Gemeente Oosterhout

Herinnering inlichtingenformulier hondenbelasting

Met het inlichtingenformulier kunt u aangifte doen van een of meerder honden. Het formulier dient altijd te worden teruggestuurd, ook wanneer u geen hondenbezitter bent. Op het formulier geeft u het aantal honden aan dat binnen uw huishouden wordt gehouden. Het formulier moet voor 26 januari worden reretourneerd aan de gemeente. Wanneer niet-correcte informatie wordt verstrekt, kan de gemeente gebruik maken van wettelijke mogelijkheden, zoals het opleggen van een boete.

Aanleiding

Het aantal honden dat in de belastingadministratie van de gemeente Oosterhout is opgenomen geeft aanleiding te veronderstellen dat niet alle honden, die binnen Oosterhout en de kerkdorpen worden gehouden, zijn aangemeld bij de gemeente. De gemeente heeft namelijk geconstateerd dat de opbrengst van de Hondenbelasting steeds verder terugloopt terwijl er niet minder honden zijn. Kennelijk zijn veel mensen die een hond aanschaffen zich niet bewust van de verplichting de hond aan te melden bij de gemeente, zodat de gemeente hondenbelasting kan heffen over de hond.

Controles

Naast bovengenoemd inlichtingenformulier worden er vanaf september 2003 intensieve huis-aan-huiscontroles uitgevoerd.

De opbrengsten van de hondenbelasting worden onder meer ingezet om de overlast van honden in de gemeente te beperken. 4/2/2004