Politie Hollands Midden
Datum: 26 januari 2004

(

Aanhoudingen na bedrijfsinbraak Sassenheim
De politie heeft op zaterdag 24 januari omstreeks 05.15 uur twee Sassenheimers van 16 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van een bedrijfsinbraak. Omstreeks 04.45 uur zag de beveiliging van een bedrijf aan de Rijksstraatweg twee verdachte jongens met een weekendtas op het terrein lopen. De politie kwam ter plaatse en zette het gehele terrein af. Bij de zoekactie naar de twee werd ook een politiehond ingezet. Al snel werd de weekendtas met laptops en toetsenborden op het terrein aangetroffen. Hier pakte de politiehond een spoor op waarna de twee verdachten in een tuin van een woning aan de Rijksstraatweg werden aangehouden. Het is nog niet duidelijk hoe de inbrekers het bedrijf waren binnengekomen. De politie onderzoekt de inbraak. De verdachten zijn in verzekeringgesteld.


Onder invloed Oegstgeest

In de nacht van vrijdag 23 januari op zaterdag 24 januari rond 2.15 uur heeft de politie na een achtervolging een 22-jarige bromfietser uit Oegstgeest aangehouden in park Oud Poelgeest. Al eerder zag de politie de man rijden zonder licht en zonder helm, maar pogingen hem staande te houden mislukten. Uiteindelijk kon de man worden aangehouden bij de uitgang van het park. Hij blies 710 ug/l, kreeg een rijverbod van 8 uur en diverse bekeuringen voor o.a. rijden zonder helm en zonder licht.


Vechtpartij Hillegom

De politie doet onderzoek naar een vechtpartij in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 januari. Deze vond plaats in een horecagelegenheid aan de Van den Endelaan. Een man zou na een korte woordenwisseling een 18-jarige jongen uit Lisse geslagen hebben zonder directe aanleiding Hierop is de uitsmijter tussen hen in gesprongen. Ook deze werd door de man geslagen. Een 23-jarige man uit Hillegom die de uitsmijter wilde bijstaan, werd met een voorwerp op zijn achterhoofd geslagen door een tweede man. Hierdoor liep hij een gat in zijn hoofd op. Hij is door ambulancepersoneel behandeld. De politie doet onderzoek naar deze vechtpartij.


Onder invloed Katwijk

De politie heeft zaterdag 24 januari een 22-jarige Katwijker aangehouden wegens rijden onder invloed. Een agent reed rond 21.30 uur achter hem over de Hoorneslaan. Het viel hem op dat hij eerst te hard reed en vervolgens ging bumperkleven. Bij een voetgangers- en fietsersoversteekplaats ter hoogte van de Hugo de Groothof stopte zijn voorganger voor het rode licht. Juiste toen er twee meisjes met de fiets wilden oversteken, reed de Katwijker zijn voorganger linksom voorbij door rood licht en reed met hoge snelheid weg. Na een achtervolging via de Rijnmond, Boulevard, koningin Wilhelminastraat, Tramstraat, Noordeinde, Voorstraat en R. Van Limburgstraat stopte hij op de Randweg. De ademanalyse wees 615 ug/l uit. De politie heeft het rijbewijs ingevorderd.


Politie zoekt vuurwapen Leiden

De politie is op zoek naar een vuurwapen. De politie kreeg zondagmiddag 25 januari rond 17.15 uur een melding dat een man op de Lage Rijndijk dit in zijn bezit zou hebben. Aan de hand van het signalement hield de politie korte tijd later op de Willem de Zwijgerlaan een 19-jarige Leidenaar aan. Hij bleek niet in het bezit te zijn van het gesignaleerde vuurwapen. Wel bleek de man eerder op de middag met een nog onbekende man onenigheid in het verkeer te hebben gehad. Daarbij zou hij zijn mishandeld. De man was dus geen verdachte maar slachtoffer en deed aangifte van de mishandeling. De politie onderzoekt of er verband is tussen de melding van het vuurwapen en het verkeersincident en zoekt verder naar het vuurwapen.

Politie controleert op snelheid Leiden
De politie hield in de middag en vroege avond van vrijdag 23 januari met de 'laserpatrol' snelheidscontroles op de Willem de Zwijgerlaan, de IJsselmeerlaan, de Gooimeerlaan en de Oegstgeesterweg. De politie schreef vijftien bekeuringen uit aan automobilisten die de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 99 kilometer per uur, goed voor een bekeuring van E 125,00. De politie besloot over te gaan tot de controles op deze wegen nadat analyses van ongevallen met letsel op deze wegen aangaven dat snelheid daarvan de grootste oorzaak is. De politie zal dan ook de controles gaan herhalen in haar streven om de veiligheid op de weg te verbeteren.

