Politie Zuid-Holland-Zuid

25/01 Weekend Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

26-01-2004 - Persberichten District II

ALCOHOL
GORINCHEM Op het Paardenwater in Gorinchem hebben politiemensen een 44-jarige autobestuurder uit Zaandijk aangehouden. Hij had teveel alcohol op. Uit controle bleek dat de verdachte reed terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. De aanhouding gebeurde op zaterdagmorgen 24 januari 2004 rond 01.45 uur.

GORINCHEM Agenten hebben op de Suz. Van Oostdijkstraat in Gorinchem een 24-jarige automobilist aangehouden. De man uit Giessen reed daar op zondagmorgen 25 januari 2004 rond 04.25 uur en had teveel alcohol gedronken.

HARDINXVELD-GIESSENDAM Een rijverbod van drie uur heeft een 26-jarige automobilist uit Hardinxveld-Giessendam gehad. En dat kwam omdat hij in zijn auto reed maar wel teveel alcohol op had. Agenten hielden hem aan op zaterdagmorgen 24 januari 2004 rond 02.40 uur op de Nieuweweg in Hardinxveld-Giessendam.

NIEUWLAND Het rijbewijs van een 26-jarige autobestuurder uit Nieuwland heeft de politie ingevorderd. Agenten controleerden hem op zondagmorgen 25 januari 2004 rond 01.20 uur op de Breezijde in Nieuwland. Daaruit kwam naar voren dat de verdachte teveel alcohol op had.

NOORDELOOS Een 58-jarige automobiliste uit Amsterdam heeft een rijverbod van een uur gehad. De vrouw reed op zaterdagmorgen 24 januari 2004 omstreeks 02.15 uur op de Provincialeweg in Noordeloos. Uit de controle bleek dat ze een te hoog alcoholpromillage had.

SLIEDRECHT De politie heeft het rijbewijs van een automobilist ingevorderd. Deze 61-jarige man uit Papendrecht reed op zaterdagmorgen 24 januari 2004 rond 05.30 uur over de Parallelweg in Sliedrecht. Hij had teveel alcohol gedronken.

BELEDIGING
ALBLASSERDAM Voor belediging is een 17-jarige jongen uit Papendrecht aangehouden. Agenten gingen op zondagmorgen 25 januari 2004 omstreeks 03.00 uur naar een melding van geluidsoverlast bij een woning aan de Kattestaart in Alblasserdam. Binnen zaten ongeveer twintig personen waaronder de verdachte. Deze schold de politiemensen uit. Hierop kon hij mee naar het bureau. Ook in de politiebus beledigde hij de agenten weer.

VERNIELING EN BEDREIGING
AMEIDE Voor bedreiging en vernieling is een 25-jarige man uit Ameide aangehouden. De dronken verdachte vernielde op zondag 25 januari 2004 rond 02.20 uur een ruit van een horecagelegenheid aan de Benedendamsestraat in Ameide. Verder bedreigde hij de kroegbaas met een mes en sloeg mogelijk iemand met een pijp.

COMPUTERS
GORINCHEM Een 16-jarige jongen uit Herwijnen heeft bekend dat hij twee draagbare computers heeft gestolen. Men betrapte hem op vrijdagavond 23 januari 2004 op het moment dat de verdachte tijdens een schoolfeest een computer stal. De school aan de IJsbaan in Gorinchem miste al eerder een computer. Op het bureau bekende de 16-jarige de diefstallen.

VERZET
GORINCHEM Een 38-jarige man uit Gorinchem heeft zich verzet bij zijn aanhouding. De man onder invloed van alcohol deed lastig in een horecagelegenheid aan de Kortendijk in Gorinchem. Hij sloeg iemand en gooide glazen van de bar. Dat gebeurde op zondag 25 januari 2004 omstreeks 01.00 uur. Bij zijn aanhouding verzette de 38-jarige zich en spuwde naar de politiemensen.

GRATIS OVERNACHTEN
GORINCHEM Een 16-jarig meisje uit Reeuwijk en een 23-jarige man uit Gouda zijn aangehouden omdat ze stiekem in een hotelkamer zaten. Men ontdekte dat op zondag 25 januari 2004 omstreeks 03.15 uur en waarschuwde de politie. De twee verklaarden dat ze dat al meer hadden gedaan. De verdachten keken buiten welke kamer er leeg was, rommelden met het slot en gingen zo naar binnen. De verdachten betaalden achteraf niet voor de kamer. Het hotel zit aan de Franklinweg in Gorinchem.

RUIT
GORINCHEM Drie jongens van 13 en 14 jaar uit Gorinchem zijn aangehouden. Ze gooiden in ieder geval een ruit in bij een sportschool aan de Kennelweg in Gorinchem. Iemand die reageerde op het inbraakalarm hield de jongens aan en droeg de drie over aan de politie. Dat gebeurde op zondagmiddag 25 januari 2004.

