Politie Zuid-Holland-Zuid

25/01 Weekend Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

26-01-2004 - Persberichten District I

ALCOHOL
DORDRECHT Een 43-jarige man uit Rotterdam zit een nog openstaande straf uit. Een politieman hield hem op vrijdagavond 23 januari 2004 aan omdat de verdachte met een te hoog alcoholpromillage reed in een auto. De aanhouding gebeurde op de Dokweg in Dordrecht. Op het bureau bleek dat er nog het een en ander openstond voor de man. Ook stelde de politie de auto van de 43-jarige buiten gebruik in verband met openstaande rekening van de motorrijtuigenbelasting. Verder kreeg de verdachte een verbaal voor het rijden onder invloed.

DORDRECHT De politie heeft een 27-jarige automobilist uit Dordrecht een rijverbod van vier uur gegeven. Agenten controleerden hem op vrijdagavond 23 januari 2004 op de S.M. Hugo van Gijnweg in Dordrecht. De verdachte had teveel alcohol op.

DORDRECHT Een rijverbod van vier uur heeft een 35-jarige autobestuurder uit Dordrecht gehad. Hij hield dit rijverbod over aan een alcoholcontrole op de Willem Marisstraat in Dordrecht. Daaruit bleek dat de 35-jarige een te hoog promillage had. Agenten hielden hem op zaterdagmorgen 24 januari 2004 rond 06.00 uur aan.

DORDRECHT De politie heeft het rijbewijs van een 28-jarige autobestuurder uit Dordrecht ingevorderd. Hij reed op zondag 25 januari 2004 rond middernacht over de Johan Wagenaarstraat in Dordrecht. Uit controle bleek dat de man teveel alcohol op had.

DORDRECHT Bij een controle op de Patersweg in Dordrecht heeft de politie een 43-jarige automobilist uit Rotterdam aangehouden. Hij reed daar op zondagmorgen 25 januari 2004 omstreeks 02.45 uur. De blaastest wees het te hoge alcoholpromillage bij de man uit.

DORDRECHT Een rijverbod van tien uur heeft een 47-jarige autobestuurder uit Dordrecht gehad. Agenten hielden hem aan op zondagmorgen 25 januari 2004 om ongeveer 05.00 uur nadat de blaastest het te hoge alcoholpromillage bij de man aangaf. De aanhouding gebeurde op de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht.

DORDRECHT Een 22-jarige man uit Dordrecht heeft verbaal gekregen omdat hij met teveel alcohol op in een auto reed. Agenten controleerden hem op zondagmorgen 25 januari 2004 rond 05.00 uur in de Generaal S.H. Spoorstraat in Dordrecht.

ZWIJNDRECHT Op de Kort Ambachtlaan in Zwijndrecht heeft de politie een 28-jarige automobilist uit Zwijndrecht gecontroleerd. Na deze controle bleek dat de man een te hoog alcoholpromillage had. Hij kreeg hiervoor onder andere een rijverbod van drie uur. De aanhouding van de autobestuurder gebeurde op zaterdagmorgen 24 januari 2004 rond 02.30 uur.

ZWIJNDRECHT Een rijverbod van een uur heeft een 20-jarige autobestuurder uit Zwijndrecht gehad. Hij kreeg dit rijverbod omdat de verdachte reed terwijl hij teveel alcohol op had. Agenten controleerden hem op zondagmorgen 25 januari 2004 rond 03.15 uur op de Munnikensteeg in Zwijndrecht.

ACTIE
DISTRICT Bij een actie op de rijksweg A16 heeft de politie twaalf auto's en twee motoren ingezet. Het ging om een actie tegen drugsrunners en vond plaats op vrijdagavond 23 januari 2004. Aan de actie deed naast de politie ook de belastingdienst mee. Agenten die twee Fransmannen controleerden bij Bergen op Zoom vonden bij hen ruim 700 gram marihuana en ruim 500 gram hasj. Een zogenaamde drugsrunner die in Rotterdam reed kreeg van de politie verkeersbekeuringen ter waarde van 575 euro. Een ander persoon had nog een straf van 26 dagen openstaan en twee luchtdrukgeweren op de achterbank van zijn auto. Twee Belgische autobestuurders mochten elk 800 euro betalen voor snelheidsovertredingen. Een reed op een plek waar de maximale snelheid 100 kilometer per uur is maar liefst 200 kilometer per uur. Drie bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren na overtreding van de maximale snelheid en een krijgt een verbaal omdat hij zijn middelvinger opstak naar langsrijdende agenten. De drugshond vond in vier autos gebruikershoeveelheid drugs.

AUTOS
DORDRECHT Vanaf de Grote Markt in Dordrecht is een auto gestolen. Het gaat om een groene Renault Clio met het kenteken ZN-JZ-87. De eigenares merkte de diefstal op zaterdag 24 januari 2004. DORDRECHT Een zwarte Ford Escort is gestolen. De auto met het kenteken XP-79-VV stond op de Van Godewijckstraat in Dordrecht. Op zondagmorgen 25 januari 2004 was het voertuig verdwenen.

