Gemeente Sneek


Sneek in top-tien BBC "mooi meegenomen"

Burgemeester drs. Arno Brok is verheugd maar niet verbaasd over de plek die Sneek kreeg in de BBC top-tien van beste vakantiebestemmingen wereld, als het gaat om waterrecreatie. "Sneek en omgeving hebben veel te bieden, dat is bekend. De binnenstad is onlangs uitgeroepen tot een na de beste van Nederland en dat Sneek nu in zo'n top-tien staat is natuurlijk ook mooi meegenomen", aldus de burgemeester. "Dit is een leuke stimulans voor onze recreatieve sector, want ik verwacht dat dit veel toeristen uit het buitenland net dat extra zetje geeft om hier eens een kijkje te komen nemen".

Het BBC-programma 'Holiday 10 best' stelt rond allerlei thema's top-lijstjes samen, zoals ecotoerisme, avontuurlijke vakanties of romantische uitstapjes. Op het gebied van waterrecreatie neemt Sneek de vijfde plaats in op de wereldranglijst, na Canada, de Kaaimaneilanden, Venetië en de Egeïsche Zee.

BBC-verslaggever Rowland Rivron maakte een tocht over de Friese wateren en ontdekte dat Sneek 'een charmante stad is met veel goede restaurants'. Sneek is volgens hem een uitstekende uitvalsbasis voor tochtjes over het Sneekermeer en andere Friese wateren.
* Klik door naar de betreffende pagina op de site van de BBC

© copyright 2004 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 26-1-2004