Rijn en Venen 10.05 uur

Utrecht 26-01-2004 - Nieuwsberichten district Rijn en Venen

Alcomobilist alsnog getraceerd
MIJDRECHT Op de rotonde Oosterlandweg/Hoofdweg raakte zondag rond 19.15 uur een 35-jarige automobilist uit Mijdrecht van de weg.

Getuigen zagen dat de bestuurder de macht over bestuur verloor, de rotonde opreed, twee bomen schampte en een bord raakte. Daarna kwam hij in een sloot terecht. Door omwonenden en passanten werd de man uit zijn auto gehaald. Vervolgens belde hij een kennis, die hem oppikte. Getuigen hadden echter het kenteken van deze kennis genoteerd.

Aan de hand van deze gegevens kon de 35-jarige Mijdrechter even later worden aangehouden. Uit de ademanalyse kwam een uitslag van 1.035 ug/l naar voren. Proces-verbaal voor rijden onder invloed en verlaten van het plaats ongeval is opgemaakt.

Automobiliste verdronken
ZEGVELD Een 52-jarige vrouw uit het Woerdense Verlaat is zondagochtend overleden, nadat zij met haar auto te water was geraakt.

De vrouw was rond 07.30 uur vanaf haar woning vertrokken. Zij reed over de Milandweg vanuit de richting Woerdense Verlaat. Waarschijnlijk raakte zij door de gladheid in een slip en kwam met haar voertuig in het water terecht. Een passant trof rond 10.00 uur het remspoor aan. Hierop werden de hulpdiensten ingeschakeld. Duikers van de brandweer troffen de overleden vrouw nog in het voertuig aan.