Productschap Wijn


Finales Ernest & Julio Gallo 'Ladies Only' Chef's Competition

Acht finalisten strijden om de titel E&J Gallo 'Ladies Only' Chef Award 2004

LUCHTHAVEN SCHIPHOL, 15 januari 2004 - Voor de derde achtereenvolgende keer worden dit jaar de finales van de Ernest & Julio Gallo 'Ladies Only' Chef's Competition gehouden, de enige competitie voor vrouwelijke, professionele koks in Nederland. Een jury onder aanvoering van Lady Chef of the Century Maartje Boudeling heeft tijdens de kwartfinales op 19 november 2003 acht finalisten geselecteerd die zullen strijden om de titel E&J Gallo 'Ladies Only' Chef Award 2004. De finales vinden plaats op 26, 27 en 28 januari aanstaande tijdens de European Fine Food Fair in Maastricht. Graag nodigen wij u voor dit evenement uit.

De Wedstrijddagen
Maandag 26 en dinsdag 27 januari
De eerste twee dagen van de finales worden de dames gevraagd om twee gerechten te bereiden die goed passen bij twee van de geselecteerde Ernest & Julio Gallo wijnen: Turning Leaf Chardonnay en de Sonoma County Cabernet Sauvignon. Zelf gecreëerde gerechten (voor- en hoofdgerecht), met de specifieke wijn-spijscombinatie, worden hier bereid. De finalisten zullen gerechten moeten bereiden van wild, vis, schelp- en schaaldieren. De twee chefs die het beste aan de wedstrijdcriteria voldoen (wijn/spijs combinatie, smaak, kleur, ingrediëntencombinatie, kooktechniek & New Art) en hun talent om de karakteristieke van de wijnen in de gerechten kunnen tonen, zullen op de laatste dag (woensdag 28 januari) tegen elkaar strijden en hun ingezonden receptuur bereiden. Dinsdag 28 januari om 17.00 uur zal bekend worden gemaakt welke twee dames naar de finale gaan.

Woensdag 28 januari
Op deze dag koken de twee beste finalisten tegen elkaar. Hier hebben de dames de opdracht hun ingezonden receptuur (voor-, hoofd- en nagerecht) te bereiden die passen bij de Frei Ranch Zinfandel wijn en de twee eerder genoemde wijnen van Ernest & Julio Gallo. Deze dames worden de derde dag geacht alle ingrediënten (onvoorbereid) zelf mee te nemen. De nieuwe Ernest & Julio Gallo 'Ladies Only' Chef 2004 zal einde dag aangekondigd worden, haar award in ontvangst nemen en gepresenteerd worden aan de pers. De winnares wint een unieke handgemaakt trofee door glas kunstenares Ellen Boswijk en een reis naar California waar ze de wijngaarden van E&J Gallo in Sonoma County gaat bezoeken.

"In Nederland zijn chefs traditiegetrouw gewend om met wijnen te werken van de Oude Wereld. Ernest & Julio Gallo, wat een Nieuwe Wereld wijnhuis is, daagt de chefs uit om expertise met verschillende wijn stijlen, aroma's, smaken en creativiteit te combineren. We zijn erg benieuwd wie dit jaar de naam van E & J Gallo 'Ladies Only' Chef 2004 gaat dragen. Uiteraard wensen wij alle finalisten heel veel succes", aldus Kathleen Murphy, E & J Gallo woordvoerder.

Finalisten
Een jury onder aanvoering van Lady Chef of the Century Maartje Boudeling heeft tijdens de kwartfinales op 19 november 2003 acht finalisten geselecteerd die zullen strijden om de titel E&J Gallo 'Ladies Only' Chef Award 2004; de finalisten zijn: Jessica Elshout, Restaurant het Oude Dijkhuis, Lisserbroek, Jolanda de Boer, Hotel Restaurant De Nederlanden, Vreeland, Bianca Janssen, Tout á fait, Maastricht, Heleen Klein Tank, Dorset Mausion House, Borne, Leonie van Mierloo, Métier de Cas, Oisterwijk, Iris Pouw, Auguste, Maarssen, Yvette de Haas, Cooking & Dining, Eindhoven, en Patricia Snijders, 't Weeshuis, Geertruidenberg.