ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT
http://www.fbk.eur.nl

RSM stijgt in Financial Times MBA-ranglijst

Rotterdam School of Management stijgt in Financial Times MBA-ranglijst

Rotterdam, 26 januari 2004 - Het International MBA-programma van de Rotterdam School of Management (RSM) is op de vandaag gepubliceerde 'Global 100 MBA Programs'-ranglijst van de Londense Financial Times gestegen naar de 22ste plaats. Hiermee is RSM is de enige Nederlandse business school in de Europese top 10 (op de 6e plaats). De ranglijst is gebaseerd op door oud-studenten ingevulde vragenlijsten. Meer dan 8000 alumni van 137 business schools hebben aan het onderzoek meegewerkt.

In een aantal categorieën blijkt RSM bijzonder goed te presteren. Zo staat de RSM wereldwijd op de 2e plaats voor wat betreft internationale uitstraling van het programma en 10e op internationale mobiliteit, gebaseerd op de loopbaanbewegingen van afgestudeerden in de periode van 3 jaar na afstuderen. Ook op het gebied van management-onderzoek scoort RSM zeer hoog: uitgaande van het aantal wetenschappelijke publicaties in 40 internationale wetenschappelijke bladen, bevindt RSM zich in de top-3 van Europa. Wereldwijd bekleedt RSM de 13e plaats op 'loopbaanontwikkeling': de afgestudeerden van RSM maken een zeer voorspoedige carriere-ontwikkeling door in de drie jaar na hun afstuderen (gekeken wordt naar senioriteit en omvang van het bedrijf waar hij of zij werkzaam is). De salarissen van de bij RSM afgestudeerden stijgen binnen die eerste drie jaar na afstuderen met 142%.

Dr Mike Page, dean/director van RSM, is zeer tevreden met de resultaten van het onderzoek. Ze bevestigen de jarenlange internationale reputatie die de school heeft op het gebied van management-onderzoek en -onderwijs en de praktijkgerichte benadering. .De ranglijst laat de consistente inspanningen van de school zien haar curriculum, carreer management service en kwaliteit van studenten te verbeteren. We zijn blij dat zowel ons vermaarde, praktijkgerichte MBA-programma als ons onderzoek, dat de basis vormt van onze activiteiten, een plaats innemen in de top van de ranglijst..

Volgens het onderzoek heeft het MBA-programma van RSM het hoogst aantal internationale studenten (97%). Door de internationale samenstelling van de studentenpopulatie ontstaat een multicultureel platform dat discussies op gang brengt en studenten laat kennismaken met een veelheid van benaderingswijzen en denkrichtingen.

Rotterdam School of Management (RSM), de business school van de Erasmus Universiteit, is een internationaal topinstituut op het gebied van managementonderwijs en -onderzoek. De school behoort tot de internationale top van de business schools en is vermaard vanwege haar internationale uitstraling en vernieuwende programma's.

Meer informatie:
Rotterdam School of Management
Marketing & Communications
Connie Tai
Tel: 010 4081927
ctai@rsm.nl
www.rsm.nl

Voor de MBA-ranglijst in de Financial Times, zie http://news.ft.com/management/mba

26 jan 04 11:14