VUURWERK EN FIETS
DORDRECHT De politie heeft in een woning vuurwerk en een gestolen fiets gevonden. Agenten bevonden zich op vrijdagmiddag 23 januari 2004 in het pand aan de Noorderstraat in Dordrecht. Het gevonden vuurwerk betrof twee dozen met strijkers. De politiemensen namen de strijkers en de fiets in beslag.

BOOS
DORDRECHT Een 26-jarige man zonder vaste woonplaats heeft een fiets vernield. Hij deed dit op vrijdagmiddag 23 januari 2004. De fiets stond in een tuin aan de Bankastraat in Dordrecht. De verdachte verklaarde dat hij boos was.

BELEDIGING
DORDRECHT Voor belediging is een 26-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij zat op zaterdagmorgen 24 januari 2004 rond 06.00 uur in een auto als passagier. De bestuurder kreeg op de Singel in Dordrecht een bekeuring. De verdachte bemoeide zich hiermee en beledigde de agenten. Toen deze weggingen maakte de verdachte een gebaar naar de twee en schold hen weer uit. Hierop kon hij mee naar het bureau.

NIET TERUG
DORDRECHT De politie heeft een 31-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Een agent zag een paar dagen terug dat de man over de N3 in Dordrecht reed. Onderzoek wees uit dat de 31-jarige op 26 december 2003 niet terug keerde na verlof van de gevangenis. Verder onderzoek leverde op zaterdagmorgen 24 januari 2004 de aanhouding op van de man in een woning aan de Weeskinderendijk in Dordrecht.

LASTIG
DORDRECHT Een 13-jarige jongen uit Dordrecht is aangehouden. Agenten gingen op zaterdagmiddag 24 januari 2004 naar de Prattenburg in Dordrecht omdat daar jongens bewoners lastigvielen. Ze spraken onder andere de 13-jarige aan die gewoon bellend wegliep. De verdachte trok zich los en verzette zich. Hierop gebruikte de politie pepperspray.

DRANK
DORDRECHT Een 28-jarige man uit Rotterdam heeft de nacht doorgebracht in de politiecel. Politiemensen hielden hem op zondag 25 januari 2004 rond 01.15 uur aan op het Achterom in Dordrecht. Hij lag en zat daar met rommel om zich heen waaronder geopende flesjes drank. De verdachte schreeuwde naar mensen. Eerder al gaven agenten hem een rijverbod omdat hij in zijn auto zat terwijl de 28-jarige bier dronk en blowde. De tweede keer dat agenten hem tegenkwamen mocht hij mee in verband met openbare dronkenschap.

BRAND
DORDRECHT Een deur heeft aan de binnenkant in brand gestaan. De bewoners merkten het vuur op zondagmorgen 25 januari 2004 rond 05.00 uur en blusten het. De ruiten van de voordeur van het pand aan de Heimerstein in Dordrecht sprongen. De politie onderzoekt de oorzaak.

VUURTJE
DORDRECHT De politie geeft een 42-jarige man uit Dordrecht drie bekeuringen. Hij stak op zondagmorgen 25 januari 2004 een vuurtje langs de spoorlijn bij het Halmaheiraplein in Dordrecht. Ook liep hij regelmatig op de rails. Op het moment dat een treinmachinist daar iets van zei gooide de 42-jarige stenen richting de trein. Agenten hielden de waarschijnlijk in de war zijnde man aan. De bekeuringen zijn voor het steken van een vuurtje, baldadigheid en lopen langs het spoor.

MIXER
ZWIJNDRECHT Een 34-jarige vrouw uit Zwijndrecht is aangehouden voor de diefstal van een mixer. Het apparaat kwam uit een winkel op het Hof van Holland in Zwijndrecht. Een medewerker liep achter de verdachte aan en hield haar in een andere winkel aan. Dat gebeurde op vrijdagmiddag 23 januari 2004.

GAS
ZWIJNDRECHT Bij een slooppand aan de H.A. Lorentzstraat in Zwijndrecht heeft een gescheurde koppeling gezorgd voor gaslekkage. Iemand rook een gaslucht in de buurt van het pand en waarschuwde op vrijdagavond 23 januari 2004 de brandweer. Deze constateerde inderdaad een hoge concentratie aardgas. Binnen vonden de brandweerlieden de kapotte koppeling en sloten het gas af.

BROEK
ZWIJNDRECHT In de Mandenmakersstraat in Zwijndrecht hebben agenten een 59-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Dat gebeurde op zaterdagmorgen 24 januari 2004 rond 03.45 uur. Een 43-jarige vrachtwagenchauffeur waarschuwde de politie omdat de verdachte volgens de 43-jarige hem lastigviel terwijl ze over de rijksweg A16 reden. Onder andere liet de 59-jarige zijn broek zakken. Voor schennispleging hielden de politiemensen de verdachte aan.

TEKST
ZWIJNDRECHT Een 39-jarige man uit Zwijndrecht heeft zich op zondagmiddag 25 januari 2004 gemeld bij de politie. Daar volgde zijn aanhouding. De man spoot waarschijnlijk een beledigende tekst op een bedrijfspand aan de Molenvliet in Zwijndrecht. Men ontdekte dat op 23 januari 2003 en deed aangifte.