Aanhouding na slaan treinreiziger Leiden
De politie heeft op zaterdag 24 januari in de stationshal twee Leidenaren van 18 en 19 jaar aangehouden. De 19-jarige Leidenaar wordt ervan verdacht een 22-jarige vrouw uit Diemen te hebben geslagen. De Leidenaar zou de vrouw op het perron in Rotterdam hebben aangesproken. Alhoewel de vrouw aangaf niet te willen praten, bleef de Leidenaar tegen haar praten ook nadat ze in de trein naar waren gestapt. Opnieuw gaf de vrouw aan geen zin te hebben in een gesprek. De Leidenaar werd boos en sloeg de vrouw in het gezicht. Samen met de 18-jarige Leidenaar ging hij er vandoor nadat ze aan de noodrem hadden getrokken. Vervolgens werd de nooddeur geopend en zijn de twee via de 'verkeerde' kant de trein uitgegaan. Nadat ze over het spoor waren gelopen zijn ze via een perron naar de stationshal gelopen waar ze werden aangehouden door de inmiddels ingeseinde politie.


Aanrijding na stoppoging Leiden

Een 57-jarige automobilist uit Leidschendam reed vrijdagavond 23 januari rond 20.15 uur over de A4 te Leiden toen een 30-jarige bestuurder uit Bleiswijk hem tot stoppen probeerde te dwingen, omdat hij zag dat de 57-jarige vreemd rijgedrag vertoonde. De man uit Leidschendam nam vervolgens de afslag van de A4 ter hoogte van Zoeterwoude. De automobilist uit Bleiswijk reed op dit moment voor de man uit Leidschendam. Toen de Bleiswijkenaar zijn personenauto op de Vlietweg stil had gezet om de ander tot stoppen te krijgen, reed deze vervolgens om diens auto heen. Hierbij raakte de Leidschendammer het voertuig van de man uit Bleiswijk en de ladder welke op het dak lag. Bij een blaastest bleek de 57-jarige 675 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


Ongeval Leiden

Een 19-jarige Leidenaar is zaterdag 24 januari rond 20.10 uur ter controle naar het LUMC gebracht na een ongeval op de kruising van de Plesmanlaan met de Darwinweg. Een 19-jarige Hagenaar reed hem in een bestelbus op de Plesmanlaan tegemoet, maar wilde bij de kruising linksaf slaan. De Leidenaar die rechtdoor wilde rijden, reed tegen hem aan. Hierbij kwam de bestelbus op zijn zijkant terecht. Zowel de Hagenaar als de Leidenaar verklaarden niet door rood te zijn gereden.


Onder invloed Leiden

De politie heeft zondagnacht 25 januari rond 01.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige Leidenaar. Op de Sweelincklaan reed de Leidenaar bijna tegen een tegemoetkomende politieauto aan doordat hij op de verkeerde weghelft ging rijden. Op de Johannes Verhulststraat heeft de politie hem aangehouden. De ademanalyse wees 770 ug/l uit.


Ongeval Leiden

Een 19-jarige Leidenaar is zaterdag 24 januari rond 20.10 uur ter controle naar het LUMC gebracht na een ongeval op de kruising van de Plesmanlaan met de Darwinweg. Een 19-jarige Hagenaar reed hem in een bestelbus op de Plesmanlaan tegemoet, maar wilde bij de kruising linksaf slaan. De Leidenaar die rechtdoor wilde rijden, reed tegen hem aan. Hierbij kwam de bestelbus op zijn zijkant terecht. Zowel de Hagenaar als de Leidenaar verklaarden niet door rood te zijn gereden.


Onder invloed Leiden

De politie heeft zondagnacht 25 januari rond 01.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige Leidenaar. Op de Sweelincklaan reed de Leidenaar bijna tegen een tegemoetkomende politieauto aan doordat hij op de verkeerde weghelft ging rijden. Op de Johannes Verhulststraat heeft de politie hem aangehouden. De ademanalyse wees 770 ug/l uit.


Onder invloed Leiderdorp

Vrijdagavond 23 januari rond 20.30 uur vond op de Hoogmadeseweg een kleine aanrijding plaats tussen twee auto's. Een 58-jarige bestuurder uit Leiderdorp reed ter hoogte van het politiebureau niet goed op zijn eigen weghelft, waarna hij met zijn spiegel de spiegel van de tegemoetkomende 41-jarige automobilist uit Koudekerk raakte. Op de Simon Smitweg werd de Leiderdorper aangehouden, waarna hij op het bureau 1055 ug/l blies (limiet 220). Zijn rijbewijs is ingevorderd.


