis in Hoorn overgebracht.

Fietser gewond
Enkhuizen, zaterdag 24 januari 2004.
Zaterdagavond even na 20.00 uur is een 51-jarige fietser uit Enkhuizen gewond geraakt nadat hij werd aangereden door een 47-jarige automobilist uit Enkhuizen. De fietser liet kwam uit een uitrit (Asterstraat in Enkhuizen) en liet de automobilist niet voor toen hij de Piet Smitstraat opreed waarna de botsing ontstond. De fietser is met hoofdletsel naar het Westfries Gasthuis overgebracht.

Man rijdt tegen verkeerslicht
Hoorn, zaterdag 24 januari 2004.
Zaterdagavond om 21.20 uur is een 25-jarige automobilist uit Wervershoof om onbekende redenen tegen een mast van een verkeerslicht op de N506 in Hoorn. De man reed over de N506 vanuit de richting Oostergouw en in de richting van de Rijnweg. Op de kruising met de Lepelaar is hij om vooralsnog onbekende oorzaak tegen een mast van een verkeerslicht dat op een middenvluchtheuvel was aangereden. De auto is totall-loss en de man moest uit zijn auto gezaagd worden. Hij is naar het Waterlandziekenhuis in Purmerend overgebracht. Hij heeft hoofdwonden en een verschoven nekwervel.

Alcoholcontrole
Zwaagdijk, zondag 25 januari 2004.
Zondagochtend is er van 0.00 uur tot 0.30 uur een alcoholcontrole gehouden langs de Markerwaardweg in Zwaagdijk. Er zijn 45 automobilisten gecontroleerd waarvan geen enkele te veel had gedronken.

Onder invloed in de auto
Hoorn, zondag 25 januari 2004.
Zondagochtend omstreeks 2.00 uur is een 26-jarige automobilist uit Hoorn gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. De man blies 430 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Diverse vechtpartijen
Spanbroek, zondag 25 januari 2004.
Zondagochtend omstreeks 2.45 uur waren er voor een horecagelegenheid aan de Spanbroekerweg in Spanbroek diverse vechtpartijtjes gaande. De oorzaak van de onrust is onbekend. Bij de vechtpartijen is een 18-jarige inwoner van Opmeer aangehouden omdat hij een politieagent bedreigde. Toen hij de politieagent aanviel werd hij door een politiehond in zijn arm vastgepakt. De verdachte kreeg een proces-verbaal en verklaarde later door alcoholgebruik niet alles meer te herinneren.