BEURS.NL

Getronics favoriet bij beleggers

RIJSWIJK ARNHEM Getronics zal in 2004 het favoriete aandeel worden onder de particuliere beleggers. Dit blijkt uit een onderzoek van DeBeursBarometer.nl onder ruim 750 beleggers.

Bezoekers van DeBeursBarometer werd gevraagd om aan de geven welke aandelen zullen toppen of floppen in 2004. Uit deze stemming is een top5 gemaakt van stijgers en dalers. Bovenaan de top lijst staat Getronics en bovenaan de flop lijst ASML.

Beleggers die zich aanmelden op de website krijgen per 1 februari tevens de mogelijkheid om deel te nemen aan een dagelijkse stemming over de AEX index. Iedere dag wordt voor de opening van de beurzen gevraagd wat men verwacht van de richting van de AEX. Uit deze stemming wordt dagelijks een barometer samengesteld die het sentiment onder beleggers weergeeft.

Dax Kho, oprichter van www.debeursbarometer.nl: 'Met deze website, brengen we dagelijks de emoties en meningen over de AEX grafisch in beeld. Het idee ontstond uit het besef dat aandelenkoersen, en de daarvan afgeleide indices, alleen maar graadmeters zijn van wat de beleggers denken ervoor te willen uitgeven, volledig marktgericht dus. Als voorstander van het vrije marktmechanisme moet alle informatie transparant (voor zover dat kan) zijn en ik draag daarin bij middels deze website.'

Aandelenkoersen zijn volgens Dax een marktprijs gebaseerd op pure emotie. Dit concludeert hij n.a.v. de grillige bewegingen die sommige fondsen maken als gevolg van bijvoorbeeld een fraudeschandaal.

Over DeBeursBarometer
DeBeursBarometer is bedacht in de zomer van 2003 en opgericht in het najaar 2003 door Dax Kho, een rotterdamse universitaire derdejaars-student Bedrijfseconomie (specialisatie Entrepreneurship & Business Strategy).
Tijdens de colleges kwam telkens het onderbuikgevoel naar voren dat aandelenkoersen gebaseerd zijn op emoties. Men koopt of verkoopt aandelen, omdat men iets denkt over de desbetreffende organisatie. Tijdens de colleges 'Financiering & Belegging' en 'Institutionele Bedrijfstak Analyse' kreeg hij daarvan ook theoretische bevestiging.

Een strategische alliantie tussen BEURS.NL en DeBeursBarometer.nl moet ervoor zorgen dat het grafisch weergeven van de emoties, opinies en voorgevoelens van de particuliere belegger over de indices, en hun onderliggende aandelen, voor iedereen beschikbaar is.

Contact:
Dax Kho: 06 - 1880 68 38
b.g.g. Kantoor BEURS.NL 026-3513830

26 jan 04 10:08