Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Brochure 'Ontdek de campings in de Achterhoek'

Zutphen -- Vijftien Achterhoekse kampeerbedrijven presenteren zich in de speciale brochure 'Kamperen in de Achterhoek'. De campings zijn allen aangesloten bij een samenwerkingsverband onder aanvoering van het Achterhoeks Bureau voor Toerisme. De campings liggen verspreid door de Achterhoek en variëren van grote, luxe terreinen met alle mogelijke voorzieningen tot kleine, eenvoudige campings waar de rust hoog in het vaandel staat. Gezamenlijk wordt nu voor het twaalfde achtereenvolgende jaar promotie gemaakt om meer kampeertoeristen naar de Achterhoek te trekken. Dit alles onder het thema 'Je komt op verhaal in de Achterhoek'; beleving, sfeerimpressies en verhalen vormen een belangrijk onderdeel van dit samenwerkingsverband.

Gebiedsbeschrijvingen

In de brochure worden de drie belangrijkste regio's van de Achterhoek uitgebreid beschreven. De sfeerimpressies van de Oost-Achterhoek, de Graafschap en de regio Doetinchem/ Montferland geven u een helder beeld van deze drie gebieden en van de campings die zich in deze regio's bevinden.

Speciale acties

Bij de participerende kampeerbedrijven worden ook in 2004 weer een aantal speciale acties gehouden. Zo kunt u letterlijk en figuurlijk op verhaal komen tijdens uw verblijf in de Achterhoek. Op alle deelnemende campings kunt u op uw gemak diverse boeken en verhalen lezen over het gebied. De recreatieondernemer heeft een selectie aan boeken (voor jong en oud) over de Achterhoek waaruit u kunt kiezen. Daarnaast is het rond de paasdagen (11 en 12 april 2004) erg aantrekkelijk om te vertoeven op één van de Achterhoekse campings. Bij een minimaal verblijf van drie nachten ontvangt u bij aankomst een speciaal Paaspakket van het recreatiebedrijf. Verder staat de Achterhoek tijdens de meivakantie van 26 april t/m 7 mei 2004 in het teken van de jeugdige gasten. Aan deze kinderweek is het thema "Terug in de Tijd" gekoppeld. Speciaal voor kinderen worden door de campings en door attractiebedrijven activiteiten georganiseerd die betrekking hebben op dit thema.

Informatie

De brochure "Kamperen in de Achterhoek" is verkrijgbaar bij de VVV's in de Achterhoek of te bestellen via www.achterhoektoerisme.nl Tevens vindt u hier de complete agenda van alle acties en overige activiteiten die in de Achterhoek worden georganiseerd. U kunt ook terecht bij de VVV infolijn, tel. 0900-2692888 (¤ 0,35 cpm).

Noot voor de redactie/