PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 25 januari 2004

Dek Nederlands Studentenkampioene 200 meter indoor

Boy Aarts en Pepijn van Hove Nederlands Kampioen

Pepijn van Hove en Boy Aarts zijn zondag 25 januari Nederlands kampioen geworden bij de junioren. In de Van der Valkindoorhal in het Groningse Zuidbroek kwam Pepijn Van Hove tot een persoonlijk record op de 60 meter horden van 8.20 seconden. In de series had de hordenloper dit record al verbeterd van 8.31 seconden naar 8,23 seconden. Een dag eerder was de student uit Vlijmen al als vierde geëindigd op de 60 meter door in een tijd te finishen van 7.10 seconden, ook een persoonlijk en club-record.

Op de 200 meter kwam topfavoriet Boy Aarts als eerste over de meet in de finale bij de jongens. De Tilburger liep zich enkele weken geleden al in de top 8 allertijden bij de Junioren A met een tijd van 22.05 seconden, en kwam zondagmiddag als eerste op de finish met een tijd van 22.84 seconden. Aarts had zaterdags een 60 meter in 7.34 seconden afgelegd.

René van der Donk won in Zuidbroek ook een medaille: op het kogelstoten was de atleet van Prins Hendrik goed voor een afstand van 15,12 meter. Goud was voor Tom Corstjens met 16 meter. Van der Donk liep ook de 60 meter, waar hij in de series zijn persoonlijk record verbeterde tot 7.14 seconden. In de finale evenaarde hij deze tijd - goed voor een 5e plaats - maar liep ook een blessure aan zijn hamstring op.
* Prins Hendrik-atlete Dorien Dek is in het Duitse Münster Nederlandse indoorkampioene bij de studenten geworden. Op zaterdag 24 januari kwam ze in de plaatselijke Leichtathletikhalle tot een tijd van 25.57 seconden op de 200 meter, een persoonlijk record en een Nederlands studentenrecord. De studente aan de Hogeschool Zuyd in Tilburg had een voorsprong van 0.38 seconden op de atletes Popken en Aipassa. Deze laatste was de enige die Dek kan voorblijven in de finale van de 60 meter. De atlete uit Goes won hier zilver met een persoonlijk record van 8.06 seconden. Op het eind van de dag haalde Dek nog goud op met een gelegenheidsteam op de 4x200 meter estafette. 400 Meter-loper Thijs van der Aalst verbeterde met bijna 2 seconden zijn persoonlijk record; hij kwam in de series tot een tijd van 51.27 seconden.
* De Nijmeegse Miranda Boonstra heeft in Best beslag gelegd op de 2e plaats op de halve marathon. Tijdens de Rabobank Goed Beter Best-loop, zondag, kwam de Prins Hendrik-atlete tot een tijd van 1 uur 17 minuten en 47 seconden. Winnares werd Nadja Wijenberg in 1.15.03. Bij de mannen was Stan Rijken de snelste Prins Hendrik-atleet met een 14e stek. Rijken liep 1.07.10, en bleef daarmee Michiel Otten met iets meer dan 40 seconden voor. Noël Keijsers finishte als 20e in 1.08.56. Prins Hendrik behaalde in Best een derde plaats in het verenigingsklassement.
* Erik Cadée, afgelopen vrijdag nog gehuldigd als Sportman van Vught, heeft zaterdagmiddag een tweede plaats behaald bij het kogelstoten bij het Nelli Cooman Indoorgala in Zuidbroek. De Bosschenaar kwam tot een persoonlijk record van 16,43 meter. Winnaar was Nederlands kampioen Rutger Smith met een afstand van 19,44 meter.

* Sprintster Christel Bertens eindigde tijdens het Indoorgala als zesde bij de sprinttweekamp over 50 en 60 meter. Bertens liep de zesde tijd op de 50 meter (6.65 seconden), en kwam op de 2e afstand tot 7.80 seconden (gedeeld vijfde). Bij de Open Noord-Nederlandse kampioenschappen, dezelfde dag in dezelfde hal, was er brons voor Elliott Oti uit Vught. De sprinter kwam op de 60 meter tot een tijd van 7.34 seconden; in de series had hij 7.30 laten noteren.
* Raymon van den Berg heeft in Uithoorn een wegwedstrijd over 5 kilometer gewonnen. De student uit Den Bosch finishte in een tijd van 15 minuten en 23 seconden.