Onder invloed Nieuwkoop


Op de provinciale weg en op de Kennedylaan zijn vrijdagavond 23 januari drie automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed. Zij bliezen 415 ugl (rijverbod 3 uur), 345 ug/l (rijverbod 2 uur) en 475 ug/l (4 uur).


Onder invloed Ter Aar

In de nacht van vrijdag 23 januari op zaterdag 24 januari rond 1.30 uur is op de Aardamseweg een 32-jarige automobilist uit Hoogmadeaangehouden voor een blaastest. Hij blies 480 ug/l en kreeg een rijverbod van 4 uur. Gelijktijdig werd op de Langeraarseweg een 18-jarige bromfietser uit Woubrugge aangehouden voor een blaastest. Hij blies 425 ugl en kreeg eveneens een rijverbod van 4 uur.


Aanrijding auto - fiets Alphen aan den Rijn

Vrijdagavond 23 januari rond 17.45 uur vond op de Bruinsslotsingel een aanrijding plaats tussen een auto en een fiets. De 57-jarige automobilist uit Alphen reed over de Churchilllaan en bij de kruising met de Bruinsslotsingel stak de 17-jarige fietser uit Alphen aan den Rijn over. Een aanrijding was het gevolg. De fietser is met kneuzingen aan zijn rechterbeen overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis.


Voetganger aangereden Gouda

Vrijdagavond 23 januari rond 17.45 uur vond op de Fluwelensingel een verkeersongeval plaats. De 39-jarige automobilist uit Gouda sloeg op de Burg. Martensstraat linksaf de Fluwelensingel in. Daar zag hij de 51-jarige voetganger uit Gouda die de Fluwelensingel overstak niet, waarna een aanrijding volgde. De 51-jarige is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


Twee maal woninginbraak Gouda

Vrijdagavond 23 januari is ingebroken in een woning aan de Emmastraat en de Roemer Visscherstraat. In beide gevallen werd onder andere een computer meegenomen. In beide gevallen is men de woning via de achterzijde binnengekomen.


Vrouw van tas beroofd Gouda

Een 79-jarige Goudse is zaterdag 24 januari van haar tas beroofd. Dit gebeurde rond 16.10 uur op de Groeneweg. Toen zij hier liep, rukte een jongen op de fiets ineens haar tas weg. In de tas zat onder andere haar portemonnaie. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie.


Auto uit de bocht Bodegraven

Virjdagavond 23 januari rond 19.00 uur vloog op de Burg. Kremerweg een 60-jarige automobilist uit Bodegraven uit de bocht, waarbij hij een lantaarnpaal uit de grond reed, waardoor een deel van de Kremerweg zonder verlichting kwam te zitten. De man is naar het Groene Hartziekenhuis overgebracht, alwaar hij is onderzocht op alcoholgebruik.


Aanhouding Gouda
De politie heeft in de nacht zaterdag 24 op zondag 25 januari een 39-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van diefstal uit een supermarkt aan de Westerkade. De man zou zich zaterdag hebben laten insluiten in de winkel. 's Nacht zagen getuigen hem over het hek van het parkeerterrein bij de supermarkt klimmen. De politie zag de man op de Westerom lopen met twee plastic tassen Na een korte achtervolging is hij op de Eerste Schoolstraat aangehouden. Hij droeg twee tassen met rookwaren bij zich, afkomstig uit de supermarkt.


Politie onderzoekt branden Nieuwerkerk aan den IJssel

De politie stelt een onderzoek in naar het ontstaan van branden in twee naast elkaar liggende kelderboxen van flatwoningen aan de Spoorlaan en een brand in de brandweerkazerne aan de Prins Alexanderlaan. De branden werden kort na elkaar ontdekt. Die van de kazerne rond 02.05 en die van de kelderboxen rond 02.25 uur. Bij de brand ging een in de kazerne staande brandweerauto verloren. Evacuatie van de bewoners van woningen boven de kazerne en de kelderboxen was nodig. Twee bewoners werden vanwege het binnenkrijgen van rook door ambulancepersoneel behandeld. Een aantal bewoners van de woningen boven de kelderboxen konden vanwege de rookschade aan hun woningen niet meer terug en werden elders opgevangen. De politie trof bij een 1e onderzoek op beide locaties braaksporen aan.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --