Gemeente Rotterdam

Nr. 5
22 januari 2004

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 26 januari t/m 1 februari 2004

Wethouder Janssens opent windmolenpark Hartelbrug West Op maandag 26 januari om 16.15 uur opent wethouder Janssens (Middelen en Sport) het windmolenpark Hartelbrug West. Het park omvat zes windturbines, die met hun 120 meter, de hoogste in de haven van Rotterdam zijn. De windturbines kunnen elk 2 megawatt aan groene stroom op wekken. De opgewekte stroom is voldoende om negenduizend huishoudens van groene stroom te voorzien. (Voor meer informatie: Communicatiebestuursdienst, Paul Tissingh, tel. 010 - 417 35 15 of 06 - 510 747 91)

Burgemeester Opstelten leest voor op basisschool Babylon Burgemeester mr. Ivo Opstelten leest op dinsdag 27 januari om 9.00 uur tijdens het Nationale Voorleesontbijt voor aan kinderen van 4 - 6 jaar op basisschool Babylon aan de Van Speykstraat 109. De school ligt in het Oude Westen, de leerlingen hebben allerlei nationaliteiten en zijn druk bezig met alles wat met taal te maken heeft. Tijdens het Nationale Voorleesontbijt lezen vele bekende Nederlanders ergens in Nederland op een basisschool voor. Deze dag is tevens de aftrap voor de Nationale Voorleesdagen die jaarlijks plaatsvinden in de maanden januari en februari. De campagne is bedoeld om het voorlezen te bevorderen aan kinderen die nog niet leesvaardig zijn. Als kinderen vaak worden voorgelezen hebben ze later minder moeite om zelf te leren lezen. (Voor meer informatie: directeur basisschool Babylon, Mieke der Kinderen, tel. 010 - 241 74 55)

Wethouder Van der Tak reikt certificaten uit aan Marokkaanse vaders Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Integratie) reikt op donderdag 29 januari om 18.00 uur in het gebouw van de Marokkaanse Vereniging Centrum Noord aan de Vijverhofstraat 86 certificaten uit aan deelnemers van de eerste Marokkaanse vadersgroep, die een cursus hebben gevolgd over het Nederlandse onderwijssysteem. Voorafgaand aan de uitreiking vindt een discussie plaats over het belang van dergelijke cursussen voor Marokkaanse vaders. (Voor meer informatie: projectleider onderwijs en opvoedingsondersteuning Op eigen kracht, Angelina Adam, tel: 010 - 443 06 00)

Wethouder Bolsius bij 40-jarig jubileum Tyltylschool

Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Buitenruimte) is op woensdag 28 januari vanaf 10.00 uur aanwezig bij de viering van het veertig jarig jubileum van de Tyltylschool aan de Kromme Zandweg 65 in deelgemeente Charlois. De Tyltylschool in Rotterdam is de eerste school in Nederland voor meervoudig gehandicapte kinderen. Op dit moment telt de school zo'n 100 leerlingen in de leeftijd van 4 tot 20 jaar. (Voor meer informatie, directeur Tyltylschool, Leo van den Broek, tel. 010 - 480 55 29)

Burgemeester Opstelten aanwezig bij première van film "How do you Rotterdam?" Burgemeester mr. Ivo Opstelten is op woensdag 28 januari om 16.45 uur aanwezig bij de première van de Rotterdam film "How do you Rotterdam" in Pathé Schouwburgplein. Het 19 minuten durende filmdocument over de stad Rotterdam werd vervaardigd in opdracht van de gemeente Rotterdam door cineast Janwillem de Kok en geproduceerd door De Producent b.v., Hans van Soest. De première vindt plaats tijdens het International Film Festival Rotterdam dat duurt tot en met 1 februari. (Voor meer informatie: Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, Catrien Ketting, tel. 010 - 489 41 41)

Burgemeester Opstelten geeft startsein huis-aan-huisbezorging Stadskrant Burgemeester mr. Ivo Opstelten geeft donderdag 29 januari tussen 12.30 en 13.00 uur op de markt aan de Grote Visserijstraat het officiële startsein voor de huis-aan-huisbezorging van de Stadskrant Rotterdam. Tijdens deze bijeenkomst gaat de burgemeester ook in discussie met marktbezoekers over de informatievoorziening van de gemeente. De Stadskrant is een al 28 jaar bestaande gratis uitgave waarin de gemeente de Rotterdammers informeert. Tot dusver kon de krant vanaf 500 plaatsen in de stad en in stadsbussen worden meegenomen. Vanaf eind januari wordt de Stadskrant verspreid via de huis-aan-huisbladen van Maasstad Weekbladen. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Rieneke Enzlin, tel. 010 - 417 30 22 en Liesbeth Vogels, tel. 010 - 417 21 83)

