Dienstenbond CNV

VAD: 2,5% meer salaris per 1 maart 2004
26-01-2004

Door de sociale partners in de detailhandel is besloten de VAD-salarisschalen (met uitzondering van schaal I) en de feitelijk betaalde salarissen per 1 maart 2004 met 2,5% te verhogen.

Dit betekent dat iedereen die nu onder de VAD valt deze loonsverhoging krijgt. Wanneer een werkgever in een VAD-branche in de periode van 1 oktober 2002 tot en met 29 februari 2004 een salarisverhoging heeft toegepast, kan deze verhoging in mindering worden gebracht op de 2,5% per 1 maart aanstaande. Indien de salarisverhoging in deze periode hoger was dan 2,5% zal deze niet neerwaarts worden bijgesteld.

Een overzicht van de salarisschalen zoals deze per 1 maart 2004 van toepassing zijn zijn reeds per post naar onze leden gestuurd.

VAD verdwijnt
Het aantal branches dat nog onder de VAD valt neemt in vlot tempo af. Maar er zijn nog een paar branches waarbij de VAD wel van toepassing is. Ook die branches zullen in de komende tijd een CAO krijgen of zij moeten zich aansluiten bij bestaande CAOs.

Want de VAD wordt uiterlijk 1 juli 2004 (wettelijk) geheel buiten werking gesteld. Voor die tijd zullen de arbeidsvoorwaarden van de huidige VAD-ers in CAOs vastgelegd moeten zijn. U helpt ons om dat zo spoedig mogelijk te bereiken, wanneer ons ledental in uw branche stijgt. Een groter ledental helpt. Overtuig daarom uw nog ongeorganiseerde collega om lid te worden van CNV Dienstenbond.

Reactieformulier
Om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de voor u geldende arbeidsvoorwaarden vragen wij u om het reactieformulier, dat u thuis gestuurd heeft gekregen in te vullen. U kunt hierop een korte en duidelijke omschrijving geven over wat er zoal door u wordt verkocht. Aan de hand van deze gegevens kunnen wij nagaan of de VAD nog steeds op u van toepassing is. (U kunt het formulier ook hier downloaden, uitprinten en invullen.*)



Vragen?
Heeft u vragen of wilt u meer weten, neem dan contact op met bestuurder, Geert B. Rijzinga, tel: (023)5670615 of email: g.rijzinga@cnvdibo.nl.