Erasmus


18-12-03: Nu ook Erasmus Winter Programme

Rotterdam 18 december 2003 - Naast het succesvolle, jaarlijkse Erasmus Summer Programme introduceert het Erasmus MC nu ook het Erasmus Winter Programma. Van 26 januari tot en met 13 februari 2004 ontvangt het Erasmus MC een internationaal gezelschap van cursisten die colleges, seminars en lezingen zullen volgen over klinisch wetenschappelijk onderzoek.

Het Erasmus Winter Programme gaat in op methoden en principes van wetenschappelijk onderzoek op basis van gegevens uit de patiëntenzorg en de gezondheidszorg in het algemeen. De cursisten zijn professionals werkzaam in diverse gebieden van de gezondheidszorg en wetenschappelijk onderzoekers. De cursussen in het Erasmus Winter Programme zijn speciaal gericht op klinisch wetenschappelijk onderzoek. Er is daarbij aandacht voor onder meer klinische trials en onderzoek naar de veiligheid van geneesmiddelen.

De cursussen worden gegeven door onderzoekers die tot de internationale top van hun vakgebied behoren, waaronder:

Prof.dr. Albert Hofman (Klinische epidemiologie), prof.dr. Maarten Simoons (Cardiologie), prof.dr. Chris de Zeeuw (Neurowetenschappen), prof.dr. Bob Löwenberg (Hematologie).

De rector magnificus van de Erasmus Universiteit Rotterdam, prof.dr. Steven Lamberts, zal een seminar over klinisch onderzoek verzorgen.

Meer informatie over het Erasmus Winter Programme is te vinden op www.erasmuswinterprogramme.nl