Binnensticht 10.50 uur

Utrecht 26-01-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Brand

HOLLANDSCHE RADING Op zondag 25 januari heeft brand gewoed in een woning. De bewoner is aangehouden.

Rond 20.50 uur ontdekte een buurtbewoner een brand in een woning aan de Adri Piecklaan. Hij belde de hulpdiensten. Net voor de hulpdiensten, kwam de 34-jarige bewoner thuis. De brandweer kon om 21.30 uur het sein brand meester geven.

Bij de bluswerkzaamheden kwamen brandweerlieden op zolder materialen van een hennepkwekerij tegen. Daarop werd de 34-jarige bewoner aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij bekende een hennepkwekerij van bijna honderd planten op de zolder te hebben. Naar de oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld.

De brandweer constateerde scheuren in de muren van de twee woningen aan weerszijden van het pand dat in brand had gestaan.

Ruzie

ZEIST In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 januari heeft een man ruzie gehad in een horecagelegenheid.

Rond 02.30 uur bevond een 20-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg zich met enkele vrienden in een horecagelegenheid aan de 2e Dorpsstraat. Daar kreeg hij woorden met een man, dat uitmondde in een schermutseling tussen beiden. Zij werden door een personeelslid gescheiden.

Kort daarna kwam de man waarmee de 20-jarige man woorden had gehad, met twee mannen naar hem toe. Hij werd door één van deze mannen in zijn gezicht gestompt en kreeg vervolgens nog een duw. Het slachtoffer ging daarop samen met zijn vrienden de horecagelegenheid uit. Hij liep letsel aan zijn neus en lip op. Hij deed aangifte van mishandeling. De politie stelt een onderzoek in.