NOS


Samenvatting staatsbezoek thailand bij nos actueel 22-01-2004
NOS Actueel verzorgt onder de titel 'De Koningin in Thailand' op zondag 25 januari een half uur durend programma (Nederland 2, 17.24 - 17.54 uur), waarin verslag wordt gedaan van het staatsbezoek dat koningin Beatrix en kroonprins Willem-Alexander deze week (19 - 23 januari) aan Thailand afleggen.
Tijdens het staatsbezoek wordt onder meer stilgestaan bij het feit dat Nederland en Thailand 400 jaar betrekkingen onderhouden. Koningin Beatrix en kroonprins Willem-Alexander zijn te gast bij het Thaise koningspaar, koning Bhumibol Adulyadej en koningin Sirikit.

In 'De Koningin in Thailand' wordt teruggekeken op de officiële plechtigheden rondom het staatsbezoek, die zich afspelen in en rond de hoofdstad Bangkok en in de provincies Chiang Rai en Phitsanulok. Daarnaast is er speciale aandacht voor vier thema's: de miljoenenstad Bangkok met alle bijbehorende problemen, de betekenis en invloed van het Thaise koningshuis, de herdenkingen op de erevelden, waar veel Nederlanders liggen begraven en de drugsproblematiek in Thailand. Over dat laatste onderwerp komt ook minister Bot van Buitenlandse Zaken aan het woord. Hij snijdt tijdens het staatsbezoek de situatie aan van Nederlanders die vanwege drugsdelicten in Thaise gevangenissen zitten.

Naast de vaste NOS-cameraploeg, die het officiële staatsbezoek registreert, legt verslaggever Arjan Nieuwenhuizen de speciale thema's vast met een compacte professionele digitale videocamera. De presentatie is in handen van Maartje van Weegen. De eindredactie is in handen van Lars Andersson.
NOS Actueel: De Koningin in Thailand, 25 januari 17.24 - 17.54 uur, Nederland 2