Wethouder Van Sluis geeft startsein voor veilig Winkelcentrum Zuidplein Wethouder Van Sluis (Economische Infrastructuur) geeft op donderdag 29 januari om 18.30 uur bij V&D, La Place, Zuidplein het startsein voor een project om het Winkelcentrum Zuidplein veiliger te maken. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft voor dit project geld ter beschikking gesteld. (Voor meer informatie: Stadsmarinier Charlois, Frank Belderbos, tel. 010 - 410 73 33 of 06-51 09 79 78 of Communicatie Bestuurdienst, Dirk-Jan de Vink, tel. 010 - 417 20 03)

Wethouder Pastors verricht feestelijke handeling Waterstadtorens Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) verricht vrijdag 30 januari om 15.40 uur aan de Wijnbrugstraat in het Wijnhavengebied de feestelijke handeling voor het bereiken van het hoogste punt van het project Waterstadtorens. Het project omvat drie torens. Twee ervan zijn vorig jaar al opgeleverd. De torens zijn ontwikkeld door De Wilgen Vastgoed en ontworpen door HM Architecten uit Amsterdam. De derde Waterstadtoren heeft 168 koopwoningen. (Voor meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Carolien van Eykelen, tel. 010 - 417 93 24)

Burgemeesters Opstelten en Cohen openen debatserie De stad als laboratorium De burgemeesters mr. Ivo Opstelten en mr. M.J. Cohen van Amsterdam openen op vrijdag 30 januari om 20.00 uur in de St. Laurenskerk het debat De stad als laboratorium met als discussiepunt hoe de sociale cohesie en burgerschap in grote steden gestimuleerd kunnen worden. Doel van deze discussie is om de prioriteiten en methodieken van beide burgemeesters en steden naast elkaar te zetten en de overeenkomsten en de leermomenten te vergelijken. In samenwerking met de Rotterdamse Kunststichting en NRC Handelsblad is deze dabatserie tot stand gekomen. (Voor meer informatie: Rotterdamse Kunststichting, Liesbeth Levi, tel. 010 - 433 58 33)

En verder.

hijst burgemeester Opstelten op donderdag 29 januari om 14.00 uur de Taxat-vlag als teken van aanvaarding van het kunstwerk aan de Mariniersweg, gemaakt door kunstenaar Woody van Amen. Het monument benadrukt de wederopbouw van de stad Rotterdam. (Voor meer informatie voorzitter Stichting TAXAT, dhr. C.F.A. Knol, tel. 010 - 452 53 95)

neemt burgemeester Opstelten op vrijdag 30 januari om 16.30 uur in Engels aan het Sationsplein 45 de Communities that care-gids Veelbelovend en Effectief in ontvangst. Deze geeft een overzicht van de programma's die in stadswijken in te zetten zijn om probleemgedrag onder jongeren te voorkomen. (Voor meer informatie Programmabureau Veilig, Daphne Kunst, tel. 010 - 417 91 31)

Openbare commissievergaderingen

Alle openbare commissievergaderingen worden gehouden in kamer 7 van het stadhuis, tenzij anders vermeld.

Fysieke Infrastructuur en Verkeer 27 januari 9.30 uur (rondetafelgesprek met
externe deskundigen over
'Rotterdam Zet door')

Wijken en Buitenruimte 28 januari 9.30 uur
(werkbezoek gemeentewerf
Kralingen-Crooswijk en de wijk in
met een Wijk Onderhouds ploeg)

Sociale Zaken en Onderwijs 28 januari 14.00 uur
(o.m. Verordening Wet Werk
en Bijstand)

Middelen 29 januari 9.30 uur

Cultuur en Sport 29 januari 14.00 uur

Bestuur en Veiligheid 29 januari 19.30 uur
(o.m. pilotproject Gebruikers-
bus Oude Westen, Burgerjaarverslag,
Burgerinitiatief in de deelgemeente)

noot voor de redactie/