Politie Drenthe

maandagmorgen

Emmen 26-01-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Onder invloed tegen brug

HOOGERSMILDE Zondagavond rond half zeven botste een 47-jarige inwoner van Hoogersmilde bij de Vaartweg tegen de brug gebotst. De man reed over de Vaartweg en in de bocht schoot hij rechtdoor, door het schrikhek, nog een lantaarnpaal geraakt, om tegen de brug tot stilstand te komen. De bestuurder had alcohol gedronken en aan het bureau blies hij 1.09 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

MEPPEL Zondagavond werd op de Nijeveenseweg een 39-jarige bestuurder uit Meppel gecontroleerd. De man had teveel gedronken en moest mee naar het bureau, waar hij 1.3 promille blies. De man heeft een dagvaarding mee gekregen.

KLAZIENAVEEN Op de Venhoeksweg werd zondagnacht een 20-jarige bestuurder uit Barger Compascuum gecontroleerd. Hij had teveel op en moest mee naar het bureau, waar hij 0.6 promille blies. De man kreeg een boete van 190,- euro.

Inbraak in vrachtauto

MEPPEL - In de nacht van zondag op maandag of al eerder in het weekeinde is er ingebroken in een vrachtauto, die geparkeerd stond aan de Oliemolenweg. Een portierslot was geforceerd en vermist worden een gsm-toestel en een navigatiesysteem. Nagekeken moet worden of er nog meer weg is.

Inbraak bij bedrijf

ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in een bedrijf aan de Van Doornestraat. Om binnen te komen was een ruit geforceerd. Gestolen werden een aantal flatscreens. Gekeken moet worden of er nog meer weg is.

Inbreker komt zichzelf melden

ASSEN Zondagavond kwam een 31-jarige man uit Groningen bij het politiebureau in Assen en verklaarde ingebroken te hebben. Hij gaf aan ingebroken te hebben bij GGZ en een poging gedaan te hebben bij een bloemenzaak in het nieuwe winkelcentrum De Tirade. Bij controle bllek zijn verhaal te kloppen en daarom is de man aangehouden en ingesloten.

Man beroofd van GSM

ASSEN Vanmorgen in alle vroegte is op de kruising van de Minervalaan en de Weierstraat een 43-jarige inwoner van Assen beroofd van zijn gsm-toestel. De dader kwam bij de man en vroeg om geld. Toen deze aangaf dat niet te hebben, griste de dader het gsm-toestel uit de jaszak van het slachtoffer en ging hiermee aan de haal. Aan de hand van het signalement kon later op de Oostersingel de verdachte worden aangehouden. Het betrof een 20-jarige inwoner van Assen. De verdachte is ingesloten.

Vechtpartij

SCHOONEBEK Zondagavond ontstond er in jeugdsoos Goeroe aan de Hankenhofweg, een vechtpartij tussen enkele groepen jongeren. Een 21-jarige inwoner van Schoonebeek had tijdens de vechtpartij een klap met een houten knuppel in zijn nek gehad. Een andere man uit Schoonbeek van 22 jaar, kreeg een klap met een stalen voorwerp. Beiden zijn naar het ziekenhuis gegaan voor onderzoek. Het onderzoek naar de vechtpartij wordt vandaag voortgezet.

Roel Hallink verzorgt de persberichten tot vanmiddag 17.00 uur. tel.: 0591-62014 of 06-51528156