Gemeente Breda

Persberichten

23-01-2004

Uitbreiding fietsenstalling Haven

Op maandag 26 januari starten de werkzaamheden om de fietsenstalling aan de Haven uit te breiden. Het totaal aantal plaatsen wordt vergroot van 350 naar 500. De werkzaamheden duren een week: vanaf vrijdag 30 januari is de uitbreiding een feit.
Deze uitbreiding is nodig, omdat het aantal plaatsen in de fietsenstalling op uitgaans-avonden niet toereikend is.

De werkzaamheden omvatten het plaatsen van extra hekwerk en fietsenrekken. De uitbreiding van de fietsenstalling aan de Haven vindt plaats aan de rechterkant van de bestaande stalling. Deze uitbreiding heeft tot gevolg dat er 13 autoparkeerplaatsen op het bovendek van de Havengarage vervallen. Met de opening van de nieuwe parkeergarage De Prins is er echter voldoende parkeercapaciteit voorhanden in dit deel van het centrum.

De huidige fietsenstalling aan de Haven is met een capaciteit van 350 plaatsen vooral op uitgaansavonden te klein. Het gevolg hiervan is dat veel fietsen wild gestald worden. Ook leidt deze situatie tot extra belasting voor het personeel van de stalling. Zij proberen zoveel mogelijk fietsen te stallen in een te kleine fietsenstalling. Om die redenen wil de gemeente de capaciteit van de stalling vergroting naar 500 plaatsen. De politie heeft het Parkeerbedrijf gevraagd om de capaciteit van de stalling uit de breiden om de overlast van het wildstallen van fietsen in de directe omgeving én voor het personeel van de stalling tot een minimum te beperken.

Breda, 23 januari 2004