Gemeente Uithoorn

AFSLUITING WEGEN IN VERBAND MET KENWOODRUN
Op zondag 25 januari 2004 wordt de jaarlijkse Kenwoodrun in Uithoorn gehouden. Hieraan wordt een deelname verwacht van circa 1400 lopers.
In verband hiermee is op die dag een aantal wegen tijdelijk afgesloten . Het betreft de Van Schendellaan, inclusief de uitritten van de Europarei op deze laan voorzover gelegen tussen Heijermanslaan en de Biezenwaard van 10.00 uur tot 15.00 uur. De Heijermanslaan, de Wiegerbruinlaan tussen Heijermanslaan en Achterberglaan en de Achterberglaan gedurende de passage van de lopers rond 12.00 uur. De Heijermanslaan, het fietspad langs de Achterberglaan tussen de Heijermanslaan en de Zijdelweg en het fietspad langs de Zijdelweg is ook tijdens de passsage van de van de 10-kilometer lopers van 12.45 tot 13.00 uur gesloten voor andere verkeersdeelnemers.
De route voert verder langs de Europarei naar de Randweg, via de Bovenkerkerkweg naar de Nesserlaan en terug via de Amsteldijk en de Hollandsedijk naar de Amsterdamseweg en Philipsweg door de Biezenwaard naar de finish bij de Sporthal De Scheg. Ook de bus zal een andere route kiezen op 25 januari 2004. Om over deze vragen duidelijkheid te krijgen zal in NIEUWE GEMEENTEGIDS EN PLATTEGROND

De gemeentegids 2004 wordt dezer dagen huis aan huis bezorgd. Mocht u de gids op10 januari a.s. nog niet ontvangen hebben, bel dan even met de Gemeentewinkel: 513111.
U krijgt dan alsnog een gids thuisgestuurd.

De firma Rijnland Plattegronden heeft een nieuwe plattegrond van Uithoorn en De Kwakel vervaardigd en zorgt zelf dat deze vanaf 12 januari a.s. huis aan huis wordt afgeleverd.
De plattegrond is vanaf heden ook te vinden op www.plattegronden.nl/uithoorn

PRIJZEN PRODUCTEN GEMEENTEWINKEL PER 1 JANUARI 2004

Hieronder ziet u de prijzen van de meest voorkomende producten van de Gemeentewinkel met ingang van 1 januari 2004:

Paspoort EUR 37,96
Nederlandse Identiteitskaart EUR 30,56
Bijschrijven kinderen / Kindsticker EUR 7,77/ 18,12 Toeslag bij spoedlevering (incl. bijschrijving kinderen) voor alle reisdocumenten EUR 38,08
Toeslag bij spoedlevering per bijschrijvingsticker EUR 18,12 Extra rechten bij aanvraag paspoort na vermissing reisdocument EUR 22,70

Extra rechten bij aanvraag Nederlandse Identiteitskaart na vermissing reisdocument
EUR 11,35
Rijbewijs EUR 33,50
Extra rechten vermissing rijbewijs EUR 22,70
Afschrift uit de Gemeentelijke Basisadministratie EUR 8,55 / 10,95 Afschrift burgerlijke stand EUR 10,00
Bewijs van Nederlanderschap EUR 10,85
Attestatie de vita EUR 9,40
Pas 65 EUR 8,45
Verklaring omtrent het gedrag EUR 27,80

Meer informatie?
Heeft u nog vragen dan kunt u altijd contact opnemen met de medewerk(st)ers publiekszaken, rechtstreeks bereikbaar op telefoonnummer: 513111.
Zij zijn u graag van dienst. Informatie of vragen kunt u ons mailen via gemeente@uithoorn.nl.
Tenslotte is de gemeente 24 uur per dag bereikbaar voor informatie via de telefooncentrale. Via een menukeuze wordt u geleid naar antwoorden op de meest gestelde vragen. Ook kunt u een boodschap achterlaten, dan wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld. Tijdens de openingstijden van het gemeentehuis wordt u uiteraard door onze medewerk(st)ers te woord gestaan.

INSPRAAK IN VERORDENINGEN NIEUWE WET WERK EN BIJSTAND (WWB)

Op grond van de WWB moet de gemeente vier verordeningen vaststellen, nl. de verordening toeslagen en verlagingen. De clientenparticipatieverordning, de afstemmingsverordening en de reintegratieverordening. Op dit moment zijn daarvan twee verordeningen gereed: De verordening toeslagen en verlagingen en de verordening cliëntenparticipatie.
Tot 29 januari 2004 kunt u een reactie geven op deze conceptverordeningen. Beide verordeningen liggen ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis bij de VVV/ANWB-balie. U kunt uw eventuele reactie ook inleveren bij het cliëntenplatform Uithoorn. Het adres is Cliëntenplatform Uithoorn, Postbus 15, 1420 AA Uithoorn, telefoon 06 18237785. E-mailen kan ook via hun nieuwe emailadres:
clientenplatform.uithoorn@kabelfoon.nl.

VERVANGING RIOLERING TUSSEN GAASTMEER EN GANZENDIEP Deze week starten we met het vervangen van het gemeenteriool tussen de Gaastmeer en het rioolgemaal aan het Ganzendiep. Het te vervangen riool ligt deels onder en deels vlakbij een watergang (de Molenvliet).
Om het riool veilig te kunnen opgraven brengen we aan weerszijden van het riool een tijdelijke stalen damwand aan. De damwanden en het materieel (kranen, vrachtautos e.d.) worden aangevoerd via de Gaastmeer. De rijweg wordt beschermd door het tijdelijk aanbrengen van stalen rijplaten op de bestrating. Alle woningen blijven bereikbaar.
Om veilig te kunnen werken plaatsen we hekken om het bouwterrein en ook de fiets/voetgangersbrug over de Molenvliet bij het Gaastmeer tijdelijk afgesloten.
De werkzaamheden zullen 4 à 5 weken duren en worden uitgevoerd door de fa Vessies infra uit Lisse. Namens de gemeente houdt de heer J. Ruijsestein toezicht op de werkzaamheden. Hij is telefonisch bereikbaar via tel.nr. 06-22519295.
Deze week kunt u uw kerstboom tegelijk met uw duobak aanbieden. Omdat we alle bomen versnipperen is het voor de verwerking gemakkelijk als u vooraf het kruis met spijkers van de boom haalt.