Ingezonden persbericht


Persbericht


---

Metro komt met primeur arbeidsmarkt

Amsterdam, 22 januari 2004

De gratis krant Metro start maandag 26 januari met een apart katern over de arbeidsmarkt. Opmerkelijk is niet alleen de op de ruim 1,3 miljoen lezers toegespitste inhoud, maar ook de vorm: de zogenaamde Metro-flip. Wie de krant omdraait en 180 graden draait, ziet op de achterpagina van de 'gewone' Metro de voorpagina van het arbeidsmarktkatern. Het is de bedoeling dat het om de vier weken op maandag verschijnt. Directeur/uitgever Silvio de Groot heeft het idee van de Metro-flip eerder met succes toegepast gezien bij Metro-edities elders in de wereld: "Metro is graag vernieuwend bezig en zo'n 'tweede voorpagina' is een goede manier om een belangrijke markt als de arbeidsmarkt extra aandacht te geven. Een heel groot deel van onze lezersgroep is bezig met zaken als banen en loopbaanontwikkeling en dit katern sluit helemaal op hun interesses aan.Vanuit de adverteerderskant is de belangstelling dan ook opmerkelijk groot." Hoofdredacteur Jan Dijkgraaf: "Het katern past wat mij betreft perfect in onze wens de inhoud van Metro nóg beter te laten aansluiten op de doelgroep. En we doen dat, zoals op alle pagina's, met een volstrekt onafhankelijke redactionele invulling. De zoveelste stap op weg naar nog meer succes, zou ik het samenvatten."


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Silvio de Groot, algemeen directeur, Metro Holland, 020 511 4000 /06 21843755 of Jan Dijkgraaf, hoofdredacteur, 06-55758842.

Metro wordt in Nederland van maandag t/m vrijdag in een oplage van 335.000 en op zaterdag in een oplage van 200.000 gratis verspreid via de NS-stations, RET Rotterdam, enkele universiteiten, veerdiensten, ziekenhuizen en parkeergarages. De 1.273.000 lezers (NOM DoelgroepMonitor, mei 2002-april 2003) zijn over het algemeen jong, welstandig, goed opgeleid en werkzaam of studerend.

Metro is het grootste gratis dagblad van de wereld. Metro wordt uitgegeven in 30 edities in 16 landen in 14 talen: Stockholm, Praag, Gothenburg, Hongarije, Nederland, Helsinki, Malmö, Santiago, Philadelphia, Toronto, Rome, Milaan, Warschau, Athene, Montreal, Barcelona, Boston, Madrid, Kopenhagen, Aarhus, Parijs, Marseille, Lyon, Toulouse, HongKong, Seoel, Zaragoza, Valencia, Pusan en La Coruna.