GRAFFITI
HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie heeft drie jongens uit Sliedrecht gehoord over het spuiten van graffiti. Een politieman zag op vrijdagavond 23 januari 2004 dat een groepje van ongeveer zes jongeren bezig was bij het geluidsscherm langs de rijksweg A15 bij Hardinxveld-Giessendam. Het groepje rende weg. Een jongen van 16 jaar kregen agenten te pakken. Twee anderen van 15 jaar meldden zich later vrijwillig aan het bureau.

BEROVING
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 25-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam is onder bedreiging beroofd. Hij liep op zaterdagavond 24 januari 2004 rond 22.15 uur op de Pietersweer in Hardinxveld-Giessendam. Drie verdachten bedreigden hem en waarschijnlijk had er een iets dat leek op een vuurwapen. Het slachtoffer gaf zijn telefoon, portemonnee en jas. De verdachten waren tussen de 18 en 20 jaar en droegen zwarte jassen. Verder had er een een donkere trainingsbroek aan. Getuigen die iets zagen of weten van de beroving kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

AANRIJDING
MEERKERK Twee autos hebben elkaar licht geraakt op de rijksweg A27 ter hoogte van Meerkerk. De ene auto belandde in de berm. Het andere voertuig met achter het stuur een 49-jarige vrouw uit Duitsland botste tegen een boom. Ze zat bekneld in haar voertuig. Brandweerlieden haalden haar uit de auto en een ambulance bracht haar naar een ziekenhuis. Waarschijnlijk valt het letsel van de vrouw mee. Ze moet wel blijven ter observatie. In ieder geval heeft het slachtoffer gekneusde ribben. Op zondagmorgen 25 januari 2004 reed een terreinwagen bij een benzinestation de rijksweg op. Op dat moment ging de vrouw terug van de tweede naar de eerste rijstrook. Hierbij raakten de twee voertuigen elkaar. Ambulancepersoneel controleerde de bestuurder van de terreinwagen en zijn kind maar de twee hadden geen verwondingen.

TEGEN DE RICHTING
PAPENDRECHT Twee mannen van 16 en 21 jaar hebben korte tijd vastgezeten. Een politieman zag op zaterdagmorgen 24 januari 2004 rond
01.30 uur dat er een auto over de Veerweg in Papendrecht reed maar dan tegen de richting in. De agent ging achter de auto aan maar de drie inzittenden renden weg. De politieman hield er twee die onder invloed van alcohol waren aan. De bestuurder ontsnapte. Later bleek dat de twee opvarenden kwamen van een schip dat aan wal in Papendrecht lag. De schipper had de auto uitgeleend aan de drie. De man die de auto bestuurde krijgt daarom een bekeuring voor rijden tegen de richting opgestuurd.

INGESLOTEN
PAPENDRECHT De politie heeft een 32-jarige man uit Papendrecht ingesloten. Agenten gingen op zaterdagmorgen 24 januari 2004 omstreeks 04.30 uur naar het asielzoekerscentrum aan de Oostkil in Papendrecht. Een bewoner deed lastig en dreigde de portier. De man was waarschijnlijk onder invloed van alcohol en drugs waarop hij meekon naar het politiebureau.

BRAND IN BEDRIJFSLOODS (vervolgbericht 24 januari 2004) PAPENDRECHT Uit het onderzoek van de brandweer en milieudienst is gebleken dat er asbest zat in de dakplaten van de bedrijfsloods. Een deel van deze loods stond op zaterdagmiddag 24 januari 2004 in brand. De resten vielen op de straat voor het bedrijf, de dijk en een grasveld beneden de dijk. Medewerkers van een gespecialiseerd bedrijf maken deze plekken schoon. Daarom kan de lokale omroep Salsa die zit in een aangrenzend pand aan de loods zeker tot in de zondag 25 januari 2004 niet uitzenden. De loods die in brand stond ligt aan de Noordhoek in Papendrecht en maakt onderdeel uit van een isolatietechniekbedrijf. De brand brak uit rond 13.00 uur en de brandweer was het vuur rond 13.50 uur meester. Hiervoor zette de brandweer ongeveer veertig mensen in. Vijf mensen waaronder een politieagente moesten met klachten voor controle naar een ziekenhuis. Niemand hoefde te blijven en ze mochten dus alle vijf na de controle naar huis.

ONGEVAL
PAPENDRECHT Vier autos zijn betrokken geweest bij een verkeersongeval. Het ongeval gebeurde op zaterdagmiddag 24 januari 2004 bij de kruising van de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht met de Platanenlaan en de Kennedylaan. Een 35-jarige automobiliste reed over de Keijzerweg en ging vermoedelijk door het rode verkeerslicht. Ze raakte een personenauto die vanaf de Kennedylaan kwam. Door de klap gleed deze personenauto door naar het tegemoetkomend verkeer en raakte een ander voertuig en nog de achterkant van een personenauto. Uiteindelijk stopte de auto tegen een verkeersbord. De 35-jarige raakte licht gewond evenals haar 5-jarige zoontje die in de auto zat. De twee inzittenden van de personenauto, een 22-jarige vrouw en een 22-jarige man uit Papendrecht, raakten ook gewond. Ambulances namen hen mee naar een ziekenhuis. Na behandeling mocht iedereen weg.

