Politie Amsterdam-Amstelland

Getuigen gezocht: straatroof Ankerplaats
26-1-2004. Zaterdagmiddag rond halfzeven werd een man bij zijn auto op de Ankerplaats in Amsterdam-Noord overvallen. De medewerker van een slagerij wilde net vertrekken toen hij ineens door twee gewapende mannen werd beroofd. Na de straatroof renden de daders weg, allebei in een andere richting. De recherche van bureau Waddenweg onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. U kunt bellen met: (0900) 8844. Dader 1

blanke man

leeftijd tussen 23 en 30 jaar

lengte ongeveer 1.85 m.

spitse neus

wit sweatshirt met capuchon

blauw lederen jack

Dader 2

Noord-Afrikaans uiterlijk

leeftijd tussen 23 en 30 jaar

normaal postuur

lengte 1.80 m.

kort haar

rond gezicht

---

Grote preventieve wapencontrole

26-1-2004. Bij preventieve wapencontroles rond het Centraal Station in Amsterdam werden zaterdagavond en -nacht ruim 600 personen gecontroleerd. Ook werden 198 auto's, 80 taxi's, 15 bussen, drie trams en een aantal horecagelegenheden op de aanwezigheid van wapens onderzocht. Er werden acht mensen gearresteerd. In totaal werden vijf steekwapens, twee slagwapens, twee busjes traangas, een hoeveelheid verdovende middelen en een gestolen auto aangetroffen en in beslag genomen. Er werden 33 politiemensen ingezet. Opvallend detail: er werd ook een in Duitsland gestolen auto ontdekt. De bestuurder ging er vandoor en kon pas na een korte achtervolging worden ingerekend. Hij reed zich klem in Amsterdam-West en dook vervolgens een baggersloot in. De Duitse wagen bleek niet alleen gestolen, ook de Belgische kentekenplaten die de wagen voerde, waren ontvreemd.
---

Nieuwe foto's fotoalbum M.E.


Overval op coffeeshop

26-1-2004. Vrijdagavond rond halftwaalf werd een coffeeshop aan de Hudsonstraat door twee gewapende mannen overvallen. Zij bedreigden de medewerkers en de enige klant met een mes en een vuurwapen. Na een greep uit de kassa en de onvrijwillige overdracht van geld en spullen door de klant verlieten de overvallers de zaak in de richting van de Vespuccistraat. De daders zijn voortvluchtig.

---

Vijf arrestaties overval textielwinkel

26-1-2004. Met de arrestatie van vijf mannen heeft de recherche de overval op een textielwinkel aan Hageland opgelost. De overval vond plaats op vrijdag 9 januari. De overvallers kwamen de winkel binnen en bedreigden een medewerkster met een vuurwapen. Kort na de overval werd het duidelijk dat een 19-jarige Amsterdammer bij de overval was betrokken. Hij werd twee uur na het voorval gearresteerd. Vorige week maandag arresteerden rechercheurs een jongen van 15 en twee jongens van 16 in verband met de overval. Twee dagen later werd nog een vijfde 16-jarige verdachte aangehouden. Zij zijn allen in bewaring gesteld.
---