Dienstenbond CNV

Gedwongen ontslag bij CZ voorkomen!
26-01-2004

Enige tijd geleden heeft de CNV Dienstenbond van CZ te horen gekregen dat er een reorganisatie op komst is. Samen met de twee andere bonden is de CNV Dienstenbond daarom in contact getreden met CZ om de gevolgen van de reorganisatie voor de leden te bespreken en om de nadelige gevolgen op te vangen.

Op 20 januari 2004 hebben wij in het hoofdkantoor van CZ met de werkgever gesproken. In dit gesprek is duidelijk geworden dat beide partijen er groot belang bij hebben om gedwongen ontslag zoveel mogelijk te voorkomen. De bonden zullen daarom op korte termijn voorstellen doen aan CZ over de wijze waarop ontslag kan worden voorkomen.

Lange zoektermijnen
De CNV Dienstenbond denkt hierbij aan lange zoektermijnen voor het vinden van ander werk binnen CZ. De CNV Dienstenbond wil ook voorstellen het mogelijk te maken dat een lid, indien gewenst, zich ook buiten CZ kan oriënteren. Voorts wil de CNV Dienstenbond voorstellen om instrumenten te maken om het aantal boventalligen te verkleinen en kwetsbare groepen stevige bescherming te geven. Een combinatie van alle maatregelen moet gedwongen ontslag kunnen voorkomen.

Wij hopen op korte termijn met de werkgever goede afspraken te maken, van elke stap in het proces houden wij u natuurlijk op de hoogte!

Vragen?
Mocht u zelf vragen en opmerkingen hebben dan verzoeken wij u deze snel door te geven aan bestuurder Martijn Donker, tel: (035)6460580 of email: hilversum@cnvdibo.nl.