RUZIE
PAPENDRECHT Na een ruzie in een horecagelegenheid heeft de politie twee mannen van 20 en 26 jaar uit Papendrecht en Dordrecht aangehouden. De melding van de onenigheid bij het bedrijf op de Veerweg in Papendrecht kwam binnen op zaterdagavond 24 januari 2004. Op het moment dat agenten daar kwamen was er geen vechtpartij meer maar wel mensen die iets hadden gezien. Uit het eerste onderzoek bleek dat er een groepje lastig deed binnen waarop de portier deze mensen probeerden te verwijderen. Er vielen klappen. Buiten ging de ruzie verder. De politie onderzoekt wat er precies gebeurde.

VERNIELING
PAPENDRECHT Bewoners hebben een 15-jarige jongen uit Papendrecht aangehouden. Ze hoorden op zondagmorgen 25 januari 2004 rond 00.40 uur herrie buiten hun woning aan de Gele Krokus in Papendrecht. Buiten vernielde een groep jongens een basketbalnet dat hing aan het pand. De bewoners kregen er een te pakken die op het bureau de vernieling ontkende.

BROMMER
SLIEDRECHT Drie verdachten zijn aangehouden in verband met de diefstal van de brommer. De brommer verdween op vrijdagavond 23 januari 2004 vanaf de Stationsweg in Sliedrecht. In de nacht hierop vonden agenten de bromfiets terug bij de Kerkbuurt. Ze stelden een onderzoek in met als resultaat drie aanhoudingen van jongens in de leeftijd van 15, 16 en 17 jaar. De verdachten komen uit Sliedrecht.

COCAÏNE
SLIEDRECHT Agenten hebben twee verdachten aangehouden en een gebruikershoeveelheid cocaïne in beslag genomen. Politiemensen in burger liepen op zaterdagmorgen 24 januari 2004 rond 01.00 uur in een steegje bij de Kerkbuurt in Sliedrecht. Ze zagen dat de twee verdachten bij elkaar stonden maar het kennelijk niet vertrouwden. De twee liepen op de Stationsweg in de richting van de Rembrandtlaan. Op een parkeerplaats gaf de ene iets aan de ander. Hierna spraken agenten de mannen van 21 (Dordrecht) en 27 (Sliedrecht) jaar aan. De 27-jarige gooide twee pakjes weg. Hier zat de cocaïne in.

BRAND
SLIEDRECHT Een auto is helemaal uitgebrand. Door de brand liep ook een andere auto die in de buurt stond schade op. Het vuur brak uit op zaterdagmorgen 24 januari 2004 rond 05.45 uur. De inmiddels uitgebrande auto stond op de hoek van de Rijnstraat met de Grevelingenlaan in Sliedrecht.

FOCUS OP UITGAANSOVERLAST:
SUCCESVOLLE ACTIE IN SLIEDRECHT
SLIEDRECHT - In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 januari 2004 is de politie Zuid-Holland-Zuid in het district
Alblasserwaard/Vijfheerenlanden officieel van start gegaan met de proeftuin Focus op Uitgaansoverlast. Dat gebeurde middels een grote controle in- en uitgaand verkeer en intensief toezicht in het uitgaanscentrum van Sliedrecht. Resultaat van de actie: negen aanhoudingen voor onder andere baldadigheid, rijden onder invloed, belediging van politieagenten en het veroorzaken van overlast. De politie controleerde ruim 350 voertuigen op onder meer drugsbezit, rijden onder invloed, verboden wapenbezit en andere strafbare feiten. Circa honderd automobilisten deden mee aan de blaastest. Twee automobilisten werden naar aanleiding van deze blaastest aangehouden (resp. 275 ug/l en één onbekend vanwege nog uit te voeren bloedtest) omdat zij een te hoog alcoholpromillage hadden. Alle gecontroleerde autobestuurders kregen voor hun medewerking een flyer met uitleg over de actie en een bril met speciale glazen die bijvoorbeeld verblinding van koplampen tegenhouden. De politie hield een automobilist aan omdat hij gesignaleerd stond voor diverse onbetaalde bekeuringen. Na betaling van 524,50 en achterlating van zijn auto mocht de man weer vertrekken. De aanwezige politiemensen deelden 47 bekeuringen uit voor onder andere wildplassen, alcohol nuttigen op straat en het veroorzaken van geluidsoverlast. Ook burgemeester M.C. Boevée was een groot gedeelte van de actie aanwezig. In totaal waren 27 politiefunctionarissen extra in dienst voor de eerste actie van de proeftuin Focus op Uitgaansoverlast.

HOUT
STREEFKERK De brandweer heeft de brand van een houtstapel geblust. De stapel van ongeveer 40 meter lang en vijf meter hoog stond in brand op zaterdagmorgen 24 januari 2004 rond 06.00 uur en lag op de Veerweg in Streefkerk.