Gemeente Bergen op Zoom


Oud-burgemeester Van de Laar overleden

Gister is oud-burgemeester Louis van de Laar na een kort ziekbed overleden. Van de Laar is 82 jaar geworden en was van 1965 tot 1981 burgemeester van onze stad. Daarvoor was hij enige tijd staatssecretaris in het kabinet-Marijnen. Tijdens de periode dat Van de Laar in Bergen op Zoom burgemeester was, groeide Bergen op Zoom in economisch opzicht snel doordat grote bedrijven als Philip Morris en General Electric zich in de stad vestigden. Ook grote restauraties als die van de Gertrudiskerk en stadspaleis het Markiezenhof kwamen tijdens zijn burgemeesterschap tot stand.
Van de Laar was ereburger van Bergen op Zoom en de markant bestuurder kreeg tal van onderscheidingen. Zo was hij onder andere Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en Grootofficier in de Kroonorde van België. De oud-burgemeester had met name belangstelling voor historie, taal en cultuur.
Aanstaande zaterdag vindt er in de Gertrudiskerk op de Grote Markt een dienst plaats. Die begint om 11.30 uur. Daarna wordt Van de Laar in familiekring gecremeerd.