Finales Ernest & Julio Gallo 'Ladies Only' Chef's Competition
Acht finalisten strijden om de titel E&J Gallo 'Ladies Only' Chef
Award 2004
LUCHTHAVEN SCHIPHOL, 15 januari 2004 - Voor de derde achtereenvolgende
keer worden dit jaar de finales van de Ernest & Julio Gallo 'Ladies
Only' Chef's Competition gehouden, de enige competitie voor
vrouwelijke, professionele koks in Nederland. Een jury onder
aanvoering van Lady Chef of the Century Maartje Boudeling heeft
tijdens de kwartfinales op 19 november 2003 acht finalisten
geselecteerd die zullen strijden om de titel E&J Gallo 'Ladies Only'
Chef Award 2004. De finales vinden plaats op 26, 27 en 28 januari
aanstaande tijdens de European Fine Food Fair in Maastricht. Graag
nodigen wij u voor dit evenement uit.
De Wedstrijddagen
Maandag 26 en dinsdag 27 januari
De eerste twee dagen van de finales worden de dames gevraagd om twee
gerechten te bereiden die goed passen bij twee van de geselecteerde
Ernest & Julio Gallo wijnen: Turning Leaf Chardonnay en de Sonoma
County Cabernet Sauvignon. Zelf gecreëerde gerechten (voor- en
hoofdgerecht), met de specifieke wijn-spijscombinatie, worden hier
bereid. De finalisten zullen gerechten moeten bereiden van wild, vis,
schelp- en schaaldieren. De twee chefs die het beste aan de
wedstrijdcriteria voldoen (wijn/spijs combinatie, smaak, kleur,
ingrediëntencombinatie, kooktechniek & New Art) en hun talent om de
karakteristieke van de wijnen in de gerechten kunnen tonen, zullen op
de laatste dag (woensdag 28 januari) tegen elkaar strijden en hun
ingezonden receptuur bereiden. Dinsdag 28 januari om 17.00 uur zal
bekend worden gemaakt welke twee dames naar de finale gaan.
Woensdag 28 januari
Op deze dag koken de twee beste finalisten tegen elkaar. Hier hebben
de dames de opdracht hun ingezonden receptuur (voor-, hoofd- en
nagerecht) te bereiden die passen bij de Frei Ranch Zinfandel wijn en
de twee eerder genoemde wijnen van Ernest & Julio Gallo. Deze dames
worden de derde dag geacht alle ingrediënten (onvoorbereid) zelf mee
te nemen. De nieuwe Ernest & Julio Gallo 'Ladies Only' Chef 2004 zal
einde dag aangekondigd worden, haar award in ontvangst nemen en
gepresenteerd worden aan de pers. De winnares wint een unieke
handgemaakt trofee door glas kunstenares Ellen Boswijk en een reis
naar California waar ze de wijngaarden van E&J Gallo in Sonoma County
gaat bezoeken.
"In Nederland zijn chefs traditiegetrouw gewend om met wijnen te
werken van de Oude Wereld. Ernest & Julio Gallo, wat een Nieuwe Wereld
wijnhuis is, daagt de chefs uit om expertise met verschillende wijn
stijlen, aroma's, smaken en creativiteit te combineren. We zijn erg
benieuwd wie dit jaar de naam van E & J Gallo 'Ladies Only' Chef 2004
gaat dragen. Uiteraard wensen wij alle finalisten heel veel succes",
aldus Kathleen Murphy, E & J Gallo woordvoerder.
Finalisten
Een jury onder aanvoering van Lady Chef of the Century Maartje
Boudeling heeft tijdens de kwartfinales op 19 november 2003 acht
finalisten geselecteerd die zullen strijden om de titel E&J Gallo
'Ladies Only' Chef Award 2004; de finalisten zijn: Jessica Elshout,
Restaurant het Oude Dijkhuis, Lisserbroek, Jolanda de Boer, Hotel
Restaurant De Nederlanden, Vreeland, Bianca Janssen, Tout á fait,
Maastricht, Heleen Klein Tank, Dorset Mausion House, Borne, Leonie van
Mierloo, Métier de Cas, Oisterwijk, Iris Pouw, Auguste, Maarssen,
Yvette de Haas, Cooking & Dining, Eindhoven, en Patricia Snijders, 't
Weeshuis, Geertruidenberg.
Productschap Wijn