Ingezonden persbericht


Persbericht
Januari 2004

Wekelijks jazz met Paul Hock
Die Port van Cleve ook in 2004 sterke programmering

Hotel Die Port van Cleve heeft de draad van de succesvolle jazzsessies weer opgepakt. Eerder waren deze ook in de jaren tachtig en negentig in De Poort te beluisteren. De try-out was eind 2003, vanaf 25 januari krijgt dit onder de naam Jazz in De Poort een vervolg. Wekelijks op de zondagmiddag van 15.00 tot 18.00 uur, gratis toegankelijk.

Jazz in De Poort is onder muzikale leiding van jazzmuzikant en componist Paul Hock. Iedere week nodigt hij uiteenlopende artiesten uit om het podium mee te delen. Ze spelen jazz standards en eigen werk. De vaste bezetting van Jazz in De Poort bestaat uit twee personen: Paul Hock op gitaar en Ronald Schmitz op Novax-gitaarbas. Voor 2004 staan toppers als Rolf Delfos (onder andere Houdini s), Jan Menu (The Jazz Orchestra van het Concertgebouw) en Chantal (Zap Mama) op het programma.

Internationaal en oerhollands
Het jazzpodium bevindt zich in een oerhollandse, historische omgeving. Die Port van Cleve, schuin tegenover het Paleis op de Dam, begon in 1870 als brasserie bodega op de plaats waar Heineken zijn eerste bier brouwde. Later groeide het uit tot hotel.Vele toeristen, uit binnen- en buitenland, hebben inmiddels onvergetelijke herinneringen aan dit bijzondere stukje Amsterdam. Internationaal bekend zijn de jaarlijkse hutspotdag op 3 oktober en de genummerde biefstukken; de biefstuk met nummer 5.750.000 komt binnenkort op tafel! Maar ook bekende en onbekende Nederlanders bewaren herinneringen aan dit hotel; als gast, en soms ook als medewerker. Zo werkten Youp van t Hek en Rene Froger er ooit in de bediening.

Hotel-Brasserie-Bodega Die Port van Cleve
Nieuwezijds Voorburgwal 176-180
1012 SJ Amsterdam
Tel (020) 624 48 60

Jazz in De Poort
Vanaf 25 januari iedere zondagmiddag van 15.00 tot 18.00 uur
Toegang gratis



Ingezonden persbericht