Gemeente Moerdijk


Interactieve bijeenkomsten over het lokaal gezondheidsbeleid

De gemeente Moerdijk heeft de plicht om een lokaal gezondheidsbeleid te maken. Zij wil dit samen doen met burgers, vrijwilligers en professionals. Daarom organiseert zij in januari 2004 drie verschillende interactieve bijeenkomsten in het gemeentehuis. Er is een bijeenkomst voor vrijwilligers op maandagavond 26 januari. Op donderdagmiddag 29 januari is de beurt aan de professionals. ´s Avonds zijn de inwoners van de gemeente Moerdijk van harte welkom om mee te komen praten.

Voorafgaande aan de bijeenkomsten is het aan de deelnemers om aan te geven over welke themas ze willen discussiëren op het gebied van de gezondheidszorg. De bijeenkomsten zijn bedoeld om erachter te komen hoe de gemeente en de deelnemers de gezondheidssituatie kunnen verbeteren. Het gaat nadrukkelijk om preventief beleid oftewel beleid ter voorkoming van ziekten. Voorbeelden van thema´s zijn de huisartsenzorg, de effecten van industrie en landbouw op de gezondheid, sociale en economische gezondheidsverschillen of psychische problemen.

In het uiteindelijke gezondheidsplan van de gemeente Moerdijk wordt aangegeven welke ideeën van de deelnemers in het plan zijn opgenomen en waarom. Ter afsluiting organiseert de gemeente Moerdijk nog een laatste bijeenkomst om de resultaten te presenteren. De gemeenteraad stelt het gezondheidsplan vast.

Gezien het belang van het gezondheidsbeleid roept wethouder De Wit iedereen op een bijdrage te leveren. Natuurlijk zijn schriftelijke reacties ook van harte welkom. De komende weken worden de inwoners via de plaatselijke media verder geïnformeerd.