Gemeente Utrecht


Vredenburg spectaculair verlicht

Op 26 januari 2004 is het precies 25 jaar geleden dat Muziekcentrum Vredenburg, in aanwezigheid van (toen nog) kroonprinses Beatrix, de deuren opende. En wie jarig is, trakteert op taart. Sterker nog, Vredenburg verandert gedurende de feestmaanden december en januari integraal in een stralende taart, met heuse taartkaarsen op het dak, die van verre zichtbaar zullen zijn. Het kan in deze donkere dagen niemand ontgaan dat Vredenburg feestviert. Op 19 december a.s. zal burgemeester A. Brouwer-Korf om 18.30 uur de feestverlichting bij de ingang aan de pleinzijde ontsteken. Aansluitend wordt er taart geserveerd voor genodigden en pers in de Vijverzaal van Vredenburg Utrecht.

De lampen zullen tijdens de feestperiode rond zonsondergang worden aangezet tot omstreeks middernacht. Bijgevoegd een schets van hoe het er ongeveer uit gaat zien. Lichtkunstenaar Tobias Baeten is verantwoordelijk voor het concept. Vredenburg heeft toestemming voor de feestverlichting van de Commissie Welstand en Monumenten van de Gemeente Utrecht.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Vredenburg Utrecht: Pauline Folkerts, afdeling Marketing & Communicatie, tel. 030-286 22 20, e-mail: pauline@vredenburg.nl

Utrecht, 5 december 2003.