Gemeente Gilze en Rijen

OPENBARE RAADSVERGADERING

openbare raadsvergadering
maandag 26 januari 2004
raadzaal gemeentehuis Rijen
aanvang 20.00 uur

Als u gebruik wilt maken van het spreekrecht (uitsluitend over agendapunten) dan dient u dat uiterlijk maandag 26 januari a.s. vóór 14.00 uur, onder vermelding van het onderwerp, mede te delen aan de griffier, mr. J. Timmermans (tel.: 290227).

Voorafgaand aan de raadsvergadering vindt vanaf 19.30 uur het (openbare) vragenuurtje voor de raadsleden plaats.

AGENDA


1. Opening.


2. Installatie nieuw raadslid.


3. Vaststellen definitieve agenda.


4. Spreekrecht.


5. Notulen van de vergadering d.d. 22 december 2003.


6. Ingekomen stukken.


7. Ontwerp-raadsvoorstel inzake kadernota jongerenbeleid. ( voorstel / besluit )
Toelichting
Voorgesteld wordt in te stemmen met de kadernota jongerenbeleid 2004-2007 'Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!'.


8. Ontwerp-raadsvoorstel inzake aanvullend krediet t.b.v. bodemsaneringsprojecten. ( voorstel / besluit ) Toelichting
Van de provincie Noord-Brabant zijn in het kader van het gemeentelijk programma Bodemsanering voor diverse saneringslocaties in onze gemeente declaraties ontvangen. De kosten van deze declaraties kunnen slechts gedeeltelijk worden gedekt uit een tweetal restantkredieten. Derhalve wordt voorgesteld om een krediet van EUR 63.475,00 uit de Investeringslijst van de gemeentebegroting 2004 te voteren en om een bedrag van EUR 5.777,60 ten laste te brengen van de algemene reserve.


9. Ontwerp-raadsvoorstel inzake wijziging Bouwverordening. ( voorstel / besluit )
Toelichting
Onze gemeente volgt de Model-bouwverordening 1992 van de VNG. Dat betekent dat wijzigingen in deze verordening steeds integraal worden overgenomen. De bevoegdheid om verordeningen vast te stellen, maar ook de bevoegdheid om wijzigingen in verordeningen vast te stellen is toegekend aan de gemeenteraad (artikel 147 van de Gemeentewet). Voorgesteld wordt in te stemmen met de wijzigingen en over te gaan tot vaststelling van de 'Verordening tot wijziging van de bouwverordening 2003'.


10. Ontwerp-raadsvoorstel inzake aanpassing gemeentebegroting 2004. ( voorstel / besluit )
Toelichting
Voorgesteld wordt de gemeentebegroting 2004 te wijzigen in verband met de inwerkingtreding van het 'Besluit begroting en verantwoording provincies en gemeenten' per 1 januari 2004 en naar aanleiding van de Novembercirculaire 2003 van het Ministerie van Binnenlandse Zaken inzake de algemene uitkering uit het Gemeentefonds.


11. Ontwerp-raadsvoorstel inzake wijzigingen bezetting raadscommissies. ( voorstel / besluit )
Toelichting
In verband met het vertrek van de heer J. Gillis als raadslid dient een nieuwe voorzitter van de raadscommissie Ruimte te worden benoemd. Daarnaast is er door de fractie Locaal Belang verzocht om wijziging in de samenstelling van enkele raadscommissies aan te brengen. Voorgesteld wordt tot diverse benoemingen over te gaan.


12. Ontwerp-raadsvoorstel inzake het vaststellen van diverse begrotingswijzigingen. ( voorstel / besluit )


13. Sluiting.

De ontwerp-raadsvoorstellen en ontwerp-raadsbesluiten liggen t/m 26 januari 2004 ter inzage bij de gemeentebalie in het gemeentehuis in Rijen en in de bibliotheek in Gilze.