Politie Groningen

Persberichten maandag 26 januari 2004

Provincie Groningen 26-01-2004 -

Kolham: alcomobiliste veroorzaakt schade
Een 42-jarige inwoonster van de gemeente Hoogezand-Sappemeer heeft zondag op de Rengerslaan bij Kolham schade veroorzaakt met haar auto terwijl ze onder invloed van alcohol verkeerde. Ze botste achter op een andere auto die stilstond voor de verkeerslichten. Daarbij raakte haar 9-jarig dochtertje gewond toen ze met haar hoofd tegen de voorruit in aanraking kwam. Ze is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De 42-jarige vrouw moest een onderzoek naar haar alcoholgebruik ondergaan. De blaastesten mislukten, waarna van haar werd gevorderd om bloed af te staan voor onderzoek in het laboratorium. Dit weigerde ze echter. Tijdens het onderzoek weigerde ze verder ook iedere vorm van medewerking. Ze werd ter ontnuchtering ingesloten.

Winschoten: alcomobilist moet rijbewijs inleveren
Hoewel een 28-jarige automobilist uit Gasselte zondag slechts een geringe overschrijding had van het alcoholpromillage (0,8 promille) moest hij zijn rijbewijs wel inleveren. Betrokkene was namelijk in september van 2002 en maart 2003 ook al bekeurd voor hetzelfde feit. Reden waarom zijn rijbewijs nu meteen werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. Hij werd zondagmorgen gecontroleerd op de Stationsweg in Winschoten.

Lutjegast: auto totaal vernield bij botsing
De auto van een 30-jarige inwoner van Visvliet raakte zaterdagnacht totaal vernield toen deze op de Stationsweg bij Lutjegast tegen een boom botste en in de sloot terechtkwam. De automobilist kwam wonderwel met de schrik vrij en liep slechts enkele schrammen op. Hij slaagde er zelf in om uit de auto te komen. De oorzaak van het ongeval is onduidelijk. De bestuurder kwam van de richting Lutjegast en botste zonder duidelijke aanleiding tegen de boom. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getakeld en afgevoerd.

Groningen: vier tieners betrapt bij inbraak in Vensterschool De politie betrapte zondagavond vier jongens, 15 en 17 jaar uit Groningen, bij een inbraak in de Vensterschool aan de Zuiderweg. De jongens, die vanuit het naastgelegen sportcomplex door een deur open te breken, in de school kwamen hadden het voorzien op een snoepautomaat. Omdat er in de voorgaande weken vaker was ingebroken waren agenten aanwezig in de school. De jongens probeerden weg te vluchten maar konden in de kladden worden gegrepen. Zij werden ingesloten voor nader verhoor. De ouders zijn ingelicht over de aanhouding.

Groningen: rijden onder invloed
Een 42-jarige automobilist uit Groningen werd zondagnacht op het Damsterdiep gecontroleerd op het rijden onder invloed. Op het bureau blies de Stadjer een promillage van 1.15. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Onnen: brandstichting in papierhok van kerk
Een passant ontdekte zondagmiddag een beginnende brand in het papierhok van de gereformeerde kerk aan de Bakkerweg in Onnen. Het brandje kon geblust worden door emmers water op het vuur te gooien. De gewaarschuwde brandweer hoefde niet meer in actie te komen. Uit verklaringen bleek een 8-jarig jongetje uit Onnen het vuurtje gesticht te hebben. Na een indringend gesprek werd hij aan zijn vader overgedragen die een en ander met de verzekering gaat regelen voor de schade.

Groningen: drie mannen na bedreiging in Assen aangehouden De politie in Groningen hield zondagmiddag op de Papiermolenlaan drie mannen aan op verzoek van de politie uit Drenthe. De mannen worden verdacht van een bedreiging in Assen waarbij een vuurwapen in het spel was. Ze werden in Groningen opgevangen en in de auto werd een nepvuurwapen aangetroffen. De aangehouden mannen zijn voor het verdere onderzoek overgedragen aan de politie in Drenthe.

Groningen: dronken man wil en krijgt bon
Agenten reageerden zondagnacht op een inbraak bij een
kantoorartikelenwinkel aan de Steenhouwerskade en zochten in de Brugstraat naar een weggefietste man. In de Brugstraat zagen ze een in een portiek wildplassende man en sommeerde hem daarmee op te houden en zingen verder met het onderzoek. De man kwam terug bij de agenten en eiste dat hij een bon kreeg en gedroeg zich opdringerig. Uiteindelijk werd de man aangehouden voor openbare dronkenschap en kreeg op het bureau een bon voor wildplassen. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. De zoektocht naar de inbreker bleef vruchteloos.

Groningen: lastige man
In een woning aan het Deliplein hield de politie zondagavond een 35-jarige man aan die dreigde met een busje pepperspray. Vanwege de dreiging van de pepperspray namen de agenten hun eigen pepperspray ter hand en wisten de man te overmeesteren. De agenten waren naar de woning van de man gegaan omdat hij een ex-vriendin had lastig gevallen en buurtbewoners van haar had bedreigd. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.